Ο μακελάρης του Στρασβούργου είχε ορκιστεί πίστη στο Ισλάμ

 

Ένας γάλλος δικαστικός αξιωματούχος δήλωσε ότι ο φερόμενος δράστης της πρόσφατης επίθεσης στο Στρασβούργο με πέντε νεκρούς σε μια υπαίθρια χριστουγεννιάτικη αγορά, είχε ορκιστεί πίστη στο Ισλαμικό Κράτος.

Ο ίδιος αξιωματούχος που δεν είναι εξουσιοδοτημένος να μιλάει δημοσίως για την έρευνα, είπε ότι οι αρμόδιες αρχές βρήκαν ένα βίντεο αποθηκευμένο σε ένα φλασάκι USB, στο οποίο ο Σερίφ Σεκάτ ορκίζεται πίστη στην τζιχαντιστική οργάνωση. Το βίντεο βρέθηκε στο σπίτι του Σεκάτ.

Ο 29χρονος έπεσε νεκρός σε ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς δύο ημέρες μετά την επίθεση της 11ης Δεκεμβρίου σε πολυσύχναστη χριστουγεννιάτικη αγορά.

Λίγο μετά τον θάνατό του, το πρακτορείο ειδήσεων του ΙΚ, το Amaq, μετέδωσε ότι ο Σεκάτ ήταν "στρατιώτης" της οργάνωσης. Ο γάλλος υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ είχε απορρίψει τον ισχυρισμό αυτόν χαρακτηρίζοντάς τον "απόλυτα καιροσκοπικό".

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Αυτός είναι ο νέος σταθμός του Ντομένικο Μεσίνα
«Δυσαρεστημένος ο Αντετοκούνμπο με την απόφαση των Μπακς να αποδεσμεύσουν τον Λίλαρντ»
Αυτό είναι το νέο μυθικό συμβόλαιο του Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ
Η μέρα που ο Δέλλας έστειλε στον τελικό την Ελλάδα-Πώς ο «Κολοσσός» έβγαλε νοκ άουτ την Τσεχία
Aνανέωσε το συμβόλαιό του με την Μπαρτσελόνα και πήγε δανεικός στη Μονακό ο Άνσου Φατί
Πίο Εσπόζιτο: Ένα ονειρεμένο ντεμπούτο στην 11άδα, το «ναι» του Κίβου και το μπλόκο στον… Χόιλουντ!
Αυτή είναι η νέα ομάδα του Ζίβκο Ζίβκοβιτς
Ο Φερμίν Λόπεθ αρνείται να πάρει μεταγραφή-Yπαρκτή η ανάγκη για πωλήσεις στη Μπαρτσελόνα
Στο στόχαστρο της Πάφου ο Γιούρι Μεδέιρος-Αναφορές για συμφωνία σε ισραηλινά μέσα
Ο Ολυμπιακός πληρώνει το buy-out για Γουόρντ και τον παίρνει στην Αθήνα