«Διορατικός ποδοσφαιριστής που η μοίρα του έπαιξε άσχημο παιχνίδι...»

Με τον Άθω Χρυσάνθου να παίρνει σειρά συνεχίστηκε η ενότητα της Ομόνοιας με όνομα «Κορυφαίοι Ποδοσφαιριστές». Πρόκειται για παίκτη ο οποίος κατέγραψε 112 συμμετοχές και κατέκτησε ένα πρωτάθλημα, δύο κύπελλα και δύο ασπίδες με την ομάδα της Λευκωσίας.

Το δημοσίευμα των πρασίνων: 

«Υπήρξε γέννημα-θρέμμα της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου της Ομόνοιας. Εντάχθηκε στα τμήματα υποδομής των “πρασίνων” το 1982 και πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα οκτώ χρόνια αργότερα, το 1990. Αγωνίστηκε με το «τριφύλλι» στο στήθος για έξι χρόνια, καταγράφοντας 112 συμμετοχές και πέντε γκολ. Κατέκτησε ένα πρωτάθλημα, δύο κύπελλα και δύο ασπίδες.

Προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα του «τριφυλλιού» σε μια εποχή που η Ομόνοια προερχόταν από δύο “χρυσές” δεκαετίες και θεωρείτο η απόλυτη κυρίαρχος στο χώρο του Κυπριακού ποδοσφαίρου. Ήταν εκ των πρωταγωνιστών στην πορεία προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος τη σεζόν 1992-1993. Πολλοί θα τον θυμούνται ως τον άνθρωπο που κατά μεγάλο βαθμό έκρινε τον τίτλο εκείνης της χρονιάς, αφού το δικό του γκολ στο τελευταίο παιχνίδι με τον Απόλλωνα, “σφράγισε” τη νίκη με την οποία η Ομόνοια στέφθηκε πρωταθλήτρια. Αναντικατάστατο στέλεχος ήταν και στην πορεία της ομάδας μας προς την κατάκτηση του κυπέλλου το 1994, αφού ήταν ο μόνος ποδοσφαιριστής των «πρασίνων» που δεν έχασε λεπτό στους οκτώ αγώνες της διοργάνωσης.

Η μοίρα, ωστόσο, του έπαιξε άσχημο παιχνίδι. Ένας σοβαρός τραυματισμός τον ανάγκασε να τερματίσει πρόωρα την ποδοσφαιρική του καριέρα, σε ηλικία μόλις 26 ετών. Σε μια εποχή που διάνυε την καλύτερη περίοδο της καριέρας του και το ποδοσφαιρικό του μέλλον προδιαγραφόταν λαμπρό.

Σήμα κατατεθέν του ήταν το δυνατό σουτ, το οποίο του έδινε τη δυνατότητα να απειλεί από μακρινές αποστάσεις την αντίπαλη εστία. Ήταν “τρεχαντήρι” στη μεσαία γραμμή, δίνοντας σημαντικές βοήθειες στην ανασταλτική λειτουργία της ομάδας. Ήταν πολύ έξυπνος ποδοσφαιριστής, με εξαιρετική τεχνική κατάρτιση, διορατικός και ώριμος. Εξάλλου μόνο τυχαία δεν είναι η ιστορία που θέλει τον κ. Άρσοφ να τον είχε συμβουλευτεί στον καταρτισμό της ενδεκάδας και στην τακτική, για τον “τελικό” πρωταθλήματος κόντρα στον Απόλλωνα τη σεζόν 1992-1993.

Μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, συνέχισε να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην Ομόνοια από το πόστο του προπονητή στην Ακαδημία, όπου θήτευσε για περίπου 15 χρόνια. Αποτέλεσε προπονητής της δεύτερης ομάδας για 6 χρόνια κατακτώντας και δύο πρωταθλήματα. Γεννήθηκε στις 21/09/1969».

Δειτε Επισης

«Δεν μπορώ να το προγραμματίσω για να έρθει ισοπαλία»
Ανακοίνωσε Μάουρο Καμορανέζι μέχρι τον Μάιο η Ανόρθωση
Με Σατσιά στον πάγκο συνεχίζει η ΑΕΛ-«Έτοιμος να συμβάλει στην επίτευξη των στόχων μας»
Αυτές είναι οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τη διεξαγωγή του αγώνα μεταξύ ΟΜΟΝΟΙΑ Λευκωσίας-LEGIAWARSZAWA
Στην Κύπρο ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Κροατίας
Σε ρυθμούς 4ης αγωνιστικής Conference League, ΑΠΟΕΛ, Πάφος και Ομόνοια
Το συγκινητικό αντίο του Παναγή στους Ομονοιάτες
Κέρδισε... την εμπιστοσύνη του προέδρου και πιάνει δουλειά ο Σατσιάς
Έρχεται, υπογράφει και πιάνει άμεσα δουλειά για την Ανόρθωση
Πετεβίνος: «Αυτό που μετράει τη δεδομένη στιγμή είναι η βαθμοθηρία»