Η «ντροπή» ενός ανάπηρου στο Τσίρειο, ντροπή του κυπριακού ποδοσφαίρου

Ένα περιστατικό που προσβάλει την κυπριακή κοινωνία και το κυπριακό ποδόσφαιρο έλαβε χώρα στο Τσίρειο στάδιο, κατά τη διάρκεια του επαναληπτικού αγώνα κυπέλλου μεταξύ Απόλλωνα-Οθέλλου.
 
Πιστός οπαδός των «γαλάζιων» της Λεμεσού καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι από τα παιδικά του χρόνια βρέθηκε ως συνήθως στη Δυτική εξέδρα του Τσιρείου για να παρακολουθήσει τον αγώνα της αγαπημένης του ομάδας. Κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου ζήτησε από φίλαθλους του Απόλλωνα να τον μεταφέρουν στο αποχωρητήριο για άτομα με κινητικά προβλήματα.
 
Πλησιάζοντας στο σημείο διαπιστώθηκε ότι η πόρτα ήταν κλειδωμένη. Ακολούθως τα άτομα που συνόδευαν τον φίλο του Απόλλωνα επιχείρησαν να τον μεταφέρουν στις κανονικές τουαλέτες, εντούτοις δεν ήταν δυνατό να εισέλθει εντός, αφού δεν χωρούσε το αναπηρικό καροτσάκι να περάσει εντός του αποχωρητηρίου.
 
Αφού δεν είχε άλλη επιλογή ο οπαδός του Απόλλωνα ούρησε πάνω του καθήμενος στο αναπηρικό καροτσάκι. Αλήθεια η ντροπή ήταν δικιά του ή των υπεύθυνων (ανεύθυνων) αρχών του Σταδίου.
 
Μιλώντας στην εκπομπή «Μεγάλη Κερκίδα» στο «Κανάλι 6» ο εκπρόσωπος Τύπου του ΓΣΟ, Κλέονας Αλεξάνδρου απολογήθηκε για το περιστατικό, αλλά η πραγματικότητα είναι πως μια συγνώμη δεν είναι αρκετή για ένα στάδιο που νοσεί από όλες τις απόψεις με τα λάθη και τις παραλήψεις των αρμοδίων να διαδέχονται η μία την άλλη χωρίς να ιδρώνει τ’ αυτί κανενός.  
 
Αξίζει να σημειωθεί πως το Τσίρειο υπήρξε αφιλόξενο για άτομα με αναπηρία για πολλά χρόνια και έγινε εφικτό να δημιουργηθεί κατάλληλος χώρος στη Δυτική κερκίδα μετά από έντονες διαμαρτυρίες της Οργάνωσης Παραπληγικών Κύπρου και αφού το όλο θέμα πήρε τεράστιες διαστάσεις στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
 

Δειτε Επισης

Βγαίνει μπροστά ο Παπασταύρου-«Δυστυχώς δεν εξελίχθηκε όπως θέλαμε ο τελικός»
Η μπάλα στήνεται στη σέντρα-Αρχίζει το EURO U-17 στην Κύπρο
Η αναφορά του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για τη νίκη της Πάφου-«Η χαρά μας είναι εμφανής»
Έγινε χαμός στην Πάφο για το κύπελλο-Πανηγύρισαν με την ψυχή τους (pics)
Έτσι έγραψε ιστορία η Πάφος-Κέρδισε το πρώτο της τρόπαιο και εξασφάλισε ευρωπαϊκό εισιτήριο
Καρσέδο: Είμαι περήφανος για την ομάδα, πανευτυχής για αυτό που καταφέραμε
BINTEO: Η στιγμή που οι παίκτες της Πάφου σηκώνουν το τρόπαιο στον ουρανό
Το μήνυμα Ντουμπόφ μετά την κατάκτηση του κυπέλλου-«Είναι μόνο η αρχή, ονειρευόμαστε και πρωτάθλημα»
Τρελά πανηγύρια από τους ποδοσφαιριστές της Πάφου-Σήκωσαν ψηλά τους Ντούμποφ και Καρσέδο (pics)
Το σχόλιο Χριστοδουλίδη μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου από την Πάφο-Ποιους ξεχώρισε