«Ο διαιτητής ήταν κοντά, γιατί επενέβη ο βοηθός στο πέναλτι της Ομόνοιας

Την πιο σημαντική φάση του παιχνιδιού Αλκή-Ομόνοια, με τη λανθασμένη υπόδειξη πέναλτι υπέρ των πρασίνων στο 75' της αναμέτρησης ανέλυσε ο πρώην διαιτητής, Γιαννάκης Κυπριανίδης στην εκπομπή «Άκου τη φάση» του Super Sport FM 104.0.

Η ανάλυση της συγκεκριμένης φάσης:

«Ήταν σωστά τα οφσάιντ που υπέδειξαν οι δυο βοηθοί Βίκτωρος και Εγγλέζου. Το μεγάλο λάθος που έγινε ήταν στο 75΄ όταν ο διαιτητής σε μια μακρινή μπαλιά της Ομόνοιας ο αμυντικός της Αλκής γέρνει και παίζει τη μπάλα με το σκληρό μέρος του ώμου και δίνει πέναλτι. Ο αμυντικός κάνει κίνηση που παραπλανεί. Ο διαιτητής έδωσε κόρνερ και άκουσε οδηγίες από το βοηθό που τον παρότρυνε να δώσει χέρι και το πιο τραγικό εντός περιοχής. Ο βοηθός φαίνεται ότι την ώρα που γίνεται η παράβαση βλέπει καθαρά ότι είναι εκτός και υπέδειξε στον διαιτητή να το δώσει εντός. Δεν ήταν συγκεντρωμένος. Αφού ο διαιτητής ήταν κοντά γιατί επενέβη ο βοηθός και του είπε να δώσει και χέρι και παράβαση εντός περιοχής; Από τη στιγμή που είχαν όλη την ευχέρεια του χρόνου, μπορούσε ο διαιτητής να μιλήσει πιο καλά με το βοηθό του και να του πει ότι εγώ είδα ότι δεν είναι χέρι και εκτός περιοχής και να του εξηγήσει τη δική του θέση. Είχαν το χρόνο να διαβουλευτούν».

Που καταλογίζεται η ευθύνη: «Ναι μεν βαραίνει τον βοηθό η ευθύνη αλλά και ο Αναστασίου δεν αξιολόγησε καλά την φάση. Για να δεχθεί με τόση ευκολία να αλλάξει την απόφαση του σημαίνει ότι δεν ήταν συγκεντρωμένος. Είναι από τους βοηθούς που δεν μας συνήθισε σε τέτοια λάθη ο Βίκτωρος ο οποίος έπαιξε σε δύσκολα παιχνίδια με επιτυχία».

Πρέπει να πάρουν και οι δύο απροβίβαστο βαθμό; «Ναι. Και οι δύο φέρουν ευθύνη».

Δειτε Επισης

Άντεξε στη Σλοβενία και παίζει στην Αρένα τα ρέστα της για πρόκριση η ΑΕΚ
Έκανε τα εύκολα δύσκολα αλλά κέρδισε την Πούσκας Ακαντέμια ο Άρης
Κέρδισε την Τορπέντο και πάει στη Γεωργία για την πρόκριση η Ομόνοια
Ευχάριστα νέα στην Ανόρθωση-Άναψε πράσινο το CAS για άρση του εμπάργκο, εγγράφονται τα νέα αποκτήματα
Προσφέρει 100.000 και δημιουργεί ταμείο αλληλεγγύης η ΚΟΠ για τους πυρόπληκτους
Προσέφερε το «Νίκος Σολομωνίδης» η ΑΕΛ για τις πυρκαγιές στη Λεμεσό-Εκστρατεία ειδών πρώτης ανάγκης
Η προϊστορία μας με την Ουγγαρία στα Κύπελλα Ευρώπης
Η προϊστορία με ομάδες της Γεωργίας στην Ευρώπη
Η προϊστορία της Κύπρου με τη Σλοβενία στα Κύπελλα Ευρώπης
Δείχνει το δρόμο ο Άρης-Προσφέρει εκατό χιλιάδες ευρώ στους πυρόπληκτους