Θα αντικαταστήσει κάποιος τον Μπερτόλιο στη λίστα της UEFA

Μετά τον τραυματισμό του Φακούντο Μπερτόλιο, ο οποίος αποχώρησε με ενοχλήσεις στην προπόνηση της Τρίτης (05/09), προκύπτει το ερώτημα εάν οι γαλαζοκίτρινοι μπορούν να τον αντικαταστήσουν ενόψει και της πρεμιέρας της φάσης των ομίλων κόντρα στην Ρεάλ στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» (13/09).

Ακόμη δεν έχει γνωστοποιηθεί η ακριβής χρονική περίοδος που θα μείνει εκτός δράσης ο Αργεντινός, ο οποίος από τις πρώτες ιατρικές εξετάσεις διεγνώσθη με θλάση β’ βαθμού. Κάτι που σημαίνει ότι θα χάσει κάποια παιχνίδια στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος, αλλά και των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.
 
 
Ποιους αγώνες και πόσο διάστημα θα μείνει εκτός δράσης θα διαφανεί σύντομα, ίσως και εντός της ημέρας.
 
Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι γαλαζοκίτρινοι δεν θα έχουν την ευχέρεια να τον αντικαταστήσουν στη λίστα που δηλώθηκε στην UEFA το βράδυ της 31ης Αυγούστου και να δηλώσουν σε αυτήν κάποιον εκ των Οάρ και Σόουζα, οι οποίοι είναι εκτός.
 
 
Οι κανονισμοί της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας δίνουν το δικαίωμα αλλαγής στον κατάλογο μόνο για ένα λόγο, όμως δεν αφορά την περίπτωση του Μπερτόλιο.
 
Για να δώσει τη συγκατάθεσή της η UEFA για να γίνει προσθαφαίρεση στο ρόστερ, η μοναδική προϋπόθεση είναι αν μία ομάδα μετρά δύο απώλειες τερματοφυλάκων λόγω τραυματισμού ή ασθένειας που θα τους ταλαιπωρεί για τουλάχιστον 30 ημέρες. Μόνο σε αυτή την περίπτωση μπορεί μία ομάδα να αντικαταστήσει προσωρινά κάποιον παίκτη, οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια της σεζόν. 
 

Από εκεί και πέρα, αλλαγές (σ.σ. συγκεκριμένα τρεις) στον κατάλογο μπορούν να γίνουν μόνο μετά την ολοκλήρωση της φάσης των ομίλων από όσες ομάδες περάσουν στη φάση των νοκ άουτ.

Δειτε Επισης

Επιμένουν για Ελ Αραμπί στην Ελλάδα
Στο στόχαστρο Φερεντσβάρος και Ντεπορτίβο Λα Κορούνια ο Κουλιμπαλί
Τη Δευτέρα η συνάντηση ομάδων και ΚΟΑ για την κάρτα φιλάθλου-Το πλάνο του ΚΟΑ για το Μακάρειο
Παραχωρεί γη και κλειστό χώρο για τις ανάγκες της ΑΕΛ ο Budzinski
Πρώτα Κυπερούντα και μετά Πολωνία η προετοιμασία της ΑΕΛ-Ανακοίνωσε τέσσερα φιλικά
«Κάποιοι έλαβαν διαφορετικά μηνύματα, ένας πρόεδρος μου είπε ότι είμαι εναντίον της ομάδας του»
Ανακοίνωσε πέντε φιλικά στην Αυστρία ο Άρης
Οι πρώτες δηλώσεις του Γκάρι Ροντρίγκες ως Απολλωνίστας-«Στόχος μου να διεκδικήσω το πρωτάθλημα»
Ανακοίνωσε Έκτακτη Γενική Συνέλευση η ΑΕΛ-«Πρόθεση ιδιωτικής εταιρείας να αγοράσει μερίδιο μετοχών»
Συλλυπητήριο μήνυμα ΑΠΟΕΛ στον ΥΠΕΣ για το θάνατο του πατέρα του-«Εξέχουσα ιατρική προσωπικότητα»