Με καυτό κυπριακό ντους τους έστειλε Σκοτία ο Απόλλωνας (pics+vids)

Σπουδαία πρόκριση στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ πήρε ο Απόλλωνας που επικράτησε 2-0 της Αμπερτίν στην «Αρένα» με γκολ των  Σκέμπρι (17’) και Ζελάγια (87’), ανέτρεψε την ήττα με 2-1 του πρώτου αγώνα και θα διεκδικήσει πρόκριση στους ομίλους της διοργάνωσης για τρίτη φορά στην ιστορία του.
 

 

 
Η ομάδα της Λεμεσού έχοντας θερμή υποστήριξη από χιλιάδες οπαδούς της που κατέκλυσαν από άκρη σε άκρη την «Αρένα» και δημιούργησαν καυτή ατμόσφαιρα κατάφεραν να πάρουν το ζητούμενο σ’ ένα παιχνίδι που υπερίσχυσε το πάθος και η δύναμη παρά η τεχνική κόντρα στους σκληροτράχηλους Σκοτσέζους.
 
Οι «γαλάζιοι» που συμμετείχαν στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ δύο φορές στην ιστορία τους (2013-14, 2014-15) φτάνουν για πρώτη φορά στον προθάλαμο της διοργάνωσης μέσω προκριματικών αγώνων, καθώς τις προηγούμενες δύο φορές έπαιξαν κατευθείαν στα πλέι οφ και απέκλεισαν Νις και Λοκομοτίβ Μόσχας.
Με αλλαγές και τον… συνήθη ύποπτο
Ο Σωφρόνης Αυγουστή που ήταν τιμωρημένος και παρακολούθησε σαν θηρίο στο κλουβί την αναμέτρηση από τα επίσημα της Αρένα, παρέταξε τον Απόλλωνα με δύο αλλαγές σε σχέση με τον πρώτο αγώνα. Οι Άλεφ ντος Σάντος και Γιάκολις πήραν τις θέσεις των Σακέτι και Σαρδινέρο.
Μετά το πρώτο δεκαπεντάλεπτο στο οποίο οι δύο ομάδες έδωσαν μάχες στο κέντρο ο Απόλλωνας «κτύπησε» με τον συνήθη ύποπτο, Αντρέ Σκέμπρι στο 17’. Μετά από σέντρα του Σαντάνα, ο Μάγκλιτσα ελίχθηκε ωραία στην περιοχή, κράτησε όσο έπρεπε την μπάλα και πάσαρε στον Μαλτέζο που ήταν ξανά στο κατάλληλο σημείο και πλάσαρε στα δίκτυα των Σκοτσέζων.
 
Μάχες σώμα με σώμα και ξέσπασμα με Ζελάγια
Ο αγώνας ήταν ισορροπημένος με τις δύο ομάδες να έχουν εκατέρωθεν ευκαιρίες για να σκοράρουν, παρά το γεγονός πως ο Απόλλωνας είχε την κατοχή της μπάλας.   
 
Στο 87’ ο Απόλλωνας «σκότωσε» την Αμπερτίν με την χρυσή αλλαγή, Εμίλιο Ζελάγια. Στυλιανού και Σαρδινέρο συνδυάστηκαν άψογα, ο τελευταίος γύρισε την μπάλα στον Κύπριο μπακ, ο οποίος έκανε το δυνατό σουτ η μπάλα κτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά ο Ζελάγια «κεραυνοβόλησε» τα δίκτυα των Σκοτσέζων πετυχαίνοντας σε πανδαιμόνιο το 2-0. 
 

Απόλλωνας: Βάλε, Πέδρο, Γιούστε, Ρομπέρζ, Σαντάνα, Κυριάκου, Άλεφ, Ντα Σίλβα(Ζελάγια 85′), Γιάκολις(Στυλιανού 74′), Σκέμπρι(Σαρδινέρο 66′), Μαγκλίτσα

Αμπερντίν: Λιούις, Λόγκαν, Σίνι, Κονσιντάιν, Ο’ Κόνορ, Ρέινολντς(Σκοτ 78′), Μακ Λιν, Στιούαρτ(Τάνσι 64′), Μακ Κάι-Στίβεν, Στόκλι, Κρίστι

Δειτε Επισης

Η καρδιά του EURO U-17 χτυπά στην Κύπρο
Βγαίνει μπροστά ο Παπασταύρου-«Δυστυχώς δεν εξελίχθηκε όπως θέλαμε ο τελικός»
Η μπάλα στήνεται στη σέντρα-Αρχίζει το EURO U-17 στην Κύπρο
Η αναφορά του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για τη νίκη της Πάφου-«Η χαρά μας είναι εμφανής»
Έγινε χαμός στην Πάφο για το κύπελλο-Πανηγύρισαν με την ψυχή τους (pics)
Μάβερικς-Θάντερ 117-116: Από το -17 στους τελικούς της Δύσης!
Έτσι έγραψε ιστορία η Πάφος-Κέρδισε το πρώτο της τρόπαιο και εξασφάλισε ευρωπαϊκό εισιτήριο
Καρσέδο: Είμαι περήφανος για την ομάδα, πανευτυχής για αυτό που καταφέραμε
BINTEO: Η στιγμή που οι παίκτες της Πάφου σηκώνουν το τρόπαιο στον ουρανό
Το μήνυμα Ντουμπόφ μετά την κατάκτηση του κυπέλλου-«Είναι μόνο η αρχή, ονειρευόμαστε και πρωτάθλημα»