Υπερπρωταθλήτρια κόσμου με τα... δεύτερα η Γερμανία

Ήταν μία διοργάνωση που δεν είχε κατακτήσει ποτέ. Παρότι η αποστολή που επέλεξε ο Γιόαχιμ Λεβ θύμιζε σχολική εκδρομή, εντούτοις ότι κι αν κατεβάσουν οι Γερμανοί σε μεγάλη διοργάνωση μπορεί να φτάσει μέχρι το τέλος και να κατακτήσει το τρόπαιο.
 
Όχι, οι Γερμανοί δεν ήταν η καλύτερη ομάδα στον τελικό με τη Χιλή. Οι πρωταθλητές Νοτίου Αμερικής είχαν σχεδόν τις τριπλάσιες τελικές (20 έναντι 7), όμως η «νασιονάλμανσαφτ» είχε ως συνήθως την ουσία.

Ένα γκολ του Λαρς Στιντλ μετά από τραγικό λάθος του Μαρσέλο Ντίας αρκούσε για την Γερμανία για να φτάσει στην νίκη με 1-0 στο προοίμιο της τελικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου, το οποίο θα διεξαχθεί του χρόνου στα ρωσικά γήπεδα. 
 
Για πρώτη φορά ο Λεβ επέλεξε ένα πολύ συντηρητικό 5-4-1, που είχε ως μοναδικό στόχο να κλείσει όλους τους διαδρόμους μπροστά στην εστία του Τερ-Στένγκεν. Η Γερμανία έπαιξε πίσω από την μπάλα και παρότι δέχθηκε αρκετές φάσεις, εντούτοις το πλάνο αποδείχθηκε νικηφόρο.
 
Οι Χιλιάνοι έχαναν τις κλασικές ευκαιρίες με Βιδάλ (5’) και Αλέξις Σάντσες (20’), όμως οι Γερμανοί βρήκαν το γκολ, μολονότι δεν είχαν καν πλησιάσει την εστία του Μπράβο. Ο Μαρσέλο Ντίας έκανε ένα ερασιτεχνικό πούλημα μπάλας, σε ζώνη που… έκαιγε και ο Λαρς Στιντλ (20, 1-0), εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Βέρνερ και… φύσηξε την μπάλα σε κενή εστία.
 
Ο Γκορέτσκα (36’) με ένα διαγώνιο σουτ είχε την καλύτερη ευκαιρία απέναντι στους ζαλισμένους Χιλιάνους, που είχαν την κατοχή, την πίεση, αλλά όχι την ουσία.
 
Οι αλλαγές στην επανάληψη (Βαλένσια, Σαγκάλ, Πουτς) έκαναν ακόμα πιο επιθετική την ομάδα του Πίτσι, που όμως έπεσε πάνω σε έναν εξαιρετικό Τερ-Στένγκεν, που είπε «όχι» σε γυριστό σουτ του Βάργκας (74’), αλλά και σε μακρινό σουτ του Αράνγκις (81’).
 
Ο Σαγκάλ απέτυχε να ισοφαρίσει σε κενή εστία (84’), ο Τερ-Στένγκεν έβγαλε στις καθυστερήσεις φάουλ του Αλέξις Σάντσες και το 1-0 έμεινε ως το τέλος για να σφραγίσει την κατάκτηση του Confederation Cup από μία απολύτως κυνική Γερμανία, που μόνο με την φανέλα και την νοοτροπία νικητή κατέκτησε ακόμα μία διοργάνωση.

 

 

Πηγή: sdna.gr
 

Δειτε Επισης

Προς Φορτούνα Ντίσελντορφ ο Αλεξανδρόπουλος
Λαουτάρο Μαρτίνεζ μετά τον αποκλεισμό της Ίντερ-Όποιος δεν θέλει να μείνει πρέπει να φύγει
Ψάχνει το κόλπο γκρόσο με τον Βάρντι η Ρέιντζερς
Η Λίβερπουλ δίνει χρήματα και παίκτη στην Κρίσταλ Πάλας για τον Γκουεχί
Σκέψεις Μέσι για μεταγραφή σε ένα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα
Πέταξε έξω από το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων την Μάντσεστερ Σίτι η Αλ Χιλάλ
Η Φλουμινένσε σόκαρε την Ίντερ και… την έστειλε για διακοπές
Κολομβία: Ο 39χρονος Ροδαγιέγκα με... μισό πόδι, σκόραρε και έστεψε την ομάδα του πρωταθλήτρια
Το Κατάρ ενδιαφέρεται να θέσει εκ νέου υποψηφιότητά για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2029
Ζαφείρης μέχρι το 2027 στη Σλάβια Πράγας-«Νιώθω σαν στο σπίτι μου, ετοιμαστείτε για όσα έρχονται»