Σεμνά και ταπεινά

Αυτό ήταν το μότο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, του ανθρώπου που έφερε τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην ιστορία του κυπριακού ποδοσφαίρου,  σε συλλογικό επίπεδο. Με το μότο αυτό πρέπει να συνεχίσουν και οι τέσσερις κυπριακές ομάδες στην Ευρώπη, ώστε να επιτευχθεί ο μεγάλος στόχος που είναι η τετραπλή εκπροσώπηση στον γ’ προκριματικό, η ευρωπαϊκή συνέχεια δηλαδή μέχρι τον Αύγουστο.
 
Το 4/4 στα πρώτα ματς του β’ προκριματικού, με 6-0 γκολ, σε δύο εντός και δύο εκτός έδρας αγώνες, δείχνει πως αν μη τι άλλο έχουμε σοβαρευτεί. 
 
Σε μια περίοδο που ενώ οι αδύναμες ποδοσφαιρικά χώρες εξελίσσονται ραγδαία, την ώρα που το κυπριακό ποδόσφαιρο πέφτει, με τους προϋπολογισμούς να μειώνονται όπως και η προσέλευση του κόσμου στα γήπεδα, αλλά και η «παραγωγή» παικτών να μειώνεται, είναι σημαντικό οι ομάδες της Κύπρου να επιβεβαιώνουν τον τίτλο του φαβορί, να αποφεύγουν κακοτοπιές  και να πετυχαίνουν το μάξιμουμ στην Ευρώπη.
 
Σημειώνεται πως φέτος η Κύπρος μπήκε στα Κύπελλα Ευρώπης από την 24η θέση της κατάταξης, ενώ πριν από πέντε χρόνια ήταν στην
14η. Πλέον είναι στην 21η.
 
Κάποιος θα πει, μα το Λουξεμβούργο, μα η Ιρλανδία, μα η Μολδαβία. Καταρχάς, από Ιρλανδούς την έχουμε πατήσει ξανά πριν από δέκα χρόνια και συγκεκριμένα από την Κορκ, οπότε δεν… παίζει. Και η Μολδαβία και το Λουξεμβούργο έχουν προοδεύσει, όπως και οι πλείστες χώρες, γι αυτό και τα μεγάλα σκορ δεν εμφανίζονται τόσο συχνά πλέον.
 
Για παράδειγμα, από τα 16 ματς του Champions League αυτή τη βδομάδα, μόλις στα τρία μια ομάδα κέρδισε με διαφορά πέραν των δύο γκολ, μόλις σε ένα η διαφορά 3+ γκολ. Στο Europa League τα ματς ήταν σχεδόν διπλάσια, όμως μόλις σε δύο αγώνες σημειώθηκε νίκη με διαφορά πάνω από δύο γκολ.
 
Δεν λέμε ότι ενδεχόμενη παρουσία και των τεσσάρων κυπριακών ομάδων στον γ’ προκριματικά πρέπει να πανηγυριστεί έξαλλα, όμως πρέπει να αναγνωριστεί ως επιτυχία και ως… προσγείωση, αφού ένα είναι να στοχεύεις ψηλά και άλλο να βλέπεις μεγάλη τη… σκιά σου. 
 

Δειτε Επισης

Επιτυχημένη η επέμβαση του Μπρούνο Σάντος
Αντίδραση Άρη για το πρωτόκολλο ΥΠΑΜ και ΚΟΑ-«Εμπόδιο στην ανέλιξη των νεαρών»
Τα εισιτήρια του τελικού κυπέλλου για τους οπαδούς της Ομόνοιας
Οι 40 φιναλίστ ποδοσφαιριστές για την κορυφαία ενδεκάδα της σεζόν
Δημητρίου: Κρίνονται οι κόποι των τελευταίων χρόνων, να δώσουμε το 101% για να τα καταφέρουμε
ΑΕΖ και Απόλλωνας ρίχνουν την αυλαία της 13ης αγωνιστικής
Πέρασαν νικηφόρα την αγωνιστική Εθνικός, Νέα Σαλαμίνα και Οθέλλος
Κατατέθηκε ο οκταμελής συνδυασμός Χατζηστεφάνου στην Ανόρθωση
Αυτές είναι οι ποδοσφαιρίστριες που έλαμψαν στο γυναικείο πρωτάθλημα-Κορυφαίος προπονητής ο Τσιακλής
Βγαίνει μπροστά και αφήνει αιχμές ο ΠΑΣΠ-«Ταφόπλακα στον αθλητισμό»