«Η Μπεσίκτας πήρε τυφλό ποδοσφαιριστή!»

Χειμώνας 2008. Σχεδόν ταυτόχρονα με το πέσιμο της αυλαίας στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου η Μπεσίκτας προχωρεί στην απόκτηση από την Ντινάμο Ζάγκρεμπ του Γκόρντον Σίλντενφελντ. Το νέο απόκτημα της Ανόρθωσης (αναμένεται στην Κύπρο την Τετάρτη) υπέγραψε ως το 2011, αλλά στο πρώτο εξάμηνο αγωνίστηκε μόλις σε εννέα παιχνίδια (στα επτά ως βασικός), καθώς έχασε πολλές προπονήσεις λόγω ασθένειας.

Κατά τον Βεντάντ Οκιάρ (διάσημο πρώην παίκτη και αρθρογράφο στη χώρα), ωστόσο, το πρόβλημα ήταν άλλο. Τον Μάιο του 2008, στην εκπομπή “Ve Gool” του TV8, ισχυρίστηκε ότι ο Σίλντεφελντ είχε αποκτηθεί από την Ντινάμο με σημαντικό πρόβλημα στα μάτια και σημείωσε ότι προέβαινε στη συγκεκριμένη αποκάλυψη κατόπιν σοβαρών συζητήσεων με συγκεκριμένα άτομα. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του Οκιάρ ο Κροάτης με δυσκολία μπορούσε να αντιληφθεί την μπάλα από μια πάσα μπροστά στα πόδια του!
 
Τι πραγματικά συνέβη
Ο Σίλντεφελντ υπέφερε από πολλαπλή σκλήρυνση (γνωστή και ως σκλήρυνση κατά πλάκας), της οποίας τα συμπτώματα ενδέχεται να οδηγήσουν σε προβλήματα όρασης (νυσταγμό, οπτική νευρίτιδα ή διπλωπία όρασης) ή μυϊκή αδυναμία. Ο θεράπων ιατρός χορήγησε στον ποδοσφαιριστή κορτιζόνη κι ο οργανισμός του Κροάτη ανταποκρίθηκε επιτυχώς στην αγωγή. Μετά το πέρας της μάλιστα ο γιατρός γνωμοδότησε ότι οι οπτικές ικανότητες του Σίλντεφελντ δεν διέφεραν από αυτές ενός υγιούς ατόμου.

Κατά τη θητεία του στη Στουρμ Γκρατς (2009-11) ο Κροάτης ρωτήθηκε για την αιτία της μη καθιέρωσής του στην Μπεσίκτας, αλλά προτίμησε να μην προχωρήσει σε μια λεπτομερή απάντηση: «Στην Κωνσταντινούπολη για ένα μήνα δεν έπαιζα και δεν προπονούμουν, διότι ήμουν ασθενής. Ακολούθως αποφασίσαμε ότι είναι καλύτερα να πάρω μεταγραφή, διότι δεν έβλεπα πιθανότητες να μπω στην ομάδα. Ο ρόλος του μόνιμου αναπληρωματικού δεν μου ταιριάζει, θέλω να παίζω συνέχεια».

Δειτε Επισης

Παναθηναϊκός: Ο Λίλο χάρισε τη νίκη στην Αλβανία με απόκρουση πέναλτι στο φινάλε
Ανακοίνωσε Kecskés η ΑΕΛ
Επίσημη η μεταγραφή Pizzi στον ΑΠΟΕΛ
Έξαλλος ο Νεοφυτίδης με τον Ροναλντίνιο -«Να αποκλειστεί από όλες τις διοργανώσεις των UEFA και FIFA»
Χαμόγελα από το νικηφόρο ξεκίνημα της Κύπρου-Το μήνυμα της ΚΟΠ ενόψει της δύσκολης συνέχειας
Φιλική νίκη της Εθνικής Ελπίδων επί της Λευκορωσίας με 2-1
Νίκη της Κύπρου σε επίσημη διοργάνωση έπειτα από πέντε χρόνια-«Δεν χρειάζεται να πετάμε στα σύννεφα»
Απίστευτη καταγγελία Νεοφυτίδη-«Κήρυξαν λιποτάκτη τον Τζούλιου»
Η Εθνική Ελπίδων αντιμετωπίζει σε φιλικό τη Λευκορωσία
Η Εθνική Ανδρών στο ποδόσφαιρο αντιμετωπίζει την Λιθουανία για το Nations League