Ποδαρικό με το δεξί επί του μαχητικού Ολυμπιακού

Με νίκη άρχισε τις υποχρεώσεις της στο φετινό πρωτάθλημα η ΑΕΚ.
 
Η ομάδα της Λάρνακας κέρδισε 2-0 τον Ολυμπιακό Λευκωσίας στην πρεμιέρα της στο φετινό μαραθώνιο χάρη στα γκολ των Μοϊσόφ (38’) και Ακοράν (90+1) και άφησε πίσω της τον αποκλεισμό από την Βικτόρια Πλζεν.
 
Πρώτη ήττα για τον μαχητικό Ολυμπιακό που πάλεψε όσο μπορούσε και αν ήταν εύστοχος στις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν με Χριστοφίδη και Σωτηρίου θα μπορούσε να αγχώσει για τα καλά την ΑΕΚ που ήταν καλύτερη σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του ματς και δίκαια κέρδισε.
Ντεμπούτο για δύο
Πέντε αλλαγές στην ενδεκάδα της ΑΕΚ σε σχέση με τον αγώνα κόντρα στην Πλζεν έκανε ο Ιμανόλ Ιδιάκεθ που επέλεξε σχηματισμό 4-1-4-1 με τους Νέλσον και Κάσες να κάνουν ντεμπούτο και τον πρώτο να αφήνει εξαιρετικές εντυπώσεις αγωνιζόμενος στο δεξί άκρο της άμυνας.
 
Έδιωξε το άγχος
Καθοριστικό στην εξέλιξη του αγώνα ήταν το γκολ του Μοϊσόφ στο 38'. Μέχρι το σημείο εκείνο η ΑΕΚ είχε μεν τον έλεγχο του αγώνα, εντούτοις δύσκολα απειλούσε την εστία του Χίντι. Η συστημένη μπαλιά του Χέφελ σε κτύπημα φάουλ έδωσε την ευκαιρία στον κεντρικό αμυντικό των Λαρνακέων να στείλει την μπάλα στα δίκτυα δίνοντας προβάδισμα στην ΑΕΚ.
 
Οι ευκαιρίες του Ολυμπιακού και οι αλλαγές
Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αντιδράσει και έφτασε με αξιώσεις δύο φορές στην περιοχή του Πάμπλο, με τους Χριστοφίδη και Σωτηρίου να μην μπορούν να νικήσουν τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ από πολύ ευνοϊκές θέσεις. 
 
Οι αλλαγές του Ιδιάκεθ (Μυτίδης, Ακοράν. Λαρένα) έδωσαν φρεσκάδα στην ΑΕΚ που από το 70' και μετά έκλεισε τον Ολυμπιακό στα καρέ του πίεσε για δεύτερο γκολ και κατάφερε να το πετύχει στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Ακοράν.
 
ΑΕΚ: Πάμπλο, Νέλσον, Μοϊσόφ, Αντωνιάδης, Λαμπάν, Xέφελ, Κάσες, Τομάς (79′ Λαρένα), Τέτε, Τρισκόφσκι (66’΄Ακοράν), Φλοριάν (59′ Μυτίδης).
 
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Χίντι, Σαμάρας, Χριστοφίδης, Σωτηρίου, Αντωνίου, Σεραφείμ (58′ Μιγκελίτο), Πολυκάρπου, Πεχλιβάνης (69′ Παντελή), Παχίπης (76΄Μενελάου), Κάστρο, Τόρες.
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Τόρες
 

Δειτε Επισης

«Δέκα χρόνια από τη μέρα που έφυγε από κοντά μας ο Γιώργος Γκουγκούρης, στο δρόμο για το γήπεδο»
Η επεξήγηση της ΚΟΠ για το πέναλτι που ζήτησε η Ομόνοια στο αιώνιο
Ξεπέρασε το 65% του στόχου η οικονομική βοήθεια στην Ανόρθωση-Απήχηση σε φιλάθλους άλλων ομάδων
Βγαίνει μπροστά ο πρώην πρόεδρος της Ανόρθωσης-«Ας σταματήσουμε να κρίνουμε ποιος έφταιξε παραπάνω»
Κλείνει το κεφάλαιο Κίσσα στη Σαλαμίνα μετά από πέντε χρόνια
Δωρεάν σε ανοικτή ζώνη ο τελικός πρωταθλήματος στο ΓΣΠ ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ
Αίμα και άμμος στο ΓΣΠ για το πρωτάθλημα που ισοδυναμεί με τριπλή ευκαιρία για ομίλους
Αρνητική πρωτιά για Πάφο και Άρη για τη χρησιμοποίηση του ντόπιου ποδοσφαιριστή
Ρίχνει το μπαλάκι πίσω στην Αστυνομία ο ΑΠΟΕΛ και αφήνει αιχμές κατά της ΑΕΚ
Άκυρο Αστυνομίας στα αιτήματα ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ για παραχώρηση της Βόρειας