«Ενέσεις ζωής» ως τον θάνατο του Τσιρείου

Στα χέρια των αρμοδίων του ΓΣΟ βρίσκονται ήδη  τα σχέδια της μελέτης για τα έργα συντήρησης και βελτίωσης του Τσιρείου Σταδίου, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του ΓΣΟ, Νεοκλής Θωμά.                                          
 
Κάνοντας λόγο για τη μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρήθηκε στην ετοιμασία των σχεδίων «μια υπόθεση που ξεκίνησε από το 2014», ο κ.Θωμά ανέφερε ότι χθες υπογράφηκαν τα σχέδια της μελέτης και προωθήθηκαν αμέσως  στο Δήμο Λεμεσού για εξασφάλιση της σχετικής άδειας, ώστε το συντομότερο να προκηρυχθούν προσφορές για ανάθεση του έργου.
 
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΓΣΟ οι εργασίες συντήρησης θα επικεντρωθούν σε δύο μέρη, στο στέγαστρο του σταδίου και στις κερκίδες. Προβλέπεται να αφαιρεθούν και να αντικατασταθούν οξειδωμένα τμήματα του στεγάστρου, να αλλαχθούν οι συνδετικοί κρίκοι, ή εκεί που χαλάρωσαν να σφιχτούν, ενώ θα αντικατασταθούν και προβληματικά τμήματα των τσίγκων του στεγάστρου. Αναφορικά με τις κερκίδες, αυτές θα ενισχυθούν με την τοποθέτηση στην πλάκα εσωτερικών ειδικών ιμάντων, ενώ θα γίνει στερεή τοποθέτηση των νέων καθισμάτων.
 
Κατά τον κ. Θωμά με τα συγκεκριμένα έργα συντήρησης –σύμφωνα με τους μελετητές- παρατείνεται η ζωή του Τσιρείου για 40 και πλέον χρόνια.   
 
Ο Πρόεδρος του ΓΣΟ εξέφρασε την ελπίδα πως τα έργα συντήρησης “που στοχεύουν να παρατείνουν  τη ζωή του Τσιρείου”, θα ξεκινήσουν εντός του 2018, με το συνολικό κόστος τους να φθάνει τα 2,7 εκατομμύρια ευρώ περίπου.
 

Δειτε Επισης

Διεκδικεί την Προεδρία της ΚΟΠ ο Χάρης Λοϊζίδης-Ανακοινώνει τις αποφάσεις του την Πέμπτη
Η επόμενη μέρα στον Παναθηναϊκό-Ποιοι μένουν, ποιοι φεύγουν, ποιοι έρχονται και ποιους ψάχνουν
Είπε το «ναι» ο Γκρεγκ Τέιλορ- Tι αναφέρουν τα μέσα της Σκωτίας
Ανανεώνει με τη Ρεάλ και βάζει... στην τσέπη 100 εκατ. ευρώ o Βινίσιους
«Ο Μιλουτίνοφ συμφώνησε με την Αρμάνι, κλείνει Μπούκερ ο Ολυμπιακός»
Αποκάλυψε τις σκέψεις για το μέλλον του μετά τον τελικό ο Κριστιάνο
Η ομάδα που ετοιμάζει πρόταση βόμβα για τον Μορόν
Τελειώνει η μεταγραφή του Ουναΐ στην Μπράιτον-Έριξαν δίκτυα στο ελληνικό παζάρι οι Άγγλοι
Τραγωδία στον τελικό του Nations League-Φίλαθλος σκοτώθηκε μετά από πτώση από την κερκίδα
Νέα πυρά Γιαννακόπουλου κατά ΕΟΚ και ελληνικής Κυβέρνησης-«Το πιο βρώμικο που έχουν πάρει ποτέ»