Σκόνταψε και στο Μακάρειο η Ανόρθωση

Στη λευκή ισοπαλία παρέμειναν Δόξα και Ανόρθωση στο πρώτο παιχνίδι της χρονιάς που άνοιξε και την αυλαία της 18ης αγωνιστικής στο Μακάρειο Στάδιο.
 
Η ομάδα της Αμμοχώστου αν και ήταν εμφανώς ανώτερη στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης δεν κατάφερε ωστόσο να μετουσιώσει ποτέ τις πρωτοκλασάτες ευκαιρίες της σε γκολ.
 
Μετά την 7η της ισοπαλία στο Πρωτάθλημα και την ήττα από τον ΑΠΟΕΛ στην προηγούμενη αγωνιστική, η «Κυρία» ισοβαθμεί με την ΑΕΚ στην πρώτη θέση με 37 βαθμούς, με την ομάδα της Λάρνακας να αγωνίζεται αύριο (3/1) με τη Σαλαμίνα. Η ομάδα της Κατωκοπίας παραμένει στην 6η θέση με 27 βαθμούς.
 

 
Δυναμικά ξεκίνησε όπως ήταν αναμενόμενο το παιχνίδι η Ανόρθωση η οποία είχε τον έλεγχο και την κατοχή με το μέρος της. Η ομάδα της Αμμοχώστου δημιούργησε την πρώτη καλή ευκαιρία στο 2’ με τον Σεκού Σισέ με σουτ εκτός περιοχής να στέλνει την μπάλα ψηλά από την εστία του Γκρεμσλ. Χωρίς να μπορεί να απειλήσει η Δόξα, η "Κυρία" συνέχισε να βάζει πίεση με τους Ράγιος (10'), Αμπντουλάγιεφ (11') και Καμαρά (13'), να μην μπορούν να κερδίσουν τον Γκρεμσλ. 
 
Στο 18" κατάφερε να φτιάξει την πρώτη αξιόλογη ευκαιρία η ομάδα της Κατωκοπιάς μετά από λάθος του Ράγιος, ο Παπαφώτης το εκμεταλλεύτηκε  και έκανε το πλασέ, όμως Ντουγκλάο έσωσε την τελευταία στιγμή.
 
Η ομάδα της Αμμοχώστου συνέχισε να ασκεί πίεση,  με τον Γκρεμσλ της Δόξας να "κατεβάζει" τα ρολά της εστίας του και το 0-0 να παραμένει στο ημίχρονο. 
 
Όπως και στο πρώτο μέρος, έτσι και στην επανάληψη η Ανόρθωση είχε το πάνω χέρι στο παιχνίδι, με το πρώτο καλό σουτ να γίνεται το 50' από τον Αμπντουλάγιεφ με τον Γκρεμσλ να αποκρούει με διπλή προσπάθεια. 

Τρία λεπτά αργότερα, ο Καμαρά δεν κατάφερε να ακουμπήσει την μπάλα, μετά από γύρισμα του Ράγιος από πλεονεκτική θέση, ενώ στο 61' πάλι ο Καμαρά με δυνατό σουτ είδε τον Γκρεμσλ να αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ. 

Μέχρι το τελικό σφύριγμα, η Ανόρθωση προσπαθούσε έχοντας την κατοχή να πλησιάσει στο γκολ, χωρίς να καταφέρνει ωστόσο ποτέ να κερδίσει τον Γκρεμσλ. 

 
Οι ενδεκάδες των δυο ομάδων:

Δόξα: Γκρεμσλ, Μπα, Ρεδόνδο, Παπαφώτης (80'Κυριάκου), Κάρλος (85'Κιφουεντί), Κένεντι, Ασαμόα, Ιωάννου, Ζατλ, Σαντίκ, Πουτζιουρής (58'Ενινφούλ).

Ανόρθωση: Αρούς, Πράνιτς, Σίλντενφελντ, Ντουγκλάο, Σεχού, Οικονομίδης (73Άλβες), Γκάντσεφ, Ράγιος, Σισέ, Αράζ, Καμαρά (80'Καρλίτος).

Δειτε Επισης

Ψάχνει βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Σε συζητήσεις οι δύο πλευρές
Ποδοσφαιρική «αλητεία» από τον Πάνα
Στις 25 Σεπτεμβρίου ξεκινά η Α΄φάση του Κυπέλλου Coca-Cola-Όλο το πρόγραμμα
Ο ΑΠΟΕΛ βρίσκει τα… πατήματά του
Στην αντεπίθεση η ΘΥΡΑ 3-«Η κυβέρνηση και οι φορείς της, απλούστατα, δεν μπορούν»
«Τεσσάρες» για Πάφο και ΑΠΟΕΛ επί Νέας Σαλαμίνας και ΕΝΠ αντίστοιχα
Πρόγραμμα Cyprus League από την 6η μέχρι τη 15η αγωνιστική
Η Εθνική Κ-17 κέρδισε την Ελλάδα σε φιλικό αγώνα
Ανακοίνωση ΑΕΛ με πυρά κατά Λετυμπιώτη-«Η μικροπολιτικάντικη παράσταση δεν μπορεί να γίνει ανεχτή»
Διεξάγονται σήμερα οι δυο εξ αναβολής αγώνες της πρώτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος