Τρομερός Παγδατής, άφησε εκτός το No.2!

Ο Μάρκος Παγδατής πραγματοποίησε έναν πολύ καλό αγώνα και άφησε εκτός Diema Xtra Sofia Open τον Adrian Mannarino, Νο. 2 στο ταμπλό της διοργάνωσης, για να προκριθεί στους προημιτελικούς της Σόφια! Αυτή ήταν η πρώτη Top 30 νίκη για τον Μάρκο από τον Ιούνιο του 2016.

Ο Παγδατής πέτυχε 10 άσους, κέρδισε τους 35 από τους 49 πόντους στα πρώτα του σερβίς και είχε έναν φανταστικό αγώνα στις επιστροφές, για να επικρατήσει του Adrian Mannarino με 6-7 (4), 6-3, 6-1 και να προκριθεί στα προημιτελικά του Diema Xtra Sofia Open, αφήνοντας εκτός το Νο. 2 του ταμπλό της διοργάνωσης.

Ο 32χρονος Κύπριος, ο οποίος έχει υποχωρήσει στο Νο. 123 της παγκόσμιας κατάταξης, έχασε ένα πολύ κλειστό 1ο σετ, παρόλο που είχε καταφέρει να επιστρέψει δυο φορές από break πίσω, από το 1-2 και το 4-5, για να ισοφαρίσει σε 2-2 και σε 5-5 αντίστοιχα. Είχε ένα set point για να το πάρει στο 12ο game, αλλά ο Mannarino επέστρεψε από το 5-6, 30-40, κράτησε το σερβίς του και στο tie-break ήταν καλύτερος, για να το κατακτήσει με 7-4.

Αυτή η εξέλιξη δεν πτόησε τον Κύπριο τενίστα, που ήταν πολύ καλύτερος από τον αντίπαλό του στα δυο επόμενα σετ. Συνέχισε να είναι πολύ απειλητικός στις επιστροφές, για να κάνει από 2 break σε κάθε σετ, ενώ βελτίωσε κατακόρυφα τα ποσοστά από τη γραμμή του σερβίς, καθώς δεν απειλήθηκε ούτε μια φορά με break point στα 2 τελευταία σετ, χάνοντας έξι πόντους στο 2ο και τρεις στο 3ο, σε όλα τα service games του!

Αυτό ήταν που έκανε τη διαφορά για τον Μάρκο, που δεν απειλήθηκε ποτέ άμεσα με αποκλεισμό, αφού πήρε ένα γρήγορο προβάδισμα με 2-0 στο 2ο σετ και δεν κοίταξε πίσω του. Είχε ευκαιρίες για double break, το οποίο τελικά έκανε στο 9ο game, "κλειδώνοντας" την κατάκτηση του 2ου σετ με 6-3.

Στο αποφασιστικό 3ο σετ απέκτησε γρήγορα ένα προβάδισμα με 3-0, για να κάνει και δεύτερο break στο 6ο game και να ολοκληρώσει την ανατροπή στο 7ο, βγάζοντας τον 10ο άσο του στο πρώτο του match point.

Για 2η φορά κέρδισε τον Μannarino ο Παγδατής, σε 3 αναμετρήσεις. Τον είχε κερδίσει και στην προηγούμενη συνάντησή τους, στις αρχές της περσινής χρονιάς στο ASB Classic του Ώκλαντ, ενώ ο Γάλλος είχε κερδίσει στην πρώτη τους συνάντηση, το 2014 στην Στοκχόλμη.

Επίσης, αυτή ήταν η πρώτη Top 30 νίκη για τον Μάρκο, από τον Ιούνιο του 2016, όταν είχε κερδίσει τον Tomas Berdych (7-6, 7-6) στον 1ο γύρο του Gerry Weber Open στο Halle. O Mannarino βρίσκεται στο Νο. 25 της παγκόσμιας κατάταξης. 

Ο Μάρκος, ο οποίος θέλει άλλη μια νίκη στη Σόφια για να εξασφαλίσει και την επιστροφή του στο Top 100, θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά του Sofia Open τον Jozef Kovalik, που ξεκίνησε από τα προκριματικά την πορεία του στο τουρνουά της Βουλγαρίας και έπειτα από ένα κλειστό ματς, επικράτησε χθες του Lukas Lacko, με 4-6, 6-2, 7-5.

Δειτε Επισης

Ήττα Ομόνοιας στο CEV Champions League-Πάει για την υπέρβαση στο Βελιγράδι
Μπάρα 104 κιλών έπεσε σε ασκούμενο-Η απελπισμένη προσπάθεια να σωθεί
Το 39% των αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες πέρασε έλεγχο ντόπινγκ, πέντε θετικά κρούσματα
«Είμαστε υπέρ των αδικημένων λαών, δεν νιώθουμε την ανάγκη να πούμε συγγνώμη»
Το 39% των αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες πέρασε έλεγχο ντόπινγκ, πέντε θετικά κρούσματα
Ο Πρόεδρος ΚΟΑ κήρυξε την έναρξη της 10ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού
Η κατάθεση ψυχής της Καρολίνας Πελενδρίτου
Ο ΠΑΟΚ κόντρα στην Οραντέα για το πρώτο βήμα πρόκρισης στους ομίλους του BCL
Στις 13 Οκτωβρίου έναρξη για την Basket League-Οι κληρώσεις για πρωταθλήματα ΚΟΚ
Αντίδραση Τόρε στο πανό που άνοιξαν φίλαθλοι του Παναθηναϊκού στη Λευκωσία