Αλέξα: Σκανδαλώδη διαζύγια με γυναίκα και ομάδα!

Το ηλιοβασίλεμα της καριέρας του τον βρήκε στην Κύπρο. Μετά από μια διετία (2012-14) στην Ανόρθωση ο Νταν Αλέξα αποφάσισε στα 35 του να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά παπούτσια και να ασχοληθεί με την προπονητική.

Αμέσως μετά την αποχώρησή του από την «Κυρία» ο Ρουμάνος άσος ανέλαβε για ένα χρόνο την τεχνική ηγεσία της Πόλι Τιμισοάρα (2014/15), ακολούθως είχε μονοετές πέρασμα από τη Ραπίντ Βουκουρεστίου (2015/16) και μια τετράμηνη θητεία στην Τάργκου Μούρες, προτού τον Δεκέμβριο του 2016 αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Κονκόρντια Κιάσνα.
 
«Πιο στενή σχέση…»
Στην κούρσα για το συγκεκριμένο πόστο ο Αλέξα νίκησε στο νήμα τον Ιονέλ Γκανέα, ο οποίος δεν είδε με καθόλου καλό μάτι αυτήν την εξέλιξη και λίγες μέρες αργότερα προχώρησε σε βαρύτατες κατηγορίες.

«Εδώ υπάρχει ξεκάθαρη σύγκρουση συμφερόντων. Δεν βλέπετε πως η Κονκόρντια τον τελευταίο χρόνο παίρνει παίκτες μόνο από το πρακτορείο της Αναμαρία Προντάν που συνοδεύονται από μπόνους; Τώρα πήρε και προπονητή από εκεί, επειδή αυτή έχει μια πιο στενή σχέση μαζί του -τέλεια… Συναντιούνται στον ελεύθερό τους χρόνο. Ο δήμαρχος της Κιάσνα παίρνει κι αυτός το κατιτίς του και με βάζει στο περιθώριο», δήλωσε ο Γκανέα και -παρά την άμεση και κατηγορηματική διάψευση εκ μέρους της Προντάν- η γυναίκα του Αλέξα, Γεζεμπέλ, βρήκε την αφορμή να προχωρήσει στην έκδοση διαζυγίου από τον 13 χρόνια σύζυγό της.

Αφορμή, διότι -σύμφωνα με γνωστούς του ζευγαριού- οι δυο τους είχαν απομακρυνθεί την τελευταία τριετία, εξ ου και ο Νταν δεν συνοδευόταν από την οικογένειά του στους σταθμούς της προπονητικής καριέρας του.

«Ανακατεύονται άμπαλοι…»
Έξι μήνες μετά τις κατηγορίες Γκανέα ο Αλέξα έγινε ο πρώτος προπονητής που απομακρύνεται από το πόστο του στη σεζόν 2017/18 του ρουμανικού πρωταθλήματος. Αμέσως μετά την ήττα από την Τιμισοάρα (0-1) στην πρώτη αγωνιστική ο προπονητής της Κονκόρντια προχώρησε σε βαρυσήμαντες δηλώσεις.

«Ήταν μια δίκαιη νίκη για την αντίπαλό μας. Πρέπει να φέρουμε καινούργιους παίκτες για να βελτιωθούμε. Ειλικρινά, είμαστε χειρότεροι απ’ ό,τι πέρυσι. Στη διάρκεια της εβδομάδας συνέβησαν μερικά δυσάρεστα γεγονότα. Δυστυχώς πολλοί άνθρωποι που δεν γνωρίζουν από ποδόσφαιρο προσπαθούν να ανακατευτούν στην ομάδα και το αποτέλεσμα φαίνεται! Περίμενα τη νίκη της Τιμισοάρα. Είναι απαράδεκτο να ξεκινάς το πρωτάθλημα δίχως ακραίους μπακ. Αν δεν αλλάξει κάτι, η Κονκόρντια θα παλέψει για την παραμονή και, αν την πετύχει, θα είναι στο τέλος του πρωταθλήματος. Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα και δεν χρειάζεται να είσαι ειδικός για να τα δεις. Τρεις μέρες να παίζαμε δεν θα βάζαμε γκολ...», σχολίασε ο πρώην άσος της Ανόρθωσης, οι αιχμές του οποίου είχαν ξεκάθαρο στόχο τη διοίκηση του συλλόγου και δη τον ισχυρό άντρα της, τον δήμαρχο Μιρτσέα Μινέα.

Ψυχρός πόλεμος για το (μη) χαρτάκι
Ο τελευταίος (σ.σ. βασικός ύποπτος για διασπάθιση 35 εκατομμυρίων λέου δημοσίου χρήματος την τετραετία 2011-15) στο άκουσμα αυτών των δηλώσεων συγκάλεσε άμεσα έκτακτη συνέλευση για την άμεση απομάκρυνση του προπονητή.

Το γυαλί στη σχέση των δύο είχε ραγίσει από την περασμένη περίοδο, όταν ο Αλέξα προσπερνούσε αδιάφορα κάθε… εισήγηση του Μινέα για την αρχική ενδεκάδα. Στη Ρουμανία οι επαΐοντες συμφωνούν ότι, αν δεν είχε πετύχει την αποφυγή του υποβιβασμού, ο 37χρονος θα είχε αποτελέσει εδώ και καιρό παρελθόν για την Κονκόρντια.

Η παραμονή του, ωστόσο, συνοδεύτηκε από τη δημιουργία -εκ μέρους του Μινέα- ψυχροπολεμικού κλίματος, προκειμένου να προκαλέσει την παραίτηση του προπονητή. Πωλήσεις παικτών, μη αντικατάστασή τους, προπονήσεις μόνο σε συνθετικό χλοοτάπητα (εγκυμονεί περισσότερους κινδύνους πρόκλησης τραυματισμού), μη παροχή γευμάτων στο προπονητικό κέντρο του συλλόγου και γενικότερες περικοπές που οδήγησαν παίκτες στο να πίνουν νερό από τους νιπτήρες(!) φέρονται να είναι ορισμένες από τις πτυχές αυτού του ψυχροπολεμικού κλίματος.

Αυτό κορυφώθηκε, όταν η έκτακτη συνέλευση του ΔΣ αποφάσισε τη διακοπή χρηματοδότησης της ομάδας μέχρις ότου παραιτηθεί ο Αλέξα! «Το σκάνδαλο είναι απίστευτο! Όταν απειλήθηκε, ο Αλέξα αποφάσισε να πάει στο διοικητικό ηγέτη του συλλόγου. Του διεμήνυσε πως δεν συμφωνεί με το χάος στην ομάδα και δεν θα ανεχθεί τέτοιες ενέργειες εναντίον του. Οι παίκτες αρνήθηκαν να προπονηθούν το απόγευμα και ο δήμαρχος, αφού τους έβρισε, απείλησε να τους διώξει όλους!», δήλωσε ανώνυμη πηγή εντός της ομάδας.
 
Διάδοχος ένας παλιός γνώριμος
Τα συγκεκριμένα γεγονότα έφεραν το επιθυμητό για τη διοίκηση αποτέλεσμα, καθώς τόσο ο προπονητής όσο και το επιτελείο του υπέβαλαν τις παραιτήσεις του. Πρώτο φαβορί για το πόστο του προπονητή της Κονκόρντια προβάλλει πλέον ο Έουτζεν Νεάγκοε, γνώριμος (κι αυτός) στο κυπριακό ποδοσφαιρόφιλο κοινό από τη θητεία του σε Άρη Λεμεσού και Νέα Σαλαμίνα.

Δειτε Επισης

Φαμπιάνο: «Είμαι ευγνώμων για όλα αυτά τα χρόνια και τις στιγμές με την φανέλα της Ομόνοιας»
Υπενθύμιση της Ανόρθωσης για την αυριανή Γενική Συνέλευση
Σήκωσε το γάντι για την απαγόρευση μετακίνησης η ΑΕΚ-«Αποφύγαμε να ανεβάσουμε τους τόνους»
Στις 21 Οκτωβρίου η τελετή εγκαθίδρυσης της Εθνικής Σχολής Δεοντολογίας
Δαυίδ Γερασίμου: Ο 15χρονος που κλέβει τις εντυπώσεις στον ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης (vid)
Η επίσημη ανακοίνωση της ΚΟΠ για την απαγόρευση μετακίνησης στο ΑΕΚ-Ανόρθωση
Μάστερ των ντεμπούτων ο Μανόλο Χιμένεθ
«Πιστεύω σε αυτή την ομάδα, πρέπει και οι φίλαθλοι να πιστέψουν σε εμάς»
Πρόστιμο από τον Αριστοτέλη Βρυωνίδη στον ισχυρό άντρα του ΑΠΟΕΛ
«Είναι σίγουρα λυπηρό για εσάς να είστε δευτεροτρίτοι στην δική σας πόλη»