Συγκλονίζει η Σερένα: «Σε ευχαριστώ μαμά που ήσουν το πρότυπό μου»

H κάτοχος 23 Grand slam τίτλων που έγινε πρόσφατα μητέρα ενός κοριτσιού συγκλονίζει. Με επιστολή της την οποία κοινοποιεί μέσω reddit καταγράφει μεταξύ άλλων τις δυσκολίες που βρήκε μπροστά της.
 

Όπως αναφέρει πολλοί την έλεγαν άνδρα, ενώ έκαναν λόγο και για χρήση φαρμάκων.

Αναλυτική η επιστολή της Σερένα Γουίλιαμς:

«Αγαπημένη μου μαμά,

Είσαι μια από τις πιο δυνατές γυναίκες που ξέρω. Κοιτούσα την κόρη μου (θεέ μου ναι έχω κόρη) και έχει τα χέρια και τα πόδια μου! Ακριβώς το ίδιο ισχυρά, μυώδη, συγκλονιστικά χέρια και σώμα. Δεν ξέρω πώς θα αντιδρούσα αν έπρεπε να περάσει εκείνη όσα περνάω εγώ από τότε που ήμουν 15 χρόνων ακόμη και σήμερα.

Με έχουν αποκαλέσει άνδρα επειδή ήμουν αρκετά δυνατή. Έχει ειπωθεί για μένα ότι κάνω χρήση φαρμάκων (Όχι πάντα είχα αρκετά μεγάλη ακεραιότητα για να συμπεριφερθώ ανέντιμα και να αποκτήσω πλεονέκτημα). Έχει ειπωθεί ότι δεν έχω θέση στα γυναικεία αθλήματα - ότι ανήκω στα ανδρικά- γιατί δείχνω δυνατότερη απ' ότι είναι συνήθως οι γυναίκες (όχι, απλά δουλεύω σκληρά και γεννήθηκα με αυτό το σώμα και είμαι περήφανη γι' αυτό).

Αλλά μαμά, δεν είμαι σίγουρη πώς δεν πρέπει να αγνοείς κάθε ρεπόρτερ, άνθρωπο, εκφωνητή, και ειλικρινή hater, που αγνοεί τη δύναμη μιας μαύρης γυναίκας.

Είμαι περήφανη που καταφέραμε να τους δείξουμε πώς μοιάζουν πολλές γυναίκες. Δεν είμαστε όλες ίδιες. Έχουμε καμπύλες, είμαστε δυνατές, μυώσεις, ψηλές, κοντές, για να πω μερικές διαφορές αλλά έχουμε κάτι κοινό: είμαστε γυναίκες και είμαστε περήφανες.

Είσαι τόσο αριστοκρατική εύχομαι μόνο να μπορούσα να πα΄ρω από εσένα τα σκήπτρα. Προσπαθώ όμως και ο θεός δεν έχει τελειώσει ακόμη μαζί μου. Έχω ακόμη πολύ μεγάλο δρόμο μπροστά μου αλλά σε ευχαριστώ. 

Σε ευχαριστώ που ήσουν για μένα που πρότυπο που χρειαζόμουν για να υπομείνω όλες τις δυσκολίες και τώρα βλέπω ως προσκλήσεις - από αυτές που απολαμβάνω. Ελπίζω να διδάξω στην κόρη μου Αλέξις Ολυμπία τα ίδια, και να έχω την ίδια στάση που είχες κι εσύ.

Υποσχέσου μου μαμά, ότι θα συνεχίσει να με βοηθάς. Δεν είμαι σίγουρη αν είμαι ακόμη τόσο ευγενής και δυνατή ακόμη. Ελπίζω να γίνω μια μέρα. Σε αγαπώ πολύ.

Η μικρότερη από τους πέντε, 

Σερένα»

 

Δειτε Επισης

«Είμαστε υπέρ των αδικημένων λαών, δεν νιώθουμε την ανάγκη να πούμε συγγνώμη»
Το 39% των αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες πέρασε έλεγχο ντόπινγκ, πέντε θετικά κρούσματα
Ο Πρόεδρος ΚΟΑ κήρυξε την έναρξη της 10ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού
Η κατάθεση ψυχής της Καρολίνας Πελενδρίτου
Ο ΠΑΟΚ κόντρα στην Οραντέα για το πρώτο βήμα πρόκρισης στους ομίλους του BCL
Στις 13 Οκτωβρίου έναρξη για την Basket League-Οι κληρώσεις για πρωταθλήματα ΚΟΚ
Ποιος είναι ο Νεμάνια Μάιντοβ που τιμωρήθηκε γιατί έκανε τον σταυρό του-«Ο Χριστός είναι ο βασιλιάς μου» έγραψε μετά την ποινή
Συνεχίζει και στους Ολυμπιακούς του Λος Άντζελες ο Παύλος Κοντίδης
Σίμανιτς: Ο Σέρβος βρήκε ομάδα έναν χρόνο μετά την απώλεια του νεφρού του
«H Κύπρος στο Παρίσι μόνο μικρή χώρα δεν ήταν»-Ο απολογισμός της ΚΕΠΕ