ʼντε γεια από τον Φλοριάν Τολμές!

Βρέθηκε προ του φάσματος νέων απωλειών, όμως η επιθετική επιμονή της έφερε την ανατροπή και την επιστροφή στις νίκες. Ο λόγος για την ΑΕΚ που επικράτησε με 4-1 του Άρη και επανήλθε στις επιτυχίες μετά την ήττα από την Ανόρθωση.
 

 

Αυτή ήταν η δεύτερη φορά στην τρέχουσα περίοδο που οι κιτρινοπράσινοι πετυχαίνουν την ολική ανατροπή. Το ίδιο έπραξαν και στην 15η αγωνιστική απέναντι στον Ολυμπιακό στο Μακάρειο, όταν έμειναν πίσω στο σκορ και τελικά επικράτησαν με 2-1.

Η ΑΕΚ έφθασε τους 43 βαθμούς και είναι – προσωρινά τουλάχιστον – μόνη στην κορυφή της βαθμολογίας, τρεις βαθμούς μπροστά από την Ανόρθωση η οποία αγωνίζεται την Κυριακή (14/01) με τον Απόλλωνα.
 
Mεγάλος πρωταγωνιστής για την ΑΕΚ ο Τολμές ο οποίος έφθασε τα 18 τέρματα στη φετινή σεζόν βρίσκοντας δίχτυα μετά από αφλογιστία σε τέσσερις αγώνες.

Ο Άρης με 13 βαθμούς έπεσε στην προτελευταία θέση, δύο βαθμούς λιγότερους από την Νέα Σαλαμίνα η οποία κέρδισε τον Εθνικό που βρίσκεται στον πυθμένα της βαθμολογίας με οκτώ βαθμούς.
 

Ο Άρης πήρε κεφάλι στο σκορ στο 25’ όταν μετά από ασυνεννοησία ανάμεσα στους αμυντικούς της ΑΕΚ η μπάλα έφθασε στον Μαλεκκίδη ο οποίος προώθησε στον Φράγκο ο οποίος με κοντινό πλασέ έκανε το 1-0.

Από εκεί και πέρα, η ΑΕΚ άσκησε ασφυκτικά την ομάδα της Λεμεσού επιδιώκοντας να φέρει άμεσα τα πάνω-κάτω. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου οι κιτρινοπράσινοι πέτυχαν την ισοφάριση όταν στο 44’ μετά από σέντρα του Αντωνιάδη ο Τολμές επανήλθε στο σκοράρισμα και πέτυχε το 1-1.

Τα πόδια των παικτών της ΑΕΚ λύθηκαν στο 68’ όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Λαρένα, ο Καταλά με κεφαλιά πέτυχε την ολική ανατροπή κάνοντας το 2-1.
 
Το τέρμα αυτό έδωσε ώθηση στην ΑΕΚ που έπαιξε πιο ορθόδοξο ποδόσφαιρο και κατάφερε να διευρύνει το υπέρ της προβάδισμα, με τον Τολμές στο 75’ μετά την πάσα του Τομάς και στο 86’ μετά από μπαλιά του Τέτε συμπλήρωσε χατ τρικ και σχημάτισε το τελικό 4-1.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Σκόρερ:
25’ Φράγκος / 44’ Τολμές, 68’ Καταλά
Κίτρινες: Παχίπης, Μαλεκκίδης, Ευσταθίου (3η), Κούσας
Συνθέσεις: 
ΑΕΚ (Ι. Ιδιακέθ)
: Πάμπλο, Σόρια (46΄ Νέλσον), Αντωνιάδης, Τρουγιόλς, Καταλά, Τέτε, Λαμπάν, Λαρένα, Τομάς (78΄ Κάσες), Ακοράν (18΄ Χέφελ), Φλοριάν
‘Αρης (Γ. Χριστόπουλος): Νουρεντινόσκι, Μουλόπουλος, Ντρομπάροφ, Κούσας, Μαλεκκίδης (55΄ Ράντου), Ευσταθίου, Παχίπης, Παναγή, Φράγκος (81΄ Δημοσθένους), Γιούσεφ (62΄ Ιονίτσα), Πάγκαλος
 

Δειτε Επισης

H Oμόνοια επικράτησε της ΑΕΚ με 1-0
«Δεν θα ανεχθούμε να τιμωρηθεί ξανά ο Απόλλωνας, εμείς ήμασταν θεατές»
Πήρε θέση η ΑΕΛ για τη μη διεξαγωγή του ντέρμπι-«Γεμάτο σκοτεινά σημεία και πτυχές»
Με νίκες προχώρησαν ΕΝΠ και Άρης-Η βαθμολογία του πρωταθλήματος
Με μεγάλο ντέρμπι στο ΓΣΠ ολοκληρώνεται η τρίτη αγωνιστική
Όλα τα φώτα στο μεγάλο ντέρμπι της Λεμεσού!
Με λεμεσιανό ντέρμπι συνεχίζεται το Cyprus League
Με... πιστολίες Ελ Αραμπί έκανε σεφτέ στο πρωτάθλημα ο ΑΠΟΕΛ
Σίφουνας η Πάφος, πάτησε την Ανόρθωση και συνεχίζει αλάνθαστη
Προσπάθεια για νέο προπονητή της Εθνικής την επόμενη εβδομάδα