«Η Ανόρθωση είναι το μόνο πράγμα που δεν μας πήραν οι Τούρκοι»

Τα 107ά γενέθλια της γιορτάζει σήμερα (30/01) η Ανόρθωση. Με αφορμή την ημέρα αυτή ο Μιχάλης Στεργίδης, ο οποίος στο παρελθόν υπηρέτησε στο διοικητικό συμβούλιο της ομάδας, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Active για την ομάδα της Αμμοχώστου.
 
Τι είναι η Ανόρθωση για αυτόν: Η Ανόρθωση είναι η προέκταση του σπιτιού μας,  ταυτότητα μας που δεν μπόρεσαν να μας πάρουν οι Τούρκοι. Το μόνο πράγμα που μπορέσαμε να φέρουμε από την Αμμόχωστο. Δεν είναι το δεύτερο μας σπίτι είναι η προέκταση του σπιτιού μας. Δεν είναι μόνο ένα αθλητικό Σωματείο, είναι κάτι το διαφορετικό. Είναι το μόνο πράγμα που φέραμε από την κατεχόμενη γη μας. Η Ιστορία της ταυτίζεται με κοινωνικούς αγώνες, στον πολιτισμό μας.
 
 
Αν πίστευε ποτέ ότι η Ανόρθωση θα γινόταν τόσο μεγάλη: Τα πρώτα χρόνια ήταν δύσκολα, γιατί γυρίζαμε την Κύπρο όλη. Μας παραχωρούσαν τα γήπεδα οι άλλες ομάδες, η ΑΕΛ, η Αλκή και ο Εθνικός Άχνας. Όμως λόγω του σθένους που είχαν οι Αμμοχωστιανοί, που πάντα διακρίνονταν για την αγωνιστικότητα τους, σιγά-σιγά η Ανόρθωση αναστήθηκε, αναγεννήθηκε από την τέφρα της, κάναμε το πρώτο ιδιόκτητο ολοκληρωμένο γήπεδο με εθελοντική εργασία από όλους τους Ανορθωσιάτες.
 
Η πιο περήφανη στιγμή που έζησε με την Ανόρθωση: Η πιο συγκλονιστική μας μέρα ήταν όταν αποκλείσαμε την Τραπεζούντα στην Τουρκία. Ήταν μία νίκη αξιοπρέπειας γιατί για πρώτη φορά που κερδίσαμε τους Τούρκους. Η δεύτερη ήταν όταν μπήκαμε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ με τον Τιμούρ Κετσπάγια. Η Ανόρθωση μόνο χαρές μου έχει προσφέρει.
 
 
Το σχόλιο του για τον κόσμο της Ανόρθωσης: Βλέπω τους Μαχητές να γίνονται καλύτεροι. Προηγουμένως πλησίαζαν τον όρο χούλιγκαν, αλλά τώρα είναι υπόδειγμα και τους συγχαίρουμε. Έχω μια καλή επαφή μαζί τους και με εντυπωσιάζει ο τρόπος σκέψης τους. Έχουν πετάξει τις κουκούλες και τις κροτίδες και στηρίζουν την Ανόρθωση όπως πρέπει.
 
Όταν ακούει το «Τραγουδάω για μία πόλη», τι σκέφτεται: Νοσταλγία, ο πόνος του ξεριζωμού. Το ακούμε καθημερινώς, οι περισσότεροι το έχουμε στο τηλέφωνο μας. Είμαστε περήφανοι για την Ανόρθωση. Είμαστε από την Αμμόχωστο. Το θεωρούμε τιμή μας και περηφάνια. Το θεωρούμε παράσημο, είναι το μετάλλιο μας, είναι τίτλος τιμής.
 

Δειτε Επισης

Σε νέα σύσκεψη την Τρίτη τα προβλήματα για την κάρτα φιλάθλου
Συζητήθηκαν λύσεις για την κάρτα φιλάθλου στη σύσκεψη-Συστάθηκε Επιτροπή που θα καταλήξει στην ιδανικότερη
Εξόφλησε τις φορολογικές τις υποχρεώσεις η ΑΕΛ-«Ιστορικός σταθμός, μηδενικό το υπόλοιπο»
Πάπουτσος: Θα αναγκαζόμαστε να φέρνουμε μόνο ξένους διαιτητές στο τέλος, είμαστε στο παρά πέντε
Αναχωρεί για Πολωνία η αποστολή της Ομόνοιας-Μένει στην Κύπρο ο Ελάντερ, υπέστη μυϊκό τραυματισμό
Θα αναμετρηθεί με Αυστρία και Εσθονία στο Άλφαμεγα τον Νοέμβριο η Εθνική
Ο τρόπος λειτουργείας της κάρτας φιλάθλου στο επίκεντρο συνάντησης ΚΟΑ και ομάδων πρώτης κατηγορίας
Στον Ατρόμητο ο Λεωνίδας Βόκολος
Θλίψη στους οπαδούς του ΑΠΟΕΛ για το θάνατο του 28χρονου Χαράλαμπου
Από το ισπανικό πρωτάθλημα στο κυπριακό και στην Ομόνοια Αραδίππου