Ομόνοια: Μπαμ και… τέζα στο 94’!

Δράμα δίχως τέλος για την Ομόνοια! Στο τρίτο παιχνίδι της με νεοφώτιστη ομάδα (μετά το 1-2 στην Πάφο και το εντός έδρας 2-2 με την Αλκή) το «τριφύλλι» απείχε δευτερόλεπτα από την πρώτη νίκη του με ανέπαφη εστία, ωστόσο η τελευταία λέξη ανήκε στον Ολυμπιακό, ο οποίος με την πρώτη τελική του εντός στόχου σε όλο το παιχνίδι ισοφάρισε με κεφαλιά του νεοεισελθόντος Καπαρτή τιμωρώντας με τον πλέον σκληρό τρόπο την αδυναμία των γηπεδούχων να «κλειδώσουν» τη νίκη σε κάποια από τις πολυάριθμες ευκαιρίες τους (14 τελικές).
 
Δημιουργική, αλλά άστοχη
Από το πρώτο σφύριγμα η Ομόνοια έδειξε τις προθέσεις της κλείνοντας τον Ολυμπιακό στα καρέ του Χίντι και δημιουργώντας αθρόα ευκαιρίες (2’, 35’ Φαμπρίσιο, 3’, 31’, 45+2’ Λόπες, 7’ Μαργκάσα, 14’, 26’, 41’ Ντάρμπισαϊαρ, 20’, 26’ Τζαΐλσον). Η αποτελεσματικότητα του «τριφυλλιού», ωστόσο, υπήρξε μηδενική. Σε διαφορετική περίπτωση η αξιοποίηση μόνο των κλασικών ευκαιριών θα το είχε οδηγήσει στην ανάπαυλα με προβάδισμα 3-4 τερμάτων…
 
Λύτρωση στο 51’
Η λύτρωση για την Ομόνοια και τους οπαδούς της ήλθε στην επανάληψη. Μετά από μια πολύ καλή εκτέλεση φάουλ στο 49’ ο Γκονσάλες έδωσε τη λύση για τους «πράσινους» στο 51’ αξιοποιώντας με αριστερό σουτ τη σέντρα του Μαργκάσα για το 1-0. Δέκα λεπτά αργότερα σουτ του Ντάρμπισαϊαρ έφυγε ελάχιστα άουτ, ενώ στο 77’ από σέντρα του Αντόνια ο Ουίλιαμ Σουάρες, αμαρκάριστος μες τη μικρή περιοχή, έκανε κοντρόλ αντί για σουτ και σπατάλησε το 2-0. Στην αντεπίθεση του Ολυμπιακού ο Αντόνια έκοψε με το χέρι μπαλιά προς τον Πεχλιβάνη, αλλά ο διαιτητής άφησε το παιχνίδι να συνεχιστεί.
 

Έμφραγμα στο 94’
Η αναμέτρηση κύλησε ως τις καθυστερήσεις δίχως άλλη αξιόλογη φάση. Στο τέταρτο (και τελευταίο) λεπτό του πρόσθετου χρόνου οι «μαυροπράσινοι» κέρδισαν φάουλ πίσω από τη γραμμή του κέντρου: ο Πεχλιβάνης γέμισε στην αντίπαλη περιοχή, η πρώτη κεφαλιά απομάκρυνσης δεν ήταν επιτυχημένη, ο Φελτχάουζεν έμεινε αναποφάσιστος για το αν έπρεπε να πάει για την μπάλα ή να γυρίσει στη γραμμή του και ο Καπαρτής (μ’ ένα ελαφρύ σπρώξιμο) στον Σουάρες το εκμεταλλεύτηκε στέλνοντας με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα, την Ομόνοια στο καναβάτσο και τους οπαδούς της για… καρδιογραφήματα, καθώς με την επίτευξη του τέρματος ακούστηκε το τελευταίο σφύριγμα του αγώνα. Ενός αγώνα που το «τριφύλλι» ήλεγξε ολοκληρωτικά, αλλά… κατάφερε να μην κερδίσει!

ΟΜΟΝΟΙΑ (4-4-2): Φελτχάουζεν - Τζαΐλσον, Φαμπρίτσιο, Ουίλ. Σοάρες, Μαργκάσα - Σοάρες, Κανού (71’ Μπρέιφελντ) - Αντόνια, Γκονσάλες (89’ Αζίζ) - Λόπες (70’ Μαντούρο), Ντάρμπισαϊαρ.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (4-2-3-1): Χίντι - Αντωνίου, Σωτηρίου, Χριστοφίδης, Σαμάρας - Πολυκάρπου, Μιγκελίτο - Παχίπης (56’ Μενελάου), Κάστρο (78’ Καπαρτής), Πεχλιβάνης - Τόρες (85’ Παντελή).
 

Δειτε Επισης

Κορυφώνεται η αγωνία για τον πρωταθλητή-Η προσοχή στραμμένη σε ΓΣΠ και Αρένα
ΒΙΝΤΕΟ: Μπούκαραν στη συνέντευξη Τύπου και... τρέλαναν τον Ηλία Χαραλάμπους οι παίκτες του
ΒΙΝΤΕΟ: Με φωτοβολίδες, πυροτεχνήματα και συνθήματα «έκαψαν» τη Λευκωσία οι οπαδοί της Ομόνοιας 29Μ
Το σήκωσε η Ομόνοια Αραδίππου και ανεβαίνει επίσημα με Ομόνοια 29Μ και ΕΝΠ
Στην τέταρτη θέση ο Κοντίδης στο Hyeres-Δεν έγινε η κούρσα μεταλλίων
Ο Ράγκλαντ στην κορυφαία πεντάδα με βραβείο από τον Πρέλεβιτς
Δεύτερο μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό στο Ρίμινι για τον Μάριο Γεωργίου
Μετά το Μαϊάμι σοβαρεύουν οι επαφές της Mercedes με τον Φερστάπεν
Λευτέρης Πετρούνιας, ο κορυφαίος των κορυφαίων-Το τρομερό ρεκόρ του χθες στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα
Ραντεβού στο ΣΕΦ - Η Μπαρτσελόνα ισοφάρισε σε 1-1 την σειρά, 77-69 τον Ολυμπιακό στη Βαρκελώνη