ΑΕΚ: Όταν σοβαρεύτηκε, ήταν ασταμάτητη! (vid)

Το αήττητό της και στην τέταρτη έξοδό της από την Αρένα διατήρησε η ΑΕΚ, η οποία επικράτησε 2-0 της Αλκής στο «Ν. ΠΑΠΑΣ Group Αμμόχωστος-Επιστροφή» και ανέβηκε στην τέταρτη θέση (ισόβαθμη της Νέας Σαλαμίνας), στο -6 από την πρωτοπόρο ΑΕΛ έχοντας όμως και δύο παιχνίδια λιγότερα.
 
Διπλό τάκλιν, κανένα πέναλτι
Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε ισορροπημένο από πλευράς ευκαιριών (11’, 42’ δοκάρι Μπελαμεϊρί, 18’ Κάρλος / 11’ Τριτσκόφσκι, 15’ Λαρένα) και με παράπονα εκ μέρους των «κυανέρυθρων» για τη φάση του 28ου λεπτού, όταν Γκονθάλεθ και Καταλά έπεσαν στα πόδια του Σπόλιαριτς και τον έριξαν εντός περιοχής, αλλά ο Μασιάς άφησε το παιχνίδι να συνεχιστεί.
 
Με συνοπτικές διαδικασίες
Στο δεύτερο ημίχρονο οι «κιτρινοπράσινοι» εμφανίστηκαν πολύ πιο συγκεντρωμένοι και ουσιαστικοί. Πριν συμπληρωθούν πέντε λεπτά, είχαν πιστωθεί τρεις τελικές προς την αντίπαλη εστία και ένα γκολ, το οποίο πέτυχε ο Τριτσκόφσκι, αφού έκλεψε πάσα του Πάρντο και συνδυάστηκε με τον Τολμές (49’).

Λίγο μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας οι φιλοξενούμενοι έφτασαν και σε δεύτερο γκολ: από εκτέλεση φάουλ του Λαρένα ο Καταλά ανενόχλητος μέσα στην περιοχή νίκησε με κεφαλιά τον Πάρντο (61’).

Ενδιάμεσα οι Λαρνακείς είχαν σταθεί τυχεροί στο 53’, όταν χτύπημα του Τρουγιόλς στο πρόσωπο του Ακόστα (βιαιοπραγία) είχε τιμωρηθεί με κίτρινη (αντί για κόκκινη) κάρτα.

Λαρένα (71’), Τολμές (71’) σπατάλησαν ευκαιρίες για το 3-0, το οποίο τελικά ήλθε στο 83', όταν από εξαιρετική κάθετη του Ακοράν ο Τολμές με υπέροχο σκαφτό σουτ νίκησε τον Πάρντο.

ΑΛΚΗ (4-1-4-1): Πάρντο - Δ. Κυπριανού, Σερφά, Φλόρες, Χριστοφή - Τραϊτσέφσκι (78’ Στάροκιν) - Σταύρου (68’ Ηλία), Ακόστα, Σπόλιαριτς (68’ Γκαντάσα), Μπελαμεϊρί - Κάρλος.
ΑΕΚ (4-2-3-1): Ραμίρεθ - Σίλβα, Γκονθάλεθ, Καταλά, Χέφελ - Λαρένα, Τρουγιόλς - Ακοράν, Τρισκόφσκι (78’ Γιάννου), Τέτε (67’ Ασούμπρε) - Τολμές (86' Ρουσιάς).

Δειτε Επισης

Αδιόρθωτος Ουάρντα, πληρώνει ακόμη τις... αταξίες του-Παρελθόν και από τον Πανσερραϊκό
«Δέκα χρόνια από τη μέρα που έφυγε από κοντά μας ο Γιώργος Γκουγκούρης, στο δρόμο για το γήπεδο»
Η επεξήγηση της ΚΟΠ για το πέναλτι που ζήτησε η Ομόνοια στο αιώνιο
Ξεπέρασε το 65% του στόχου η οικονομική βοήθεια στην Ανόρθωση-Απήχηση σε φιλάθλους άλλων ομάδων
Κλείνει το κεφάλαιο Κίσσα στη Σαλαμίνα μετά από πέντε χρόνια
Δωρεάν σε ανοικτή ζώνη ο τελικός πρωταθλήματος στο ΓΣΠ ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ
Αίμα και άμμος στο ΓΣΠ για το πρωτάθλημα που ισοδυναμεί με τριπλή ευκαιρία για ομίλους
Αρνητική πρωτιά για Πάφο και Άρη για τη χρησιμοποίηση του ντόπιου ποδοσφαιριστή
Ρίχνει το μπαλάκι πίσω στην Αστυνομία ο ΑΠΟΕΛ και αφήνει αιχμές κατά της ΑΕΚ
Άκυρο Αστυνομίας στα αιτήματα ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ για παραχώρηση της Βόρειας