Αγχώθηκε μέχρι να πατήσει γκάζι

Εμφαντική πρεμιέρα για το 2018 έκανε ο ΑΠΟΕΛ που κέρδισε με 5-2 στο ΓΣΠ τον Άρη στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος CYTA. Οι «γαλαζοκίτρινοι» αν και ήταν εμφανώς ανώτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, πήγαν να πληρώσουν τα λάθη της αμυντικής τους λειτουργίας αλλά και του τερματοφύλακα τους, καθώς ο Άρης ισοφάρισε δύο φόρες, πλησιάζοντας μάλιστα και στην ολική ανατροπή στο παιχνίδι. Με τέρματα των Μοράις (2) από το σημείο του πέναλτι, του Ντε Καμάργκο (2) και του Εμπεσίλιο, οι πρωταθλητές έφθασαν στην 11η τους νίκη στο πρωτάθλημα με 36 βαθμούς. Αντιθέτως, ο Άρης που πέτυχε γκολ εκτός έδρας επί του ΑΠΟΕΛ μετά από 15 χρόνια, παραμένει στην επικίνδυνη ζώνη στην προτελευταία θέση με 10 βαθμούς.
Έβαζε ο ΑΠΟΕΛ, απαντούσε ο Άρης
Με γκολ από τα αποδυτήρια ξεκίνησε το παιχνίδι στο ΓΣΠ, με τον ΑΠΟΕΛ να ανοίγει με το «καλημέρα» το σκορ, από το σημείο του πέναλτι στο 3’. Μετά από κράτημα του Σάλαι, ο διαιτητής ορθώς υπέδειξε την άσπρη βούλα, με τον Νούνο Μοράις να αναλαμβάνει και να κάνει το 1-0 για τους «γαλαζοκίτρινους». Αν και οι ποδοσφαιριστές του Γιώργου Δώνη συνέχισαν να ασκούν πίεση στην «Ελαφρά Ταξιαρχία», με τον Ντε Καμάργκο να μην καταφέρνει στο 7’ και 18’ να διπλασιάσει τα τέρματα των «γαλαζοκιτρίνων», ο Άρης στην πρώτη του επίσκεψη απάντησε με ένα εντυπωσιακό γκολ. Στο 24’, ο Ενγκολόκ από μακρινή απόσταση με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στο αριστερό παραθυράκι του Πέρεθ για να φέρει την ισοφάριση στο παιχνίδι.
 
Άμεση ήταν η απάντηση ωστόσο από τους γηπεδούχους στο 29’, όπου μετά από σέντρα του Ορ από αριστερά, ο Ντε Καμάργκο με κεφαλιά, έδωσε εκ νέου προβάδισμα στον ΑΠΟΕΛ. Προτού κατευνάσουν τα πανηγύρια, η «Ελαφρά Ταξιαρχία» απάντησε για δεύτερη φορά, με τον Ιονίτσα στο 35’ μετά από μπαλιά ακριβείας του Μουλόπουλου και λανθασμένη έξοδο του Πέρεθ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-2. Στην ολική ανατροπή πλησίασε στην εκπνοή του ημιχρόνου ο Άρης, όπου στο 44’ ο Μαραγκουδάκης πρόλαβε τον Πέρεθ και με κεφαλιά είδε την μπάλα να σταματά στο αριστερό κάθετο δοκάρι του ΑΠΟΕΛ.
 
Ντε Καμάργκο, Μοράις, Εμπεσίλιο έδειξαν τον δρόμο 
Με το «καλήμερα» της επανάληψης, ο ΑΠΟΕΛ πήρε το πάνω χέρι στο παιχνίδι, καθώς μετά από κάθετη πάσα του Εμπεσίλιο ο Ντε Καμάργκο με ωραίο πλάσε στο 46' έδωσε για τρίτη φορά προβάδισμα στους γηπεδούχους. Οι φιλοξενούμενοι αν και προσπαθούσαν να απειλήσουν με ξαφνικές αντεπιθέσεις, οι "γαλαζοκίτρινοι" είχαν τον έλεγχο και το πάνω χέρι στο παιχνίδι, διευρύνοντας μάλιστα το προβάδισμα τους στο 68' μετά από ανατροπή του Σάλαι από τον Ενγκολόκ, ο Μοράις για δεύτερη φορά από την άσπρη βούλα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε στο τέλος της αγχωτικής νίκης ο Εμπεσίλιο, ο οποίος στο 83' με μακρινό σουτ κέρδισε τον Νουρεντινόσκι για να γράψει το τελικό 5-2. 
 
Οι ενδεκάδες των δυο ομάδων:
ΑΠΟΕΛ: Πέρεθ, Μοράις, Βούρος, Μερκής, Αντωνίου, Ορ, Σόουζα, Ζαχίντ, Εμπεσίλιο, Σάλαϊ, Ντε Καμάργκο 
Άρης: Νουρεντινόσκι, Α. Κυριάκου, Μουλόπουλος, Μαμμίδης, Ευσταθίου, Ράντου, Ενγκολόκ, Παχίπης, Φράγκος, Ιονίτσα, Μαραγκουδάκης

Δειτε Επισης

H Oμόνοια επικράτησε της ΑΕΚ με 1-0
«Δεν θα ανεχθούμε να τιμωρηθεί ξανά ο Απόλλωνας, εμείς ήμασταν θεατές»
Πήρε θέση η ΑΕΛ για τη μη διεξαγωγή του ντέρμπι-«Γεμάτο σκοτεινά σημεία και πτυχές»
Με νίκες προχώρησαν ΕΝΠ και Άρης-Η βαθμολογία του πρωταθλήματος
Με μεγάλο ντέρμπι στο ΓΣΠ ολοκληρώνεται η τρίτη αγωνιστική
Όλα τα φώτα στο μεγάλο ντέρμπι της Λεμεσού!
Με λεμεσιανό ντέρμπι συνεχίζεται το Cyprus League
Με... πιστολίες Ελ Αραμπί έκανε σεφτέ στο πρωτάθλημα ο ΑΠΟΕΛ
Σίφουνας η Πάφος, πάτησε την Ανόρθωση και συνεχίζει αλάνθαστη
Προσπάθεια για νέο προπονητή της Εθνικής την επόμενη εβδομάδα