Ανόρθωση: Το ειδικό βάρος του Ντουγκλάο!

Δεν υπάρχει αμφιβολία, και γι’ αυτό οι φωτογραφίες λειτουργούν ως αδιάψευστοι μάρτυρες, ότι η (ουσιαστικά) αγωνιστική απραξία του περασμένου εξαμήνου και ιδίως οι τελευταίοι δυόμισι μήνες (μετά το τέλος της συνεργασίας του με την Καϊσέρισπορ) λειτούργησαν επιβαρυντικά για τη φυσική κατάσταση του Ντουγκλάο.
Δεν χρειαζόταν καν μάτι ειδικού για να αντιληφθεί κάποιος ότι στις φωτογραφίες μετά τη σύναψη συμφωνίας με την Ανόρθωση ο 31χρονος Βραζιλιάνος απεικονίζεται τόσο «γεμάτος» όσο ουδέποτε άλλοτε στη 12ετή επαγγελματική του καριέρα. Ένα μήνα, ωστόσο, πριν την έναρξη των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων της «Κυρίας» αυτό είναι μια υπόθεση, την οποία ο Ρόνι Λέβι και το επιτελείο του μπορούν να χειριστούν και να επιλύσουν έγκαιρα και αποτελεσματικά.
Το ζήτημα για το σύλλογο της Αμμοχώστου δεν είναι το πραγματικό βάρος του Ντουγκλάο στη δεδομένη χρονική στιγμή, αλλά το ειδικό βάρος που προσθέτει στην οπισθοφυλακή και συνολικά στην ενδεκάδα της ομάδας.
Αν ο (επίσης νεοφερμένος) Κροάτης Γκόρντον Σίλντενφελντ προορίζεται για «εγκέφαλος» των μετόπισθεν, ο Βραζιλιάνος στόπερ θα έχει το ρόλο της κινητήριας δύναμης. Συνδυάζει σωματική ρώμη, ύψος (1,93μ.), ταχύτητα και τεχνική, στοιχεία δηλαδή που η Ανόρθωση είχε χρόνια να δει συγκεντρωμένα σε κεντρικό αμυντικό.
Σε συνεργασία με τους σχεδόν ισοϋψείς Σίλντενφελντ (1,91μ.) και Αρούς (1,90μ.) αφήνει υποσχέσεις πως την ερχόμενη περίοδο η «Κυρία» θα δεχτεί λιγότερα γκολ από στατικές φάσεις (13 την περασμένη σεζόν) και θα πάρει πολύ περισσότερα από στημένες μπάλες (21 την περασμένη σεζόν).
Ακόμη μια παράμετρος που πρέπει να συνυπολογιστεί στην περίπτωση του Ντουγκλάο είναι το πρόσθετο κίνητρο του παίκτη, ο οποίος το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του αγωνιζόταν σε μικρομεσαίες ομάδες και όχι σε μια με πρωταγωνιστικές φιλοδοξίες, όπως η Ανόρθωση.

Δειτε Επισης

Παναθηναϊκός: Ο Λίλο χάρισε τη νίκη στην Αλβανία με απόκρουση πέναλτι στο φινάλε
Ανακοίνωσε Kecskés η ΑΕΛ
Επίσημη η μεταγραφή Pizzi στον ΑΠΟΕΛ
Έξαλλος ο Νεοφυτίδης με τον Ροναλντίνιο -«Να αποκλειστεί από όλες τις διοργανώσεις των UEFA και FIFA»
Χαμόγελα από το νικηφόρο ξεκίνημα της Κύπρου-Το μήνυμα της ΚΟΠ ενόψει της δύσκολης συνέχειας
Φιλική νίκη της Εθνικής Ελπίδων επί της Λευκορωσίας με 2-1
Νίκη της Κύπρου σε επίσημη διοργάνωση έπειτα από πέντε χρόνια-«Δεν χρειάζεται να πετάμε στα σύννεφα»
Απίστευτη καταγγελία Νεοφυτίδη-«Κήρυξαν λιποτάκτη τον Τζούλιου»
Η Εθνική Ελπίδων αντιμετωπίζει σε φιλικό τη Λευκορωσία
Η Εθνική Ανδρών στο ποδόσφαιρο αντιμετωπίζει την Λιθουανία για το Nations League