«Αυτό που είδαμε να γίνεται στον ΑΠΟΕΛ το τελευταίο εξάμηνο δεν μου άρεσε»
17:46 - 12 Ιουλίου 2017

Όπλο του ΑΠΟΕΛ στους αγώνες με την Ντουντελάνζ χαρακτήρισε την εμπειρία ο παλαίμαχος άσος και επί χρόνια αρχηγός των "γαλαζοκιτρίνων", Γιάννος Ιωάννου. Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΠΟΡ FM 95.0 ο Γιάννος Ιωάννου μίλησε για το νέο ΑΠΟΕΛ, τον τρόπο παιχνιδιού που προσπαθεί να περάσει ο Μάριο Μπέιν και για τη σημαντικότερη στιγμή στην ιστορία της ομάδας.
«Νιώθω πως το ΑΠΟΕΛ είναι μια ομάδα που δουλεύει σε επαγγελματικά πλαίσια πλέον και είναι σε θέση να θέλει να πάει όσο πιο ψηλά στην Ευρώπη. Είμαι αισιόδοξος πως είναι σε θέση να το πετύχει. Δεν έχω δει βέβαια παρά ένα φιλικό, όμως πιστεύω οι δυνατότητες είναι εκεί».
Για το νέο ΑΠΟΕΛ: «Είναι περίπου οι ίδιοι παίκτες. Πέρσι πήγε πολύ ψηλά, στους «16» του Europa. Ο βαθμός ετοιμότητας δε θα είναι πολύ ψηλός, 60-65% πιστεύω, αλλά αυτό ισχύει και για τους αντιπάλους. Είδα πως θέλει ο νέος προπονητής την ομάδα να επιτίθεται, κάτι που πρέπει να αφομοιώσουν και οι παίκτες. Πάντα θέλει χρόνο μια αλλαγή προπονητή. Αυτά που είδαμε ειδικά το τελευταίο εξάμηνο με τις μακρινές μπαλιές, που σε πολλούς από εμάς δεν άρεσε, δεν το βλέπουμε. Έτσι αναπτυσσόταν ο ΑΠΟΕΛ με Ουζουνίδη, Γιοβάνοβιτς, Δώνη. Ο Ολλανδός δείχνει πως δεν θέλει ψηλές μπαλιές, δεν είδαμε καθόλου στο φιλικό».
Αν θα κριθεί η πρόκριση από την απόδοση του ΑΠΟΕΛ: «Νομίζω ναι. Όσο και να μη θέλουμε να υποτιμούμε τον αντίπαλο, νιώθω πως ο ΑΠΟΕΛ είναι καλύτερη ομάδα από τις ομάδες του Λουξεμβούργου και εύκολα ή δύσκολα θα περάσει. Δεν έχει τόση σημασία το σκορ απόψε, έζησα και άσχημα αποτελέσματα στο ΓΣΠ, αλλά το πώς θα παίξει. Να με ικανοποιήσει με τον τρόπο που θα παίξει. Ακόμα και να μην πάρει το αποτέλεσμα που θα θέλαμε, μπορεί να προκριθεί εκτός έδρας».
Για την εμπειρία του ΑΠΟΕΛ σε σχέση με τον αντίπαλο: «Αυτό ευνοεί τον ΑΠΟΕΛ. Η εμπειρία έχει βοηθήσει πάρα πολύ και στις εγχώριες διοργανώσεις. Την τελευταία διετία δεν μπορώ να πω πως έθελξε με την απόδοσή του αλλά αυτή η εμπειρία που έχει τον έχει βοηθήσει αφάνταστα στους δυο μεγάλους στόχους που θέτει κάθε χρόνο».
Για τη σημαντικότερη ευρωπαϊκή εμπειρία: «Η συμμετοχή στους οκτώ ήταν κάτι ανεπανάληπτο. Δεν το πίστευα ποτέ πως θα φτάναμε τόσο ψηλά. Το τι ζήσαμε τότε είναι κάτι που δε ξεχάσω ποτέ. Μόλις τελείωσε το παιχνίδι, είπα ευχαριστώ Θεέ μου και τίποτα να μην έπαιρνε το ΑΠΟΕΛ την επόμενη πενταετία ένιωθα ευλογημένος που ήμουν μέρος αυτής της ιστορίας. Αν και θέλω να το δω να συμβεί ξανά, νιώθω πως είναι πολύ δύσκολο να το δούμε».