Απόλλων: Το σερί τέλειωσε… άδοξα!

Την πρώτη απώλεια βαθμών στο πρωτάθλημα CYTA 2018/19 υπέστη ο Απόλλωνας, ο οποίος στο πλαίσιο της έβδομης αγωνιστικής «κόλλησε» στο 1-1 με τη Δόξα στο «Μακάρειο» και είδε το νικηφόρο σερί πέντε αγώνων να τερματίζεται.

Ο σύλλογος της Λεμεσού ήταν συνολικά ανώτερος της γηπεδούχου, απέτυχε όμως να μετουσιώσει τις 20(!) τελικές του σε κάτι περισσότερο από ένα τέρμα, ενώ ήταν και άτυχος, καθώς το γκολ της οικοδέσποινας επετεύχθη από αντικανονική θέση.
 
Οφσάιντ και… 1-0
Στο πρώτο ημίχρονο ο Απόλλωνας είχε ανούσια υπεροχή, καθώς η κατοχή μπάλας και η πρωτοβουλία των κινήσεων δεν του έδωσαν κάτι περισσότερο από μια κλασική ευκαιρία (18’ Περέιρα) και δύο καλά σουτ (25’ Πέδρο, 40’ Καραγιόλ). Η Δόξα δεν είχε να επιδείξει καλύτερες φάσεις, είχε όμως ουσία, αφού στην αντεπίθεση του 38’ η ασίστ του Σαντίκ μετατράπηκε από το σε γκολ, για το οποίο όμως υπάρχουν… δύο σκιές.
 
«Χάθηκε» η μπάλα
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με δύο καλές ευκαιρίες για την οικοδέσποινα (49’ Ζατλ, 53’ Περέιρα), η συνέχεια ωστόσο ανήκε στον Απόλλωνα, ο οποίος -πέρα από το δοκάρι σε φάουλ του Μάρκοβιτς (58’)- απείλησε με Περέιρα (64’), Σαρδινέρο (66’), Παπουλή (68’).
 
Η ισοφάριση ήλθε τελικά στο 79’ σε μια φάση που οι φιλοξενούμενοι «έκρυψαν» την μπάλα: από κάθετη του Περέιρα ο Σαρδινέρο μπήκε μόνος στην περιοχή και την κατάλληλη στιγμή γύρισε στον Παπουλή που σε κενή εστία πέτυχε το 1-1.

Ακολούθως οι φιλοξενούμενοι δημιούργησαν ευκαιρίες (83’ Περέιρα, 86’ Σαρδινέρο), αλλά δεν κατάφεραν να φτάσουν σε δεύτερο τέρμα, μολονότι στα τελευταία λεπτά αγωνίστηκαν και με αριθμητικό πλεονέκτημα ελέω της αποβολής του Μουχτάρη με δεύτερη κίτρινη στο 87'.

ΔΟΞΑ (4-2-3-1): Γκρεμσλ - Περέιρα, Μουκτάρης, Μιτρέα, Νελσίνιο - Μπόλιεβιτς, Ασαμόα - Χατζηβασίλης (70’ Παπαφώτης), Ζατλ (81’ Τίνκου), Κάρλος - Σαντίκ (94’ Παβλόφ).
ΑΠΟΛΛΩΝ (4-2-3-1): Βάλε - Πέδρο, Κυριάκου, Ρομπέρζ, Σουμά - Μάρκοβιτς, Σατσέτι (64’ Σαρδινέρο) - Σκέμπρι (46’ Παπουλής), Περέιρα, Καραγιόλ - Ζελάγια.

Δειτε Επισης

Καρμιώτισσα - Ομόνοια 29Μ για την 4η αγωνιστική της Cyprus League
Αυτές είναι οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ανόρθωση-Ομόνοια Λευκωσίας
Ντέρμπι φωτιά και αγώνες που κρύβουν εκπλήξεις στο κυπριακό πρωτάθλημα-Η σέντρα στην… Fonbet
Ψάχνουν τρόπους να ξορκίσουν το φάντασμα της απαγόρευσης-Κρίσιμη συνάντηση ΚΟΠ και ομάδων
Ψάχνει βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Σε συζητήσεις οι δύο πλευρές
Ποδοσφαιρική «αλητεία» από τον Πάνα
Στις 25 Σεπτεμβρίου ξεκινά η Α΄φάση του Κυπέλλου Coca-Cola-Όλο το πρόγραμμα
Ο ΑΠΟΕΛ βρίσκει τα… πατήματά του
Στην αντεπίθεση η ΘΥΡΑ 3-«Η κυβέρνηση και οι φορείς της, απλούστατα, δεν μπορούν»
«Τεσσάρες» για Πάφο και ΑΠΟΕΛ επί Νέας Σαλαμίνας και ΕΝΠ αντίστοιχα