Ο Φέτελ χρωστάει στον Ράικονεν τη νίκη στην Ουγγαρία

Ο αγώνας στην Ουγγαρία είχε πολλά και διάφορα μέχρι τη στιγμή που ο Ζεμπάστιαν Φέτελ έφερε πρώτος το κόκκινο μονοθέσιό του στη γραμμή τερματισμού και η Ferrari πανηγύρισε το 1-2 με τον Κίμι Ράικονεν ακριβώς πίσω του.

Πρώτα απ' όλα είχε τη σύγκρουση των δύο Red Bull στο ξεκίνημα που έφερε την εγκατάλειψη του Ντάνιελ Ρικιάρντο, την ποινή στον Φερστάπεν και το αυτοκίνητο ασφαλείας στην πίστα.

Ακολούθως την προσπάθεια του Λιούις Χάμιλτον να καλύψει τη... χασούρα από την αναμπουμπούλα στην εκκίνηση και τη συμφωνία με τη Mercedes να περάσει τον τρίτο Μπότας για να κυνηγήσει τις δυο Ferrari. Με την υπόσχεση ότι αν δεν καταφέρει να προσπεράσει τον Φινλανδό και να επιτεθεί στον Γερμανό, θα παραχωρήσει τη θέση στον ομόσταυλό του. Όπως και συνέβη πριν από τη γραμμή του τερματισμού, αφού παρά την πτώση απόδοσης του πρώτου μμονοθεσίου της Scuderia, ο Ράικονεν άντεξε στην πίεση, κράτησε τον Χάμιλτον στους καθρέπτες του και προστάτευσε μέχρι τέλους τον Φέτελ, μολονότι θα μπορούσε να τον προσπεράσει νωρίτερα με τον καλύτερο ρυθμό του.

Τι άλλο είχε το grand prix; Είχε και την παρουσία των δύο McLaren στη βαθμολογούμενη 10άδα. Για πρώτη φορά εφέτος, αφού τους μοναδικούς πόντους εφέτος στην ταλαιπωρημένη δύναμη του παρελθόντος είχε δώσει ο Αλόνσο. Τώρα ο Ισπανός ήταν 6ος και ο Βάντορν 10ος.

Η ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΣΤΟ GR ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ

 

 

 

Πηγή: www.contra.gr

Δειτε Επισης

«Είμαστε υπέρ των αδικημένων λαών, δεν νιώθουμε την ανάγκη να πούμε συγγνώμη»
Το 39% των αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες πέρασε έλεγχο ντόπινγκ, πέντε θετικά κρούσματα
Ο Πρόεδρος ΚΟΑ κήρυξε την έναρξη της 10ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού
Η κατάθεση ψυχής της Καρολίνας Πελενδρίτου
Ο ΠΑΟΚ κόντρα στην Οραντέα για το πρώτο βήμα πρόκρισης στους ομίλους του BCL
Στις 13 Οκτωβρίου έναρξη για την Basket League-Οι κληρώσεις για πρωταθλήματα ΚΟΚ
Αντίδραση Τόρε στο πανό που άνοιξαν φίλαθλοι του Παναθηναϊκού στη Λευκωσία
Ποιος είναι ο Νεμάνια Μάιντοβ που τιμωρήθηκε γιατί έκανε τον σταυρό του-«Ο Χριστός είναι ο βασιλιάς μου» έγραψε μετά την ποινή
Συνεχίζει και στους Ολυμπιακούς του Λος Άντζελες ο Παύλος Κοντίδης
Σίμανιτς: Ο Σέρβος βρήκε ομάδα έναν χρόνο μετά την απώλεια του νεφρού του