Βάτερμαν: «Στον ΑΠΟΕΛ δεν είναι τίποτα νέο πια»

Για τη συνήθεια του ΑΠΟΕΛ ν' αλλάζει προπονητές, την επιλογή του να έρθει στην Κύπρο, τη ζωή στο νησί και τις εμπειρίες στο Τσάμπιονς Λιγκ μίλησε ο Μπόι Βάτερμαν σε συνέντευξη του σε ολλανδική ιστοσελίδα. 

«Τη μέρα της συνέντευξης ο Μπόι Βάτερμαν μου έστειλε μήνυμα το πρωί: Έχουμε αλλαγή προπονητή και πάλι και διευθετήθηκε ξαφνικά πρωινή προπόνηση. Θα σου τηλεφωνήσω αργότερα», σημειώνει στην αρχή του ρεπορτάζ ο Ολλανδός δημοσιογράφος της ιστοσελίδας voetbalzone.nl.

Έτσι και έγινε ο Βάτερμαν ήταν πιστός στο ραντεβού του και ανακρίθηκε από τον Ολλανδό δημοσιογράφο.

Για την αλλαγή προπονητή στον ΑΠΟΕΛ: Είμαι απόλυτα συνηθισμένος σε αυτό. Όσο είμαι εγώ εδώ, αλλάξαμε εφτά προπονητές. Δεν είναι τίποτα νέο πια. Η νοοτροπία εδώ είναι διαφορετική.

Για τον Μάριο Μπείν: Ήταν πολύ ωραία να έχω Ολλανδό προπονητή. Κάποιος που έχει μάθει την Ολλανδική σχολή, σκέφτεται επίσης με αυτό τον τρόπο. Αλλά έμεινε μόνο για έξι βδομάδες στην ομάδα. Σε αυτές τις χώρες δεν χρειάζεται να ανησυχείτε πολύ για τους προπονητές, επειδή αλλάζουν πολύ γρήγορα.

Όχι δεν ήταν έκπληξη για μένα. Στην Ολλανδία αυτή η πολιτική δεν είναι κατανοητή, συμφωνώ με αυτό. Αλλά εδώ παίζουν μεγάλο ρόλο τα αποτελέσματα, αν και άλλα πράγματα παίζουν επίσης κάποιο ρόλο. Δεν θα το καταλάβετε πολύ γρήγορα.

Για τις αλλαγές προπονητών: Είναι κάτι που συμβαίνει. Με βοήθησε να το συνηθίσω γιατί πήγα στο εξωτερικό σε μεγάλη ηλικία. Είναι κάτι που είναι πιο εύκολο να το συνηθίσεις όταν είσαι μεγάλος παρά νεαρό παιδί. Τώρα δεν φοβάμαι να βιώνω παράξενα πράγματα που δεν συμβαίνουν τόσο γρήγορα στην Ολλανδία. Εκτός από τις αλλαγές σε προπονητές, είναι εύκολο να πουν σε ένα παίκτη ότι δεν θα συνεχίσει στην ομάδα. Τον πληρώνουν, αλλά δεν προπονείται πια.

Για την απόλυση Πασιένσια: Ήταν η πρώτη μου γνωριμία με το κυπριακό ποδόσφαιρο. Γνώρισα μόνο τον βοηθό από το όνομα και έφυγε. Εκείνη τη χρονιά είχαμε τρεις προπονητές, αλλά κατακτήσαμε το πρωτάθλημα. Το επόμενο χρόνο είχαμε ένα και τώρα είναι ο ίδιος με την πρώτη μου σεζόν.

Για τον ερχομό Δώνη και την πρόκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ: Στη συνέχεια πήγαμε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ με Ντόρτμουντ, Ρεάλ και Τότεναμ. Είναι σπουδαία να παίζεις στο Μπερναμπέου. Είχα παίξει αρκετές φορές Γιουρόπα Λιγκ και ήμουν προετοιμασμένος γι’ αυτό. Δεν είχα παίξει ποτέ στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Δυστυχώς δεν μπορούσα να πάω στο Ντόρτμουντ και στο Τότεναμ, λόγω του τραυματισμού μου, αλλά έπαιξα σε ένα από τα πιο όμορφα γήπεδα του κόσμου (σ.σ Μπερναμπέου). Στάθηκα και κοίταζα γύρω για δέκα λεπτά. Σκέφτηκα ότι είναι ποδόσφαιρο και έντεκα εναντίον έντεκα. Χαίρομαι που το έζησα ήταν φανταστικό για τους νέους.

Για την επιλογή του να έρθει Κύπρο και τη ζωή στο νησί: Η επιλογή ήταν εύκολη και ο μισθός καλός. Εδώ η ζωή κυριαρχείται από το ποδόσφαιρο και τον καφέ. Στα καφενεία υπάρχουν τηλεοράσεις που δείχνουν ποδόσφαιρο. Όλοι μου μιλούν και θέλουν να τους πω κάτι. Αυτό δεν συμβαίνει πολύ στην Ολλανδία. Ακόμα και αν είσαι γνωστός, θα έρθουν κάποιοι να σου μιλήσουν, αλλά όχι όπως εδώ.

Δειτε Επισης

Θλίψη στους πράσινους-Έφυγε από τη ζωή ο «Μιχαλάκης της ΟΜΟΝΟΙΑΣ»
Επίσημη καταγγελία από την Ομόνοια για την «εισβολή» στην μπουτίκ της
Ταξίδι 24 ωρών στο Λονδίνο πραγματοποίησε ο Πρόδρομος Πετρίδης
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που μέλη της Θύρας 9 παίρνουν με το «έτσι θέλω» εισιτήρια-«Τρομοκράτησαν το προσωπικό»
Κλήση για προπονήσεις Εθνικής Κορασίδων Κ-17
Τρίτη του Πάσχα η συνέχεια στον Α' όμιλο για τη Cyprus League by Stoiximan
Έπονται εξελίξεις για το γήπεδο στην Πάφο Fc-«Είμαστε κοντά σε λύση»
Δεύτερη σερί νίκη για τις Apollon Ladies στο League Cup, θέση στον τελικό
Διπλή ποινή για τον ΑΠΟΕΛ και πρόστιμο στον Γιάννη Αναστασίου
Στο γήπεδο του Μάκη Κεραυνού η μπάλα για τα χρέη των ομάδων στο Τμήμα Φορολογίας