Σανγκόι: Και με κοιλίτσα μπορεί να ομορφύνει το κυπριακό ποδόσφαιρο

Με θέρμη υποδέχθηκαν ξανά στο «Αμμόχωστος» τον Λιάσο Λουκά οι φίλοι της Σαλαμίνας. Με ικανοποίηση είδαν τον Γιάννη Κούσουλο να παραμένει με την «ερυθρόλευκη» και ν’ αναλαμβάνει ρόλο αρχηγού. Ενθουσίασε η μεταγραφή-επιστροφή του Έλιο Ρόκε, όπως και η ανανέωση της συνεργασίας με τον Μακρίεφ. Όμως, η ατραξιόν της χρονιάς είναι ο Γκαστόν Σανγκόι.
 
Ο Αργεντινός έριξε «άγκυρα» στα κυπριακά γήπεδα ύστερα από δύο χρόνια, όχι για τον αγαπημένο του Απόλλωνα, αλλά για τη Σαλαμίνα. Το «αλάνι» αποθεώθηκε από τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων».
 
Τι και αν εμφανίστηκε με παραπανίσια κιλά. Τι και αν την τελευταία διετία ήταν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Παραμένει ο Γκαστόν Σανγκόι. Ένας από τους ποιοτικότερους ξένους που πέρασαν από τα κυπριακά γήπεδα τα τελευταία χρόνια.
Στα 32 του χρόνια ο Σανγκόι ήξερε πως ή θα έσκυβε το κεφάλι κάτω και θα δούλευε ή το τέλος της καριέρας του θα πλησίαζε. Την προσπάθεια «αναγέννησης» ήθελε να την κάνει στην αγαπημένη του Κύπρο. Γι’ αυτό και δεν τον ένοιαξαν τα λεφτά. Υπέγραψε συμβόλαιο με μηνιαίες απολαβές 3,500 ευρώ, το χαμηλότερο της καριέρας του.
 
Χειροκρότησε, χειροκροτήθηκε και στρώθηκε στη δουλειά. Στη Σαλαμίνα διαρρέουν ότι ο Αργεντινός δουλεύει σαν σκυλί στην προπόνηση και δεν έχουμε λόγο να το αμφισβητήσουμε. Αν ο Σανγκόι φτάσει στο 60%-70% του ποδοσφαιριστή που γνωρίσαμε στις δύο θητείες του στον Απόλλωνα θα προσφέρει αρκετά στη Σαλαμίνα και θα δώσει διαφορετικό «χρώμα» στο κυπριακό πρωτάθλημα.
 
Ποδοσφαιριστές σαν τον Σανγκόι ομορφαίνουν το άθλημα. Με ένα μακρινό σουτ, με μια εκπληκτική εκτέλεση φάουλ, μ’ ένα τακουνάκι.
 
Ελπίζουμε, μακριά από αντιαθλητικές ενέργειες στις οποίες υπέπεσε στο παρελθόν και αδίκησε τόσο τον εαυτό του όσο και τον Απόλλωνα.
 

Δειτε Επισης

Δωρεάν σε ανοικτή ζώνη ο τελικός πρωταθλήματος στο ΓΣΠ ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ
Αίμα και άμμος στο ΓΣΠ για το πρωτάθλημα που ισοδυναμεί με τριπλή ευκαιρία για ομίλους
Αρνητική πρωτιά για Πάφο και Άρη για τη χρησιμοποίηση του ντόπιου ποδοσφαιριστή
Ρίχνει το μπαλάκι πίσω στην Αστυνομία ο ΑΠΟΕΛ και αφήνει αιχμές κατά της ΑΕΚ
Άκυρο Αστυνομίας στα αιτήματα ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ για παραχώρηση της Βόρειας
Στην τελική ευθεία η προετοιμασία της Εθνικής Παίδων ενόψει EURO U-17
«Δεν θα έλεγα ότι υποστηρίζουμε την Ομόνοια στον απόλυτο βαθμό, αλλά θέλουμε να πάρει το κύπελλο»
Αποθεώνουν Βιτάλ στη Σκωτία-«Είναι αυτό που χρειάζεται η Ρέιντζερς»
Τα δεδομένα για την πέμπτη σερί παρουσία της Ομόνοια στην Ευρώπη
ΒΙΝΤΕΟ: Η ανάρτηση της ΑΕΚ με διπλό στο ΓΣΠ με προπονητή τον Μπεν Σιμόν