«Δεν αποκλείεται η έκπληξη από τον Απόλλωνα, να τερματίσει την ηγεμονία του ΑΠΟΕΛ»

Με την εξέλιξη του κυπριακού πρωταθλήματος ασχολείται ισπανική ιστοσελίδα με αφορμή την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της διοργάνωσης.

Ο λόγος της λεπτομερούς αναφοράς της migrantesdelbalon.com για το πρωτάθλημα της Κύπρου είναι η παρουσία αρκετών ποδοσφαιριστών στα ρόστερ των κυπριακών ομάδων.
 
Το δημοσίευμα αναφέρει:
«Μόλις τελείωσε η κανονική περίοδος, ο ΑΠΟΕΛ και ο Απόλλωνας, δύο ομάδες με μεγάλη ισπανική εκπροσώπηση είναι τα φαβορί για να κερδίσουν το κυπριακό πρωτάθλημα.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο ολοκληρώθηκε η κανονική περίοδος στην Κύπρο. Μετά από δύο γύρους στους οποίες όλες οι ομάδες αντιμετωπίζουν η μία την άλλην, το πρωτάθλημα χωρίζεται σε δύο γκρουπ από τα οποία θα ξεκαθαρίσει ο πρωταθλητής, οι ομάδες που θα παίξουν στο Γιουρόπα Λιγκ και η ομάδα που θα υποβιβαστεί στη β’ κατηγορία.

Στην αρνητική πλευρά βρίσκουμε τις Δόξα, Ερμή, Πάφο, Σαλαμίνα, Αλκή Ορόκλινης και τον Ολυμπιακό από την Λευκωσία. Οι έξι ομάδες θα αγωνιστούν για να αποφύγουν την τελευταία θέση, στην οποία αυτή τη στιγμή βρίσκεται ο Ολυμπιακός με 20 βαθμούς. Η Δόξα, η ομάδα του Ισπανικού αμυντικού Μανουέλ Ρεδόντο, φαίνεται να μην κινδυνεύει αφού μάζεψε 34 βαθμούς κατά τη διάρκεια της κανονικής περιόδου.

Φαίνεται στη λίστα ότι δεν θα είναι ούτε ο Ερμής, του Αλφόνσο Αρτάντε, ο οποίος έχει συγκομιδή 30 βαθμούς. Από εκεί και πέρα στην εμπόλεμη ζώνη, η Πάφος (26 βαθμούς), η Νέα Σαλαμίνα (24 βαθμούς και η Αλκή Ορόκλινη του Ούρκο Πάρντο (23 βαθμούς) δεν είναι χαμένες. Οι έξι ομάδες θα παίξουν δύο γύρους και η ομάδα που θα καταλάβει την τελευταία θέση μετά την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος θα οδηγηθεί, μαζί με τον Εθνικό και τον Άρη, στη δεύτερη κατηγορία.

Πιο θετική είναι η κατάσταση για τους ΑΠΟΕΛ, Απόλλων, Ανόρθωση, ΑΕΚ, ΑΕΛ και Ομόνοια, οι ομάδες που αποτελούν το γκρουπ του πρωταθλητή. Όλα δείχνουν ότι οι δύο πρώτοι, τους οποίους χωρίζουν μόνο βαθμοί στο βαθμολογικό πίνακα, θα παίξουν για τον τίτλο μέχρι την τελευταία ημέρα. Συνεπώς, παραμένει άλλη μία θέση που οδηγεί στο Γιουρόπα Λιγκ, την οποία σήμερα καταλαμβάνει η Ανόρθωση των Ρούμπεν Ράγιος και Μιγκέλ Παλάνκα.

Ο ΑΠΟΕΛ, η ομάδα των Ναουζέτ Πέρεθ, Εμίλιο Νσούε, Χέσους Ρουέδα και Ρομπέρτο Λάγο, κατέχει σήμερα την πρώτη θέση με 63 βαθμούς και θέλει να κερδίσει το έκτο συνεχόμενο. Καραδοκεί ο Απόλλωνας των Μπεντόγια, Σαρδινέρο, Έκτορ Γιούστε με δύο βαθμούς λιγότερους και δεν αποκλείεται να κάνει την έκπληξη και να δώσει τέλος στην ηγεμονία της ομάδας της Λευκωσίας.

Δεν ακολουθεί τη μάχη για τον τίτλο η «Ισπανική ΑΕΚ Λάρνακας» του Ιμανόλ Ιδιάκεθ, που μετά από ένα κακό διάστημα στη σεζόν είναι τέταρτη και θα επιδιώξει να πάρει τη θέση που οδηγεί στο Γιουρόπα Λιγκ. Είναι μία από τις ομάδες που παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Κύπρο και η οποία έχει δέκα Ισπανούς στην ομάδα της και θα προσπαθήσει να ρίξει από την τρίτη θέση την Ανόρθωση. Τρεις βαθμοί χωρίζουν τις δύο ομάδες και η δεύτερη φάση θα ξεκινήσει με μία μεταξύ τους αναμέτρηση. Έρχονται ισχυρά συναισθήματα».
 

Δειτε Επισης

Δωρεάν σε ανοικτή ζώνη ο τελικός πρωταθλήματος στο ΓΣΠ ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ
Αίμα και άμμος στο ΓΣΠ για το πρωτάθλημα που ισοδυναμεί με τριπλή ευκαιρία για ομίλους
Αρνητική πρωτιά για Πάφο και Άρη για τη χρησιμοποίηση του ντόπιου ποδοσφαιριστή
Ρίχνει το μπαλάκι πίσω στην Αστυνομία ο ΑΠΟΕΛ και αφήνει αιχμές κατά της ΑΕΚ
Άκυρο Αστυνομίας στα αιτήματα ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ για παραχώρηση της Βόρειας
Στην τελική ευθεία η προετοιμασία της Εθνικής Παίδων ενόψει EURO U-17
«Δεν θα έλεγα ότι υποστηρίζουμε την Ομόνοια στον απόλυτο βαθμό, αλλά θέλουμε να πάρει το κύπελλο»
Αποθεώνουν Βιτάλ στη Σκωτία-«Είναι αυτό που χρειάζεται η Ρέιντζερς»
Τα δεδομένα για την πέμπτη σερί παρουσία της Ομόνοια στην Ευρώπη
ΒΙΝΤΕΟ: Η ανάρτηση της ΑΕΚ με διπλό στο ΓΣΠ με προπονητή τον Μπεν Σιμόν