Έσπασε την «κατάρα» της «Αρένας» και πάει για ντέρμπι τίτλου!

Πολύτιμη νίκη στη μάχη διεκδίκησης του 6ου διαδοχικού πρωταθλήματος πέτυχε εκτός έδρας ο ΑΠΟΕΛ, που κέρδισε με 3-1 την ΑΕΚ για την 7η αγωνιστική των πλέι οφ. Οι «γαλαζοκίτρινοι» που κατάφεραν να πάρουν το πρώτο τους τρίποντο στην «ΑΕΚ Αρένα» από τη μέρα ίδρυσης της, με τα τέρματα των Μοράις, Σάλαι και Ζαχίντ παραμένουν ζωντανοί στην τροχιά τίτλου και διατηρούν την απόσταση δυο βαθμών από τον Απόλλωνα που φιγουράρει στην κορυφή μετά τη νίκη επί της Ανόρθωσης (3-1), και πλέον η προσοχή τους - εκτός από τον επαναληπτικό Κυπέλλου - βρίσκεται και στο ντέρμπι τίτλου την 8η αγωνιστική, που θα είναι και καθοριστικής σημασίας για τον φετινό πρωταθλητή. 
 
Η ομάδα του Μπρούνο Μπαλταζάρ, ευτύχησε να πάρει κεφάλι στο σκορ από νωρίς στο παιχνίδι, με τον Μοράις από τα ένδεκα βήματα στο 11' να ευστοχεί και να δίνει το προβάδισμα στην ομάδα του. Η μπάλα προηγουμένως είχε κτυπήσει στο χέρι του Νέλσον, μετά από σέντρα του Βούρου, με τον διαιτητή της αναμέτρησης Γιώργο Νικολάου να καταλογίζει την εσχάτη των ποινών και να δίνει το πέναλτι.
 
Μια απόφαση ωστόσο, που αμφισβήτησαν οι Λαρνακείς υποστηρίζοντας πως ο ακραίος μπακ της ομάδας ήταν εκτός περιοχής. Στην επαναληπτική προβολή της Cytavision δεν ξεκαθαρίζει απόλυτα η φάση, αφού ναι μεν το δεξί του πόδι πατούσε εκτός περιοχής, όμως η μπάλα κτύπησε στο αριστερό χέρι που ήταν σε αφύσικη θέση. Αν και δεν φαίνεται ξεκάθαρα να ήταν μέσα στη μεγάλη περιοχή, ο διαιτητής ήταν πάρα πολύ κοντά στη φάση και καταλόγισε αμέσως το πέναλτι.

Τρόπους να αντιδράσουν κυνήγησαν στη συνέχεια οι Λαρνάκεις, με την ομάδα της Λευκωσίας να διπλασιάζει τα τέρματα της στο 51' με τον Σάλαι μετά από κόρνερ να σπρώχνει την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0. 

Εκεί που φαινόταν ότι όλα κρίθηκαν, οι γηπεδούχοι μείωσαν στο σκορ στο 60' μετά από τραγικό λάθος του πορτιέρε του ΑΠΟΕΛ, καθώς ο Τομάς σούταρε μέσα από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε στον Σόουζα, πήρε ύψος και ο Πέρεθ ενώ φαινόταν ότι είχε τον έλεγχο της μπάλας δεν υπολόγισε σωστά και η μπάλα κατέληξε στα δίκτυα της εστίας του.

Το τρίποντο ωστόσο έμελλε να κλειδώσει ο Σάλαι στο 78' της αναμέτρησης, ο οποίος μετά από ασίστ του Ενσούε έσπρωξε την μπάλα στην κενή εστία της ΑΕΚ για να κάνει το 3-1, που ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης. 

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

ΑΕΚ (Ι.Ιδιάκεθ): Πάμπλο, Σόρια, Τρουγιόλς, Μοισόφ (35΄ Καταλά), Τομάς, Λαμπάν, Μαλόκου (58΄ Τέτε), Νέλσον, Πάνκοφ, Ρουσιάς, Φλοριάν (69΄ Γιάννου)

ΑΠΟΕΛ (Μπ.Μπαλταζάρ): Πέρεθ, Νσούε, Λάγο, Ποτέ (71΄ Ντελατόρε), Ζαχίντ (81΄ Ντε Καμάργκο), Σάλαι, Πολιάκοφ, Μοράις (88΄ Φαρίας), Βούρος, Καρλάο, Σόουζα

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: To μήνυμα του Ζάιρο για το ιστορικό ραντεβού της Πάφου
BINTEO: Μπήκε σε πράσινο αυτοκίνητο με τριφύλλι και σφυροδρέπανο και ετοιμάζεται για τον τελικό ο Τζον
Η Ομόνοια για να διατηρήσει τα σκήπτρα και η Πάφος για τον πρώτο τίτλο στην ιστορία της
Εφραίμ: Ευχαριστώ την Ομόνοια που με ανέδειξε, προέκταση της οικογένειας μου το ΑΠΟΕΛ
Με Σεμέδο, Στεπίνσκι και Φαμπιάνο η αποστολή της Ομόνοιας για τον τελικό
BINTEO: H άφιξη Γκαγιέγο στον Αρχάγγελο και οι υπογραφές
Η επίσημη θέση του ΑΠΟΕΛ για Κβιλιτάια-Ντάλσιο και τον ρόλο του Μοράις
Εξοφλήθηκε το χρέος του Αντώνης Παπαδόπουλος-Η ανακοίνωση της Ανόρθωσης
Στις κερκίδες του ΓΣΠ ο Χριστοδουλίδης για τον μεγάλο τελικό Κυπέλλου
Νέα εποχή στον ΑΠΟΕΛ με Γκαγιέγο στον πάγκο-Η ανακοίνωση του deal