Απέφυγε την «μπανανόφλουδα» και βλέπει ντέρμπι κορυφής

Δεν μετουσίωσε την υπεροχή του σε τέρματα και στο τέλος αγχώθηκε ο Απόλλωνας που κατάφερε να επιβληθεί με 1-0 του Άρη στο τοπικό ντέρμπι, ν’ ανέβει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας με 46 βαθμούς (δύο λιγότερους από τον πρωτοπόρο ΑΠΟΕΛ) και να βάζει πλώρη για το μεγάλο ντέρμπι της 22ης αγωνιστικής που θα γίνει στη Λευκωσία.
 
Το γκολ του Σκέμπρι στο 23’ μετά από ωραία πάσα του Γιάκολις ήταν αρκετό για την ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή να πάρει το ζητούμενο κάτι για το οποίο χρωστά και στον Μπρούνο Βάλε, ο οποίος στο τελευταίο τέταρτο είπε τρεις φορές όχι στα σου των Μαραγκουδάκη, Γιούσεφ και Φράγκου.
 
Ο Απόλλωνας είχε δύο δοκάρια με τους Ζάντερ (13’) και Ζοάο Πέδρο (44’), ενώ έχασε σπουδαίες ευκαιρίες για δεύτερο γκολ με αποκορύφωμα αυτήν του Γιάκολις στο 80’ με τον Κροάτη ν’ αποφεύγει και τον Νουρεντινόσκι αλλά να πλασάρει αδύναμα την μπάλα που σταμάτησε στα πόδια του Ταποκό.
 
Αν και αγχώθηκαν οι «γαλάζιοι» κατάφεραν να κερδίσουν και πλέον επικεντρώνονται στο ντέρμπι κορυφής με τον ΑΠΟΕΛ της ερχόμενης Τετάρτης (24/1) στο ΓΣΠ. Ο Άρης δεν κλείστηκε στα καρέ του πάλεψε με όσες δυνάμεις είχε το θετικό αποτέλεσμα που δεν ήρθε και έτσι η «ελαφρά ταξιαρχία» έμεινε προτελευταία με 13 βαθμούς με το έργο για παραμονή στην κατηγορία να δυσκολεύει.

 

ΑΡΗΣ (Γ. Χριστόπουλος): Νουρεντινόσκι, Μουλόπουλος, Ντρομπάροφ, Κούσας, Ράντου, Παχίπης (55΄ Εγκολό), Ταποκό, Φράγκος, Γιούσεφ (60΄ Εγγλέζου), Μαραγκουδάκης, Αζίζ (72΄ Πάγκαλος)
 
ΑΠΟΛΛΩΝ (Σ. Αυγουστή):Βάλε, Πέδρο, Γιούστε, Ρομπέρζ, Ζάντερ, Σακέτι, Άλαν, Μαρτίνες (73΄ Παπουλής), Γιάκολις (83΄ Σαρδινέρο), Σκέμπρι, Ζελάγια (66΄ Μάγκλιτσα).
 
 

Δειτε Επισης

Φαμπιάνο: «Είμαι ευγνώμων για όλα αυτά τα χρόνια και τις στιγμές με την φανέλα της Ομόνοιας»
Υπενθύμιση της Ανόρθωσης για την αυριανή Γενική Συνέλευση
Σήκωσε το γάντι για την απαγόρευση μετακίνησης η ΑΕΚ-«Αποφύγαμε να ανεβάσουμε τους τόνους»
Στις 21 Οκτωβρίου η τελετή εγκαθίδρυσης της Εθνικής Σχολής Δεοντολογίας
Δαυίδ Γερασίμου: Ο 15χρονος που κλέβει τις εντυπώσεις στον ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης (vid)
Η επίσημη ανακοίνωση της ΚΟΠ για την απαγόρευση μετακίνησης στο ΑΕΚ-Ανόρθωση
Μάστερ των ντεμπούτων ο Μανόλο Χιμένεθ
«Πιστεύω σε αυτή την ομάδα, πρέπει και οι φίλαθλοι να πιστέψουν σε εμάς»
Πρόστιμο από τον Αριστοτέλη Βρυωνίδη στον ισχυρό άντρα του ΑΠΟΕΛ
«Είναι σίγουρα λυπηρό για εσάς να είστε δευτεροτρίτοι στην δική σας πόλη»