Πρωταθλητής Κύπρου ο Σύλλογος Τζούντο Κίτιον

 
Πρωταθλητής Κύπρου για το 2017 αναδείχθηκε ο Περιφερειακός Σύλλογος Τζούντο Κίτιον, μετά την ολοκλήρωση των παγκύπριων πρωταθλημάτων τζούντο, που διεξήχθηκαν μεταξύ Φεβρουάριο και Ιούνιο.
 
Η σχολή του Μαρίνου Πίπονα, που έχει έδρα το Κίτι, κατέκτησε δεκατέσσερα χρυσά μετάλλια στους πέντε παγκύπριους αγώνες διαφόρων ηλικίων που έλαβαν χώρα τη φετινή χρονιά, με αποτέλεσμα να «κλειδώσει» την πρωτιά στην Κύπρο για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, σε ένα ανερχόμενο άθλημα, που προσφέρει επιτυχίες στη χώρα μας διεθνώς.
 
Πολύ σημαντικό γεγονός για το Σύλλογο Τζούντο Κίτιον ήταν η ανάδειξη του ως πρώτη δύναμη και στις τρεις μεγάλες ηλικιακές κατηγορίες ανδρών-γυναικών (Seniors, U21, U18). Περίπου εκατό αθλητές από την περιοχή Κιτίου προπονούνται υπό τις οδηγίες του Μαρίνου Πίπονα, η σχολή του οποίου στελέχωσε φέτος τις διάφορες εθνικές ομάδες με συνολικά οκτώ αθλητές.
 
«Το γεγονός ότι πήραμε την πρωτιά στην Κύπρο μετά την ολοκλήρωση των παγκύπριων πρωταθλημάτων, δείχνει πρώτα απ΄ όλα τη μεγάλη προσπάθεια που κάνουν τα παιδιά στο Σύλλογο Τζούντο Κίτιον. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που οι προσπάθειες μας έχουν αποδώσει στον αγωνιστικό χώρο», τονίζει ο προπονητής Μαρίνος Πίπονας.
 
Το τζούντο είναι ένα ευγενές άθλημα πολεμικών τεχνών, με ρίζες από την Ιαπωνία του 19ου αιώνα. Από το Τόκιο 1964 ανήκει στο Ολυμπιακό καλεντάρι, ενώ στη Βαρκελώνη 1992 προστέθηκαν και οι γυναικείες κατηγορίες.
 

Δειτε Επισης

Η κλήση της Εθνικής Ανδρών για το EuroBasket 2025
Εγκατέλειψε ο Τσιτσιπάς στην πρεμιέρα του στο Wimbledon
Πρωτόγνωρες εμπειρίες προσφέρει η διεξαγωγή του EuroBasket στην Κύπρο-«Είναι μεγάλη τιμή για όλους μας»
Ο κυπριακός στίβος αποχαιρέτησε την Β kατηγορία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων
Μπλοκαρίστηκαν οι τραπεζικοί της λογαριασμοί της Γελένα Ισινμπάγιεβα-Κινδυνεύει με απαγόρευση εξόδου από τη Ρωσία
Μπογκντάνοβιτς: Αποσύρθηκε από το μπάσκετ
EuroBasket Γυναικών 2025: Η ώρα για την στέψη σε ένα... remake του προηγούμενου τελικού
«Δεν ήθελα να κερδίσω απλά, ήθελα να τους διαλύσω, να τους ρίξω 40 πόντους»
Ο Μίλτος Τεντόγλου έκανε κορυφαία επίδοση φέτος στον κόσμο χωρίς καν να πατήσει στη βαλβίδα
Άπιαστος στην Αυστρία και pole position για τον απίθανο Νόρις-Έκλεψαν την παράσταση Μπορτολέτο και Λόσον