Κραυγή απόγνωσης από πληγέντες-Τεράστιες ζημίες, πυρά κατά αρμοδίων

Τεράστιες ευθύνες σε τοπικές αρχές και κρατικές υπηρεσίες καταλογίζουν οι πολίτες για τα μεγάλα προβλήματα που δημιουργήθηκαν μετά την καταιγίδα που έπληξε χθες βράδυ κυρίως τις Επαρχίες Λευκωσίας και Λεμεσού.
 

Πολίτες σε Αγλαντζία, Τσέρι, Παρεκκλησιά και αλλού φωνάζουν για την απουσία των αρμοδίων μετά τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τη μια τα ξημερώματα.
 
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία  λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και κυρίως των βροχοπτώσεων έχει δεχθεί μέχρι στιγμής πέραν των 200 κλήσεων.
 
Οι κλήσεις κυρίως αφορούσαν την Επαρχία Λευκωσίας και τις περιοχές Φανερωμένης , Καϊμακλίου, Αγλαντζιάς , τα κέντρο της πόλης, Στρόβολο, Λατσιά και Δάλι.
 
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία σε συντονισμό με την Αστυνομία προσπαθεί για την διεκπεραίωση  όλων των κλήσεων. Μέχρι στιγμή έχουν ελεγχτεί και χρήζουν αντλήσεων πέραν των 80 υποστατικών. Επίσης αριθμός κλήσεων αφορούσε  ρυμούλκηση οχημάτων από πλημμυρισμένους χώρους καθώς επίσης και διάσωση εγκλωβισμένων οδηγών σε οχήματα εντός  πλημμυρισμένων δρόμων.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία εργάζεται με 20 συνεργεία από τις Επαρχίες Λευκωσίας , Λεμεσού, Λάρνακας και ΕΜΑΚ.
Στην Επαρχία Λεμεσού ανταποκριθήκαμε σε 6 συνολικά επεισόδια που αφορούσαν πτώσεις και μετακινήσεις δέντρων στις περιοχές Τραχωνίου , Παρεκλησιάς και Αμαθούντος. Στην Παρεκλησιά υπήρξε και αποκοπή ηλεκτρικών καλωδίων της ΑΗΚ όπου και μετακινήθηκαν σε συνεργασία με συνεργείο της ΑΗΚ.
 
Βρισκόμαστε σε πλήρη συνεργασία με  τις Τοπικές Αρχές Αυτοδιοίκησης και Πολιτική Άμυνα για παροχή βοήθειας. Επίσης ομάδα εθελοντών από το ΕΤΕΑ βοήθα της ομάδες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Οι κλήσεις ιεραρχούνται βάση της σοβαρότητας τους.
 
Η Πυροσβεστική απευθύνη έκκληση προς το κοινό να είναι υπομονετικό και να καλεί την  Πυροσβεστική Υπηρεσία όταν αυτό κρίνεται απόλυτα αναγκαίο και μπορεί να προσφέρει ουσιαστική βοήθεια.
 
Ο Διευθυντής Π.Υ βρίσκεται από τις 04.00 στον κεντρικό πυροσβεστικό Σταθμό Λευκωσίας για εποπτεία του συντονισμού.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 
 

Δειτε Επισης

Στη Σερβία η προετοιμασία του ΑΠΟΕΛ-Δίνει έξι φιλικά, τα δύο ντέρμπι
Νέα στοιχεία για το τραγικό τέλος των αδερφών Ζότα-Οι Αρχές ρίχνουν φως στα αίτια αλλά και ποιος οδηγούσε
Αυτό είναι το τιμ του Πετράκη στη Λάρισα-Ανάμεσά τους κι ένας Κύπριος
Κοντά στην επιστροφή του στην ΑΕΚ ο Γαλανόπουλος
Έδεσε τον Σέζνι έως το 2027 η Μπαρτσελόνα
Ο Κονατέ έχει αποφασίσει ποια θα είναι η επόμενη ομάδα του αν δεν ανανεωθεί το συμβόλαιό του με τη Λίβερπουλ
Οι 29 ποδοσφαιριστές που συμμετείχαν στην πρώτη προπόνηση της Ανόρθωσης-Ακολουθούν τα εργομετρικά
ΒΙΝΤΕΟ: Ο Νίκολα Γιόκιτς πανηγύρισε σαν τρελός τη νίκη του αλόγού του
Έξι φιλικά εντός συνόρων δίνει ο Απόλλωνας-Ξεχωρίζει ο αγώνας με τον ΑΠΟΕΛ
Αυτοί είναι οι 15 πιο περιζήτητοι παίκτες στο μεταγραφικό «παζάρι»