«Καράβι» εφοδιασμένο για υπερατλαντικό ταξίδι

Μέσα Ιουλίου δεν πανηγυρίζεται κανένα τρόπαιο, ούτε κρίνεται πετυχημένη μια ομάδα. Η άνετη τριάρα επί της Ζάρια στην «ΑΕΚ Αρένα» με την οποία ο Απόλλωνας «τσέπωσε» ήδη το εισιτήριο της πρόκρισης για τον γ’ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, δεν μαρτυρά και πολλά για το μέλλον των «γαλάζιων» στην Ευρώπη.
 
Όμως, η ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή δείχνει έτοιμη ποιοτικά και ποσοτικά για να διεκδικήσεις τους ψηλούς στόχους της. Ένα ρόστερ με βάση από την περσινή χρονιά και ποιοτικές προσθήκες που έδειξαν με το «καλημέρα» ότι θα προσθέσουν  ακόμη περισσότερη δυναμική.
 
Το ντεμπούτο των Σκέμπρι, Γιούστε, Σαντάνα, Ζελάγια και Σίλβα ήταν ελπιδοφόρο, όσο και αν ο Απόλλωνας είχε απέναντι του μια ποιοτικά πιο αδύναμη του ομάδα. Σε αυτό τον Απόλλωνα υπάρχουν ακόμη οι Σαρδινέρο, Παπουλής, Άλεφ ντος Σάντος, Αγγελή και θ’ αποκτηθεί επίσης άλλος ένας ακραίος επιθετικός.
 
Δεν είναι υπερβολή αν το φετινό ρόστερ των «γαλάζιων» χαρακτηριστεί ως το πιο πλήρες στην ιστορία του. Ο Σωφρόνης Αυγουστή καταφέρνει, μέχρι στιγμής, να οδηγεί ένα «καράβι» εφοδιασμένο για μεγάλα ταξίδια.
 
Η διαχείριση της πίεσης του πρωταθλητισμού και της επιτυχίας στην Ευρώπη είναι αυτό που θα κρίνει την πορεία του φετινού Απόλλωνα. Και ποιότητα υπάρχει και ποσότητα για ν’ ανταπεξέλθει κόντρα σε κάθε αντίπαλο.
 
Από τον… Ομονοιάτη Άλεξ ντα Σίλβα
Το γκολ του Άλεξ ντα Σίλβα με το οποίο ο Απόλλωνας προηγήθηκε 2-0 της Ζάρια ήταν το πρώτο για τον Βραζιλιάνο σε ευρωπαϊκό παιχνίδι με τη φανέλα της λεμεσιανής ομάδας, στην τρίτη χρονιά του στο «Κολόσσι».
 
Ο ντα Σίλβα είδε δίκτυα σε παιχνίδι ευρωπαϊκής διοργάνωσης μετά από πέντε χρόνια, καθώς τελευταία φορά σκόραρε τη σεζόν 2011-12 όταν ήταν στην Ομόνοια σε αγώνα κόντρα στην Ντε Χαάγκ .
 

Δειτε Επισης

Συνεχίζει στον Άρη ο Κακόριν
Προπονητής του μήνα ο Ραν Μπεν Σιμόν
Επιτυχημένη η επέμβαση του Μπρούνο Σάντος
Αντίδραση Άρη για το πρωτόκολλο ΥΠΑΜ και ΚΟΑ-«Εμπόδιο στην ανέλιξη των νεαρών»
Τα εισιτήρια του τελικού κυπέλλου για τους οπαδούς της Ομόνοιας
Οι 40 φιναλίστ ποδοσφαιριστές για την κορυφαία ενδεκάδα της σεζόν
Δημητρίου: Κρίνονται οι κόποι των τελευταίων χρόνων, να δώσουμε το 101% για να τα καταφέρουμε
ΑΕΖ και Απόλλωνας ρίχνουν την αυλαία της 13ης αγωνιστικής
Πέρασαν νικηφόρα την αγωνιστική Εθνικός, Νέα Σαλαμίνα και Οθέλλος
Κατατέθηκε ο οκταμελής συνδυασμός Χατζηστεφάνου στην Ανόρθωση