Χτύπα Ολυμπιακέ... Μεγάλο διπλό, έριξε τον ʼρη στην Β' κατηγορία

Μεγάλο διπλό με το στενό – αλλά πολύτιμο – 1-0 πήρε ο Ολυμπιακός επί του Άρη στο Τσίρειο σφραγίζοντας την πτώση της ομάδας της Λεμεσού στην β’ κατηγορία – η δεύτερη ομάδα μετά τον Εθνικό.

Με τη νίκη αυτή οι μαυροπράσινοι ανέβηκαν στους 20 βαθμούς αφήνοντας τον Άρη στους 16 και με μόλις έναν αγώνα να απομένει για την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας. Αυτό σημαίνει ότι ο Άρης πέφτει, ενώ ο Ολυμπιακός θα παλέψει για την παραμονή του στα πλέι οφ του πρωταθλήματος

Ο Ολυμπιακός έδειξε από το πρώτο ημίχρονο ότι «καιγόταν» περισσότερο για τη νίκη. Πατούσε καλύτερα και έψαχνε τους τρόπους για να μπει στην περιοχή και να απειλήσει την εστία των γηπεδούχων.
 

Μόλις στο 5’ οι μαυροπράσινοι βρήκαν δίχτυα με κοντινό πλασέ του Σωτηρίου όμως ο διαιτητής Τιμόθεος Χριστοφή υπέδειξε φάουλ υπέρ του Άρη και ακύρωσε το τέρμα. Όπως φάνηκε στην επαναληπτική προβολή η απόφασή του ήταν υπερβολική.

Η ομάδα της Λευκωσίας, παρά την υπεροχή της, σε όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, δεν ευτύχησε να πετύχει τον επιθυμητό στόχο.

Οι φιλοξενούμενοι, όμως, συνέχισαν να είναι καλύτεροι στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 55΄ ο Τόρες, μετά από φάουλ του Κάστρο, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα όμως και αυτό ακυρώθηκε – δεν ξεκαθάρισε από την επαναληπτική προβολή αν υπήρξε κάτι που να δικαιολογεί την απόφαση του διαιτητή.

Τελικά, ο Ολυμπιακός πήρε αυτό που έψαχνε στο 63’ όταν ο Μιγκελίτο βρήκε πολύ ωραία τον Τόρες, ο οποίος με ένα μονοκόμματο σουτ έστειλε την μπάλα να αναπαυτεί στα δίχτυα του Νουρεντινόφσκι για να γίνει το 1-0.

Το σκορ αυτό έφερε τον Άρη με την πλάτη στον τοίχο και έτσι άσκησε πίεση προς την εστία του Ολυμπιακού. Τότε ανέλαβε δράση ο Χίντι. Ο Αλβανός τερματοφύλακας έκανε τεράστιες αποκρούσεις σε τρεις περιπτώσεις σε σουτ των Γιούσεφ (83’, 90+4’) και Πάγκαλου (87’) κρατώντας ανέπαφη την εστία του.

Πάντως, ο Ολυμπιακός μπορούσε να διπλασιάσει τα τέρματά του στο 89’, όταν σε αντεπίθεση η μπάλα έφθασε στον Μιγκελίτο, ο οποίος νικήθηκε στο τετ α τετ από τον Νουρεντινόφσκι ο οποίος έδιωξε σε κόρνερ.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Σκόρερ
: 63’ Τόρες
Κίτρινες: Ευσταθίου, Κούσας, Εγγλέζου, Μαμμίδης, Παχίπης (6η), Μαραγκουδάκης, Πάγκαλος (3η)/ Πολίτσι, Τριμπό, Τόρες
Συνθέσεις:
Άρης (Ν. Παναγιώτου):
Νουρεντινόσκι, Μουλόπουλος, Ντρομπάροφ, Κούσας, Μαμμίδης (76΄ Ιονίτσα), Ευσταθίου, Ταποκό (57΄ Γιούσεφ), Παχίπης, Εγγλέζου (81΄ Φράγκος), Πάγκαλος, Μαραγκουδάκης
Ολυμπιακός (Χ. Μιχαήλ): Χίντι, Χριστοφίδης (52΄ Παχίπης), Ζιαμπάρης, Σωτηρίου, Πεχλιβάνης, Πολυκάρπου, Μιγκελίτο, Κάστρο (86΄ Βαλικάεφ), Τριμπό (59΄ Σαμάρας), Πολίτσι, Τόρες 

Δειτε Επισης

Ψάχνει βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Σε συζητήσεις οι δύο πλευρές
Ποδοσφαιρική «αλητεία» από τον Πάνα
Στις 25 Σεπτεμβρίου ξεκινά η Α΄φάση του Κυπέλλου Coca-Cola-Όλο το πρόγραμμα
Ο ΑΠΟΕΛ βρίσκει τα… πατήματά του
Στην αντεπίθεση η ΘΥΡΑ 3-«Η κυβέρνηση και οι φορείς της, απλούστατα, δεν μπορούν»
«Τεσσάρες» για Πάφο και ΑΠΟΕΛ επί Νέας Σαλαμίνας και ΕΝΠ αντίστοιχα
Πρόγραμμα Cyprus League από την 6η μέχρι τη 15η αγωνιστική
Η Εθνική Κ-17 κέρδισε την Ελλάδα σε φιλικό αγώνα
Ανακοίνωση ΑΕΛ με πυρά κατά Λετυμπιώτη-«Η μικροπολιτικάντικη παράσταση δεν μπορεί να γίνει ανεχτή»
Διεξάγονται σήμερα οι δυο εξ αναβολής αγώνες της πρώτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος