Πρόωρο αντίο για Παγδατή στο Αυστραλιανό Όπεν

Ο Andrey Rublev είχε έναν μεστό αγώνα και κέρδισε με 3-1 σετ τον Μάρκο Παγδατή, για να προκριθεί για πρώτη φορά στην καριέρα του στον 3ο γύρο του Australian Open.

O Mάρκος Παγδατής πάλεψε, είχε μερικά εξαιρετικά διαστήματα στον αγώνα, ο Andrey Rublev όμως ήταν πιο σταθερός και καλύτερος από τον Κύπριο τενίστα, τον οποίο κέρδισε με 6-4, 6-7 (5), 6-4, 6-2, για τον 2ο γύρο του Australian Open.

Ο Rublev κέρδισε τα 4 από τα πρώτα 5 game της αναμέτρησης και μπορεί να έχασε το προβάδισμά του στο 4-4, όμως αντέδρασε με ένα νέο break στο10ο game, χάρη στο οποίο έκλεισε το 1ο σετ (6-4).

Μια νέα μεγάλη μάχη έγινε στο 2ο σετ, στο οποίο ο Μάρκος έσβησε διπλό break point για να ισοφαρίσει σε 3-3, αλλά αργότερα αυτός ήταν που έχανε τις ευκαιρίες. Δυο φορές είχε την ευκαιρία να κλείσει το σετ στο σερβίς του ο Κύπριος πρωταθλητής, ο οποίος προηγήθηκε με break στο 5-4 και στο 6-5, αλλά και στις δυο περιπτώσεις, όταν σέρβιρε για να κλείσει το σετ έχανε το game! Τελικά το σετ πήγε σε tie-break, όπου ο Μάρκος βρέθηκε πίσω με 3-5, πήρε όμως 4 πόντους στη σειρά και έφτασε στο 7-5, κερδίζοντας ένα πολύτιμο σετ.

Στο επόμενο σετ ο Rublev άρχισε να κερδίζει έδαφος, με τον Παγδατή να σβήνει 2 break point για να κρατήσει το σερβίς του στο 1ο game (1-0) και άλλα 3 στο 3ο game (2-1), στο οποίο είχε βρεθεί πίσω με 0-40. Τελικά το break ήρθε για τον Ρώσο στο 5ο game, στο οποίο πήρε το προβάδισμα με 3-2 και δεν κοίταξε πίσω του για να κλείσει τελικά το σετ στο 10ο game.

Στο 4ο σετ ο 20χρονος απώλεσε αρχικά το προβάδισμα που είχε πάρει με break, καθώς προηγήθηκε με 2-0 και ο Μάρκος τον ισοφάρισε στο 2-2, απάντησε όμως με δυο απανωτά break και 4 κερδισμένα game στη σειρά, για να πάρει το σετ με 6-2 και να βάλει τέλος στον θρίαμβό του, σε κάτι περισσότερο από 3 ώρες αγώνα.

Ο Rublev, Νο. 30 στο ταμπλό, προκρίθηκε για 1η φορά στον 3ο γύρο του Australian Open και για 2η συνολικά σε κάποιο Grand Slam, μετά από το US Open του 2017, όπου είχε φτάσει στα προημιτελικά. Θα περιμένει την αναμέτρηση του Grigor Dimitrov με τον Makenzie McDonald, για να μάθει τον επόμενο αντίπαλό του.

Δειτε Επισης

Ήττα Ομόνοιας στο CEV Champions League-Πάει για την υπέρβαση στο Βελιγράδι
Μπάρα 104 κιλών έπεσε σε ασκούμενο-Η απελπισμένη προσπάθεια να σωθεί
Το 39% των αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες πέρασε έλεγχο ντόπινγκ, πέντε θετικά κρούσματα
«Είμαστε υπέρ των αδικημένων λαών, δεν νιώθουμε την ανάγκη να πούμε συγγνώμη»
Το 39% των αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες πέρασε έλεγχο ντόπινγκ, πέντε θετικά κρούσματα
Ο Πρόεδρος ΚΟΑ κήρυξε την έναρξη της 10ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού
Η κατάθεση ψυχής της Καρολίνας Πελενδρίτου
Ο ΠΑΟΚ κόντρα στην Οραντέα για το πρώτο βήμα πρόκρισης στους ομίλους του BCL
Στις 13 Οκτωβρίου έναρξη για την Basket League-Οι κληρώσεις για πρωταθλήματα ΚΟΚ
Αντίδραση Τόρε στο πανό που άνοιξαν φίλαθλοι του Παναθηναϊκού στη Λευκωσία