Οι τρεις σωματοφύλακες του Τακτακαλά!

Η αναμονή ήταν μακρά και επίπονη. Τέσσερα χρόνια μακριά από την α’ κατηγορία δεν περνούν εύκολα για ένα σύλλογο, όπως ο Ολυμπιακός. Πέρασαν, ωστόσο, και το περασμένο καλοκαίρι οι «μαυροπράσινοι» επέστρεψαν στα μεγάλα σαλόνια κουβαλώντας ένα εμπάργκο μεταγραφών που τους κολλούσε την ετικέτα του φαβορί για τον υποβιβασμό.
 

Αυτά… πριν αρχίσει το πρωτάθλημα. Τόσο στην πρεμιέρα απέναντι στη Δόξα (0-0) όσο και στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την ΑΕΚ (0-2) η ομάδα του Χρύση Μιχαήλ έδειξε ότι ήταν αποφασισμένη να πουλήσει ακριβά το τομάρι της. Απέναντι στον Απόλλωνα την περασμένη εβδομάδα (1-1) κατατέθηκε και η πρώτη απόδειξη ότι το έμψυχο δυναμικό που ανέβασε την ομάδα κατηγορία είναι ανταγωνιστικό και σε υψηλότατο επίπεδο.

Η χθεσινή νίκη στο Δασάκι επί του Εθνικού (2-1) ήταν η επιβεβαίωση εκείνης της εμφάνισης και συνάμα της εκτίμησης πως οι «μαυροπράσινοι» επέστρεψαν για να μείνουν! Και ήταν φυσικά μια επιτυχία με ιστορικές διαστάσεις…

Η αμέσως προηγούμενη χρονολογείται στις 19 Μαΐου 2013, για την 6η αγωνιστική του γ’ ομίλου των πλέι οφ (το 4-2 στο ΓΣΠ επί της Αλκής), ενώ το αμέσως προηγούμενο διπλό είχε καταγραφεί στις 30 Μαρτίου 2013, στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής της α’ φάσης (το 5-0 επί της ΑΕ Πάφος).

Από την ομάδα του Ολυμπιακού εκείνης της περιόδου τρεις ποδοσφαιριστές έδωσαν το «παρών» και στη χθεσινή επιτυχία επί του Εθνικού: ο αρχηγός Κυριάκος Πολυκάρπου, ο σκόρερ Έλντερ Κάστρο και ο νεαρός Γιάννης Παχίπης.

Συνδετικός κρίκος μπορεί να θεωρηθεί και η οικογένεια Σωτηρίου, καθώς στη μέχρι πρότινος τελευταία παρουσία της στην α’ κατηγορία (2012/13) τα μαυροπράσινα φορούσε ο Πιέρος, ενώ σήμερα τη φανέλα της ομάδας φορά ο (μικρότερος) αδελφός του Κωνσταντίνος!

Δειτε Επισης

Στην τέταρτη θέση ο Κοντίδης στο Hyeres-Δεν έγινε η κούρσα μεταλλίων
Ο Ράγκλαντ στην κορυφαία πεντάδα με βραβείο από τον Πρέλεβιτς
Δεύτερο μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό στο Ρίμινι για τον Μάριο Γεωργίου
Μετά το Μαϊάμι σοβαρεύουν οι επαφές της Mercedes με τον Φερστάπεν
Λευτέρης Πετρούνιας, ο κορυφαίος των κορυφαίων-Το τρομερό ρεκόρ του χθες στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα
Ραντεβού στο ΣΕΦ - Η Μπαρτσελόνα ισοφάρισε σε 1-1 την σειρά, 77-69 τον Ολυμπιακό στη Βαρκελώνη
Λύση συνεργασίας Ανόρθωσης με Thioune-Χάρισε μέρος των δεδουλευμένων του
Ανακοίνωσε εισιτήρια για τους δυο τελευταίους αγώνες η Ανόρθωση-«Αυτά τα sold out… θα είναι μόνο για μας»
Ανακοινώθηκαν οι διαιτητές στα ντέρμπι των πλέι οφ και τα παιχνίδια του δεύτερού ομίλου
Ζητά εκ νέου την παραίτηση του Φοίβου Βάκη από εκπρόσωπος στην ΚΟΠ ο πρόεδρος της Apollon Ladies