Δεν ξανάγινε!

Ουσιαστικά ήταν γεγονός πριν καν γίνουν οι σχετικές κληρώσεις. Πρακτικά, αμέσως μετά το πέρας των πρώτων παιχνιδιών. Επισήμως, από χθες το βράδυ. Οι προκρίσεις των ΑΕΚ και ΑΕΛ (επί Λίνκολν και Σεντ Τζόζεφς αντιστοίχως) έφεραν την Κύπρο με τετραπλή εκπροσώπηση στο β’ προκριματικό γύρο των ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

«Ε, και;», ίσως σκεφτούν οι περισσότεροι. «Δεν είναι δα και κάτι το συγκλονιστικό…» Συγκλονιστικό, σίγουρα όχι. Πρωτοφανές, ωστόσο, ναι! Από την περίοδο 2009/10, όταν η χώρα μας έβγαλε για πρώτη φορά τέσσερις ομάδες στις διοργανώσεις της UEFA, ουδέποτε είχαμε τετραπλή εκπροσώπηση στη συγκεκριμένη φάση.

Τις περιόδους 2010/11 (Ομόνοια, Απόλλων, ΑΠΟΕΛ, Ανόρθωση), 2011/12 (ΑΠΟΕΛ, Ομόνοια, Ανόρθωση, ΑΕΚ), 2012/13 (ΑΕΛ, Ομόνοια, ΑΠΟΕΛ, Ανόρθωση), 2014/15 (ΑΠΟΕΛ, ΑΕΛ, Ερμής, Ομόνοια) και 2015/16 (ΑΠΟΕΛ, ΑΕΚ, Απόλλων, Ομόνοια) είχαμε τέσσερις ομάδες μας στον γ’ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ και του Γιουρόπα Λιγκ, ωστόσο σε κάθε μία από αυτές τις σεζόν τουλάχιστον μία από τις εκπροσώπους μας ξεκινούσε τις υποχρεώσεις της από τη συγκεκριμένη φάση.

Συνεπώς αυτό το καλοκαίρι επιδιώκουμε μεν το έκτο καρέ εκπροσώπησης στον γ’ προκριματικό γύρο, αλλά για πρώτη φορά το κυνηγούμε μέσα από την εξασφάλιση τεσσάρων προκρίσεων!
 
Τα παραδείγματα προς αποφυγή
Την περασμένη οκταετία, ωστόσο, υπήρξαν και χρονιές που δεν καταφέραμε να βάλουμε και τις τέσσερις ομάδες μας στον γ’ προκριματικό, διότι κάποιες εξ αυτών έπεσαν θύματα εκπλήξεων και πρόωρων αποκλεισμών.

Αυτές οι οδυνηρές εμπειρίες πρέπει να λειτουργήσουν ως καμπανάκι για ΑΠΟΕΛ (κόντρα σε Ντουντελάνζ), Απόλλωνα (κόντρα σε Ζάρια Μπάλτι), ΑΕΚ (Κορκ Σίτι) και ΑΕΛ (Προγκρές), προκειμένου να αποφύγουν τα πατατράκ στον β’ προκριματικό γύρο.

Αυτά δηλαδή που δεν απέφυγαν στο παρελθόν, και μάλιστα εις διπλούν, η Ανόρθωση και η Ομόνοια. Η «Κυρία» αποκλείστηκε την περίοδο 2009/10 από την Πέτροβατς (2-1 εντός, 1-3 εκτός) και την περίοδο 2013/14 από την Γκέφλε (3-0 εντός, 0-4 εκτός). Την ίδια περίοδο το «τριφύλλι» τέθηκε νοκ άουτ από την Άστρα Γκιούργκιου (1-1 εκτός, 1-2 εντός), ενώ το περασμένο καλοκαίρι έμεινε εκτός από την Μπεϊτάρ (0-1 εκτός, 3-2 εντός).
  

Δειτε Επισης

Βγαίνει μπροστά ο πρώην πρόεδρος της Ανόρθωσης-«Ας σταματήσουμε να κρίνουμε ποιος έφταιξε παραπάνω»
Κλείνει το κεφάλαιο Κίσσα στη Σαλαμίνα μετά από πέντε χρόνια
Δωρεάν σε ανοικτή ζώνη ο τελικός πρωταθλήματος στο ΓΣΠ ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ
Αίμα και άμμος στο ΓΣΠ για το πρωτάθλημα που ισοδυναμεί με τριπλή ευκαιρία για ομίλους
Αρνητική πρωτιά για Πάφο και Άρη για τη χρησιμοποίηση του ντόπιου ποδοσφαιριστή
Ρίχνει το μπαλάκι πίσω στην Αστυνομία ο ΑΠΟΕΛ και αφήνει αιχμές κατά της ΑΕΚ
Άκυρο Αστυνομίας στα αιτήματα ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ για παραχώρηση της Βόρειας
Στην τελική ευθεία η προετοιμασία της Εθνικής Παίδων ενόψει EURO U-17
«Δεν θα έλεγα ότι υποστηρίζουμε την Ομόνοια στον απόλυτο βαθμό, αλλά θέλουμε να πάρει το κύπελλο»
Αποθεώνουν Βιτάλ στη Σκωτία-«Είναι αυτό που χρειάζεται η Ρέιντζερς»