Ομόνοια: Πού θα κριθεί ο Ολίβα

Δύο στενές εντός έδρας νίκες απέναντι σε υποδεέστερους αντιπάλους (Αλκή, ΕΝΠ), δύο ήττες σε ισάριθμα ντέρμπι (ΑΕΚ, Απόλλων). Ο μέχρι στιγμής απολογισμός του Χουάν Κάρλος Ολίβα στην Ομόνοια έχει αρκετά περιθώρια βελτίωσης, την οποία άπαντες στο «τριφύλλι» αναμένουν το αμέσως προσεχές διάστημα.

Στις επόμενες πέντε στροφές του πρωταθλήματος οι «πράσινοι» έχουν μόνον ένα ντέρμπι, το εξ αναβολής clasico με τον ΑΠΟΕΛ (31 Οκτωβρίου). Οι υπόλοιποι αντίπαλοι είναι οι Νέα Σαλαμίνα, Πάφος, Ερμής και Δόξα. Σίγουρα όχι ευκαταφρόνητοι, αλλά -επίσης σίγουρα- ομάδες που η Ομόνοια οφείλει να καταβάλει, αν στοχεύει σε μια (πολύ) καλύτερη πορεία από αυτήν της περασμένης περιόδου.

Πέραν του προγράμματος το «τριφύλλι» καλείται να αξιοποιήσει και το γεγονός ότι μεταξύ αυτών των πέντε αγώνων δεν μεσολαβεί διακοπή πρωταθλήματος. Μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου η ομάδα θα παίζει διαρκώς ανά 6-7 ημέρες, ενώ το ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ θα σηματοδοτήσει και την πρώτη «αγγλική» εβδομάδα των «πρασίνων» στη σεζόν.

Αυτό σημαίνει ότι το άλλοθι των συχνών διακοπών και της απουσίας αγωνιστικού ρυθμού παύει πλέον να υφίσταται. Η επόμενη διακοπή του πρωταθλήματος είναι προγραμματισμένη στις 12 Νοεμβρίου και μετά το πέρας της η Ομόνοια θα πάει στα κολλητά ντέρμπι με Ανόρθωση (εντός) και ΑΕΛ (εκτός).

Το πρώτο στοίχημα του Ολίβα, συνεπώς, είναι η ομάδα του στις επόμενες πέντε αγωνιστικές να συνδυάσει αποτελέσματα και εμφανίσεις. Τα επερχόμενα πέντε παιχνίδια είναι η πρώτη σοβαρή δοκιμασία για τον Ισπανό, που πλέον (θα) αξιολογείται πιο αυστηρά. Η περίοδος χάριτος τελείωσε, η περίοδος κρίσης μόλις ξεκινά.
 

Δειτε Επισης

Σκάουτ από την ΑΕΚ Αθηνών για τον Πίττα στη Στοκχόλμη-«Τους έδωσα κάτι καλό για να δουν»
ΒΙΝΤΕΟ: Εξάρα η ΑΪΚ Στοκχόλμης κόντρα στη Νορκόπινγκ, δύο γκολ ο Πίττας
Ορίστηκαν οι διαιτητές για τα παιχνίδια του δεύτερο γκρουπ
Ο Φανιέρος πρόσφερε το μεγαλύτερο ποσό στον έρανο της Ανόρθωσης εις μνήμη του πατέρα του
H συμφωνία του Ουάρντα με τη Δόξα, τα ψυχολογικά προβλήματα και οι 150 χιλιάδες
Εννέα χρόνια αήττητος ο ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ κόντρα στην ΑΕΚ
Η υπόσχεση του Μπεν Σιμόν, οι δύο νίκες επί του ΑΠΟΕΛ και οι πιθανές επιστροφές
Κλήση για προπονήσεις της Εθνικής Γυναικών ενόψει Γεωργίας
Το συγκινητικό μήνυμα των οπαδών της Πάφου για τον Νάσο-«Αυτό το κύπελλο το θέλουμε και για σένα»
Η Ανόρθωση έβγαλε σε δημοπρασία συλλεκτική μπάλα με υπογραφές από τους κορυφαίους παίκτες της