«Επίσκεψη των οργανωμένων στα γραφεία του ΑΠΟΕΛ για την καταγωγή Κάτσε»
13:04 - 30 Ιανουαρίου 2018
Εξ όσων φαίνεται ο λόγος που χάλασε η μεταγραφή είναι η αντίδραση των οπαδών του ΑΠΟΕΛ ελέω φωτογραφιών που τραβήχτηκαν στο παρελθόν με τον Αλβανό να φοράει τη φανέλα της UCK (αλβανικής παραστρατιωτικής οργάνωσης).
Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα υποστηρίζει ότι οι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ βρέθηκαν στα γραφεία διαμαρτυρόμενοι γι’ αυτή την μεταγραφή, ενώ τα είπαν και με τον Γιώργο Δώνη.
Μόνο που για τους φανατικούς οπαδούς του "Θρύλου", ιδιαίτερα εκείνων με τις ακραίες θέσεις, η έλευση του Έγκους Κάτσε αποτέλεσε... casus belli. Εμφύλιου μάλιστα πολέμου!
Τις θυμάστε εκείνες τις -προ 2,5 ετών- προσβλητικές φωτογραφίες (UCK, Μεγάλη Αλβανία) του χαφ του ΠΑΟΚ; Αυτές θυμούνται στο οπαδικό κίνημα του ΑΠΟΕΛ και βγάζουν... σπυριά! Διότι από τότε ο 24χρονος μέσος δεν έχει δώσει δικαιώματα, ούτε έχει προκαλέσει με οποιονδήποτε τρόπο, προσέχοντας πολύ τη συμπεριφορά.
Αποδείχθηκαν όμως ικανές οι φωνές των οργανωμένων να "φρενάρουν", οριστικά όπως φαίνεται, την ολοκλήρωση της τριμερούς συμφωνίας (ΑΠΟΕΛ, ΠΑΟΚ, Κάτσε). Τη θέση τους πάντως την έκαναν λιανά από νωρίς. Δεν ήταν τυχαία η ατάκα "ο Αλβανός έχει συγκεκριμένες εθνικές πεποιθήσεις που θα μας δημιουργήσουν ακόμα περισσότερα προβλήματα από αυτά που ήδη έχουμε" που κυκλοφορούσε ευρέως στα οπαδικά, ιντερνετικά, στέκια αποτυπώνοντας -σε ήπια μορφή- αυτό που έλεγαν (με σκληρότερο τρόπο) μεταξύ τους οι σκληροπυρηνικοί της κυπριακής ομάδας.
Έφτασε μάλιστα μια μερίδα οπαδών να επισκεφτεί με άγριες διαθέσεις τα γραφεία του ΑΠΟΕΛ και να προειδοποιήσει για το... τσουνάμι που μπορεί να προκαλέσει μια τέτοια επιλογή.
Στη διοίκηση μέτρησαν τις αντιδράσεις, το σκέφτηκαν δεύτερη φορά και το πήραν απόφαση. Ο Γιώργος Δώνης μίλησε με τους... διαδηλωτές, αλλά δεν απέτρεψε την αρνητική έκβαση. Ο Κάτσε πρόκειται να το μάθει, όταν πατήσει επί κυπριακού εδάφους. Διότι το πρωί "πέταξε" για Λάρνακα.
Την ίδια τύχη είχε το καλοκαίρι του 2014 η υπόθεση του Βραζιλιάνου Αντρέ Μόριτζ με θητεία σε αρκετές τουρκικές ομάδες (Καϊσέρι, Κασίμπασα, Μερσίν, Ντενιζλί). Τότε ήταν ένα tattoo με την ημισέληνο που ξένιζε..."