Υπέκυψε από τους πόνους ο Ναδάλ

Ανέτοιμος για ένα μεγάλο και επίπονο ματς, αποδείχθηκε ο Ράφαελ Ναδάλ ο οποίος μην μπορώντας να ανταγωνιστεί τον πολύ δυνατό Μάριν Τσίλιτς, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη φοβερή μάχη με τον Κροάτη στο 5ο σετ της προημιτελικής αναμέτρησης στη Μελβούρνη! 

Μετά τον Νόβακ Τζόκοβιτς, ένα ακόμη μεγάλο φαβορί του ανδρικού ταμπλό ολοκλήρωσε άδοξα το πρώτο Grand Slam της σεζόν.

Ο προερχόμενος από τραυματισμό στο γόνατο, Ράφαελ Ναδάλ, δεν άντεξε στον πολύ απαιτητικό προημιτελικό κόντρα στον Μάριν Τσίλιτς και εγκατέλειψε το ματς στο ξεκίνημα του 5ου σετ, δείχνοντας να μην μπορεί να τρέξει και να ανταποκριθεί από τα μέσα κιόλας του 4ου σετ!

Έτσι, ο Μάριν Τσίλιτς με 6-3, 3-6, 7(5), 6-2, 2-0, πήρε σπουδαία πρόκριση στους "4" καλύτερους του Australian Open εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον πρωτάρη σε ημιτελικό Grand Slam, Κάιλ Έντμουντ ο οποίος νωρίτερα κέρδισε στα τέσσερα σετ το Νο3 του ταμπλο, Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ.

Είναι η δεύτερη φορά που ο Τσίλιτς θα δώσει το παρόν στην 4αδα του Όπεν της Μελβούρνης, μετά το 2010 και θα προσπαθήσει να προκριθεί για 3η φορά στην καριέρα του σε τελικό Grand Slam, μετά τον τίτλο στο US Open το 2014 και την περσινή του πορεία στο Wimbledon.

Για τον Ράφα, ήταν η δεύτερη ήττα από τον Κροάτη σε σύνολο εφτά αναμετρήσεων, με τον 31χρονο Ισπανό να ολοκληρώνει την προσπάθεια για το δεύτερο τίτλο του στην Αυστραλία, μετά από αυτόν το 2009. Ο Τσίλιτς είχε κερδίσει τον Ναδάλ το 2009 στο Πεκίνο κι έκτοτε μετρούσε πέντε συνεχόμενες ήττες, μέχρι σήμερα... 

Από τα μέσα του 4ου σετ κι έχοντας δυσκολευτεί πολύ να πάρει το 3ο στο tie break, ο Ναδάλ έδειξε να μοχθεί μέσα στη Rod Laver Arena, αδυνατώντας να σταθεί ανταγωνιστικά απέναντι στον πιο δυνατό Μάριν Τσίλιτς.

Έχασε μεγάλο μέρος της ταχύτητάς του και της έντασης των χτυπημάτων του, επιτρέποντας στον Τσίλιτς να επιτεθεί και να κερδίσει τις περισσότερες μονομαχίες από τη βασική γραμμή.

Το αποκορύφωμα του δράματος, ήταν στο πρώτο service game του Ισπανού στο 5ο σετ όπου γύρισε απ'το 0/40, όμως δεν κατάφερε να κρατήσει το σερβίς του και μόλις δέχθηκε το break αποφάσισε να πετάξει λευκή πετσέτα, με το Αυστραλέζικο κοινό να τον αποθεώνει και να του δίνει την έξοδο που του άξιζε...

Τα εύθραυστα γόνατα του Ράφα, για ένα ακόμη μεγάλο τενιστικό ραντεβού, αποδείχθηκαν η αχίλλειος πτέρνα του Ισπανού, φέρνοντας στη μνήμη σκηνές από τον τελικό του 2014, στο ίδιο γήπεδο με αντίπαλο τον Σταν Βαβρίνκα.

Ο Ράφα, για πρώτη φορά στην καριέρα του, πήγε χωρίς επίσημο ματς στην Αυστραλία, έχοντας ταλαιπωρηθεί από πόνους στο αριστερό του γόνατο, πριν τελειώσει η περσινή σεζόν. Αυτός ήταν άλλωστε κι ο λόγος που αγωνίστηκε μόλις σε ένα ματς στο ATP Finals του Λονδίνου.
 
Πηγή: tennis24.gr

Δειτε Επισης

Ήττα Ομόνοιας στο CEV Champions League-Πάει για την υπέρβαση στο Βελιγράδι
Μπάρα 104 κιλών έπεσε σε ασκούμενο-Η απελπισμένη προσπάθεια να σωθεί
Το 39% των αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες πέρασε έλεγχο ντόπινγκ, πέντε θετικά κρούσματα
«Είμαστε υπέρ των αδικημένων λαών, δεν νιώθουμε την ανάγκη να πούμε συγγνώμη»
Το 39% των αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες πέρασε έλεγχο ντόπινγκ, πέντε θετικά κρούσματα
Ο Πρόεδρος ΚΟΑ κήρυξε την έναρξη της 10ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού
Η κατάθεση ψυχής της Καρολίνας Πελενδρίτου
Ο ΠΑΟΚ κόντρα στην Οραντέα για το πρώτο βήμα πρόκρισης στους ομίλους του BCL
Στις 13 Οκτωβρίου έναρξη για την Basket League-Οι κληρώσεις για πρωταθλήματα ΚΟΚ
Αντίδραση Τόρε στο πανό που άνοιξαν φίλαθλοι του Παναθηναϊκού στη Λευκωσία