Απόλλων: Το ιδανικό και το εφικτό σενάριο ενίσχυσης

Το πρώτο μισό της σεζόν φανέρωσε και τις θέσεις και τους παίκτες-κλειδιά για τον Απόλλωνα. Ο Μίλαν Κερμπρ είναι το επόμενο (μετά τον Σουμά) «στοίχημα» για την αναπλήρωση του κενού του Ζάντερ, ωστόσο οι ανάγκες δεν σταματούν εδώ.

Απόντος του (τραυματία) Γιούστε η ομάδα χάνει (υπερβολικά) πολλή ισχύ στο παιχνίδι στον αέρα και αυτό κοστίζει -τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά. Πρόβλημα στην ανασταλτική λειτουργία παρατηρείται επίσης, όταν λείπει ο Σατσέτι και ο Χάμπος είναι επιστρατευμένος στο κέντρο της άμυνας, ενώ εξτρέμ τύπου Γιάκολις δεν υπάρχει στο ρόστερ.

Στο ιδανικό σενάριο, συνεπώς, η ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή χρησιμοποιεί και τις τρεις εναπομένουσες κινήσεις της για να φέρει έναν στόπερ, έναν αμυντικό μέσο και έναν εξτρέμ ικανούς να πάρουν θέση στην ενδεκάδα και να κάνουν τη διαφορά.

Τόσοι και τέτοιοι παίκτες, ωστόσο, είναι δύσκολο να βρεθούν Γενάρη μήνα (όσο καλά δικτυωμένος κι αν είναι ο Νίκος Κίρζης), ενώ ενδεχόμενη απόκτησή τους θα πρέπει να συνοδευτεί και από αντίστοιχες αποδεσμεύσεις, επίσης ένα δύσκολο εγχείρημα.

Ως πιο ρεαλιστικό σενάριο προβάλλει η απόκτηση ενός -δυνατού στον αέρα- στόπερ, ο οποίος θα απελευθερώσει (οριστικά και αμετάκλητα) τον Χάμπο Κυριάκου για τη μεσοαμυντική γραμμή. Με αυτήν την προσθήκη οι νευραλγικές θέσεις των στόπερ και των αμυντικών μέσων θα είναι επαρκώς καλυμμένες (Ρομπέρζ, Γιούστε, Ουεντραόγκο και νεοφερμένος για το κέντρο άμυνας / Σατσέτι, Χάμπος, Μπρου, Μάρκοβιτς για το μεσοαμυντικό κομμάτι).

Αν πέραν του στόπερ, ο Απόλλωνας βρει και μια συμφέρουσα (αγωνιστικά και οικονομικά) περίπτωση εξτρέμ, τότε δεδομένης και της μεγαλύτερης φρεσκάδας -μετά τη διακοπή και την ολοκλήρωση των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων- η ομάδα θα έχει όλα τα εχέγγυα να εξαπολύσει την αντεπίθεση που υποσχέθηκε ο προπονητής της.
 

Δειτε Επισης

Η προκήρυξη του κυπέλλου-Διπλοί αγώνες μόνο στην ημιτελική φάση
Ανακοίνωσε τον Μπρούνο Λάνγκα η Πάφος
Πώς σχολιάζει τις διαφοροποιήσεις στο ρόστερ του ΑΠΟΕΛ ο Τάκης Αντωνίου
Πιστοποιήθηκε με ISO 37001 κατά της δωροδοκίας και της διαφθοράς η Ομόνοια-«Η πρώτη ομάδα στον κόσμο»
Λοϊζίδης: Πηγή έμπνευσης για κάθε νέο Κύπριο ποδοσφαιριστή o Μιχάλης Κωνσταντίνου
Ανακοίνωσε τη μεταγραφή του Μποάκι στη Νόα ο Άρης
Πότε θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση του νέου πρωταθλήματος
Νέος αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΟΠ ο Θεόδωρος Θεοδούλου
Αποσύρεται από την ενεργό δράση ο Φετφατζίδης-«Στο τέλος μένει ο σεβασμός και η αγάπη του κόσμου»
Επίσημη η συμφωνία της ΑΕΛ με Κρις Παναγιώτου-«Τιμή μου να στέκομαι δίπλα σε ένα τόσο ιστορικό σωματείο»