«Ενέσεις ζωής» ως τον θάνατο του Τσιρείου

Στα χέρια των αρμοδίων του ΓΣΟ βρίσκονται ήδη  τα σχέδια της μελέτης για τα έργα συντήρησης και βελτίωσης του Τσιρείου Σταδίου, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του ΓΣΟ, Νεοκλής Θωμά.                                          
 
Κάνοντας λόγο για τη μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρήθηκε στην ετοιμασία των σχεδίων «μια υπόθεση που ξεκίνησε από το 2014», ο κ.Θωμά ανέφερε ότι χθες υπογράφηκαν τα σχέδια της μελέτης και προωθήθηκαν αμέσως  στο Δήμο Λεμεσού για εξασφάλιση της σχετικής άδειας, ώστε το συντομότερο να προκηρυχθούν προσφορές για ανάθεση του έργου.
 
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΓΣΟ οι εργασίες συντήρησης θα επικεντρωθούν σε δύο μέρη, στο στέγαστρο του σταδίου και στις κερκίδες. Προβλέπεται να αφαιρεθούν και να αντικατασταθούν οξειδωμένα τμήματα του στεγάστρου, να αλλαχθούν οι συνδετικοί κρίκοι, ή εκεί που χαλάρωσαν να σφιχτούν, ενώ θα αντικατασταθούν και προβληματικά τμήματα των τσίγκων του στεγάστρου. Αναφορικά με τις κερκίδες, αυτές θα ενισχυθούν με την τοποθέτηση στην πλάκα εσωτερικών ειδικών ιμάντων, ενώ θα γίνει στερεή τοποθέτηση των νέων καθισμάτων.
 
Κατά τον κ. Θωμά με τα συγκεκριμένα έργα συντήρησης –σύμφωνα με τους μελετητές- παρατείνεται η ζωή του Τσιρείου για 40 και πλέον χρόνια.   
 
Ο Πρόεδρος του ΓΣΟ εξέφρασε την ελπίδα πως τα έργα συντήρησης “που στοχεύουν να παρατείνουν  τη ζωή του Τσιρείου”, θα ξεκινήσουν εντός του 2018, με το συνολικό κόστος τους να φθάνει τα 2,7 εκατομμύρια ευρώ περίπου.
 

Δειτε Επισης

«Τεσσάρες» για Πάφο και ΑΠΟΕΛ επί Νέας Σαλαμίνας και ΕΝΠ αντίστοιχα
Πρόγραμμα Cyprus League από την 6η μέχρι τη 15η αγωνιστική
Η Εθνική Κ-17 κέρδισε την Ελλάδα σε φιλικό αγώνα
Ανακοίνωση ΑΕΛ με πυρά κατά Λετυμπιώτη-«Η μικροπολιτικάντικη παράσταση δεν μπορεί να γίνει ανεχτή»
Διεξάγονται σήμερα οι δυο εξ αναβολής αγώνες της πρώτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος
ΑΕΚ: Έκλεισε το mega deal με Μαρσιάλ
Ομόνοια και Άρης το απόλυτο μετά την 3η αγωνιστική Cyprus League by Stoiximan
H Oμόνοια επικράτησε της ΑΕΚ με 1-0
«Δεν θα ανεχθούμε να τιμωρηθεί ξανά ο Απόλλωνας, εμείς ήμασταν θεατές»
Πήρε θέση η ΑΕΛ για τη μη διεξαγωγή του ντέρμπι-«Γεμάτο σκοτεινά σημεία και πτυχές»