«ʼστοχες δηλώσεις, ο άνθρωπος έχει άγνοια»
10:08 - 16 Ιανουαρίου 2018

Ο πρόεδρος του Εθνικού, Κίκης Φιλίππου, απάντησε στις κατηγορίες του εκπρόσωπου Τύπου της Νέας Σαλαμίνας, Δημήτρη Λάζου, ότι υπήρξαν απειλές και προπηλακισμοί του προέδρου και του αντιπροέδρου των ερυθρόλευκων από την οικογένεια του διοικητικού ηγέτη της ομάδας της Αμμοχώστου.
«Θεωρώ ότι ήταν άστοχες οι δηλώσεις από άνθρωπο της Νέας Σαλαμίνας. Σας λέω ότι έχει άγνοια. Μπορείτε να βάλετε τις δηλώσεις μου πριν από το παιχνίδι τι είπα για την Νέα Σαλαμίνα.
Μίλησα με τον πρόεδρο της Σαλαμίνας που είναι φίλος και τον αντιπρόεδρο που συνεργαζόμαστε σε προσφυγικά θέματα. Μιλήσαμε και πριν το παιχνίδι και κατά τη διάρκεια και μετά ασπαστήκαμε. Στο Δασάκι έχουμε να λέμε ότι είμαστε φιλόξενος.
Έχω μείνει έκπληκτος γιατί αναφέρθηκε στην οικογένειά μου. Στο γήπεδο έρχονται η γυναίκα μου και οι δύο μου κόρες. Αν απείλησαν ή προπηλάκισαν, ας μας κρίνει ο φίλαθλος κόσμος. Δεν θέλω να αναφερθώ περισσότερο» ανάφερε σε δηλώσεις του στον Super Sport FM.
Τα υπόλοιπα θέματα που σχολίασε:
Για την κατάσταση τώρα στον Εθνικό: «Νιώθουμε μια απογοήτευση, μια πικρία. Η φετινή χρονιά, λόγω του εμπάργκο, ήταν η χειρότερη μας χρονιά. Όμως, δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι η χειρότερη ήταν το 1974 όταν χάσαμε τα πάντα, βρεθήκαμε στο Δασάκι μέσα στα αντίσκηνα αλλά καταφέραμε να επιβιώσουμε και να κρατήσουμε ζωντανό το σωματείο. Όχι μόνο έγραψε ιστορία αυτό το σωματείο, αλλά έφτιαξε ένα ιδιόκτητο γήπεδο που θα ζήλευαν αρκετές ομάδες, έχει τις γερές βάσεις να κτίσεις αλλά έτσι έχουν τα πράγματα. Μετά την οικονομική κρίση που ήρθε στη Κύπρο, το σωματείο μας επηρεάστηκε σε μεγάλο βαθμό. Ο λόγος που ήρθε το εμπάργκο έχει μια αφέλεια και επιπολαιότητα από εμάς. Τιμωρηθήκαμε για δυο περιόδους να μην κάνουμε μεταγραφές, δεν μπορούσαμε να κρατήσουμε ποδοσφαιριστές και φαίνεται πως υπήρχε αδυναμία στην ομάδα, αν και ξεκινήσαμε και κάναμε καλά παιχνίδια. Στο τέλος δεν είχαμε βάθος και αυτούς τους παίκτες που είχαν τις ψυχικές δυνάμεις για να το παλέψουν. Τιμωρηθήκαμε γιατί χάσαμε καλούς παίκτες στη πορεία και δεν είχαμε τη βοήθεια να πάρουμε κάποια παιχνίδια. Δεν είχαμε ούτε και τύχη και κάποιες φορές κάποιες άλλες ομάδες είχαν τύχη και πήραν αποτελέσματα. Αυτό όμως δεν είναι το τέλος του κόσμου. Παρόλο που όποια ομάδα υποβιβάζεται αυτό θεωρεί ότι συμβαίνει».
Για το κόσμο της ομάδας και τους νεαρούς ποδοσφαιριστές: «Οι φίλοι του σωματείου πρέπει να είναι περήφανοι για αυτή την ομάδα. Βλέπω με ικανοποίηση στην ομάδα U-19 του Εθνικού να τα πηγαίνει περίφημα και βλέπω ότι υπάρχει ταλέντο. Θα επενδύσουμε από αύριο σε αυτά τα παιδιά. Θα τους δούμε άμεσα στο πρωτάθλημα».
Για τη μάχη της σωτηρίας και το ρόστερ: «Υπάρχει συνεδρίαση απόψε. Κουβεντιάζοντας με αρκετά μέλη του συμβουλίου, έχουμε βάλει κάποιους στόχους για την επόμενη μέρα. Θέλουμε να λιγοστέψουμε τα προβλήματα και να προετοιμαζόμαστε για τη νέα κατηγορία. Εμείς θα προσπαθήσουμε σε όλα τα παιχνίδια, ποτέ μην λες ποτέ. Η προτεραιότητα μας είναι να δούμε μικρούς παίκτες να αγωνιζόμαστε».
Για το έργο που επιτελεί ο Εθνικός: «Ο Εθνικός έχει 5 γήπεδα που απασχολούνται 300 παιδιά. Εμείς έχουμε να λέμε πως υπάρχει μηδέν παραβατικότητα εδώ στο Δασάκι. 23 άτομα έπρεπε να πάνε στρατό, πήγαν και τα 23. Είναι μεγάλο το έργο που επιτελεί ο Εθνικός, όχι μόνο στο Δασάκι, αλλά και στις γύρω περιοχές».