«Ο πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ σε μια τριετία θα μπορεί να αγοράσει την Ομόνοια»

Για την κατάσταση που επικρατεί στην Ομόνοια το τελευταίο διάστημα, τα πλάνα του δικού τους συνδυασμού και την πρόταση Παπασταύρου, μίλησε το μέλος του συνδυασμού «Πορεία Αλλαγής», Γιώργος Πηχίδης στον ΣΠΟΡ FM 95.0 και την εκπομπή «Pressing».

Για τους βασικούς λόγους διαφωνίας με Παπασταύρου, ο Πηχίδης επεσήμανε ότι «δε δύναται να δώσουμε την Ομόνοια σε μη Ομονοιάτη. Ο κόσμος δεν κατάφερε καν να μελετήσει την πρόταση όπως πρέπει. Δύναται να έρθει οποιοσδήποτε να την αγοράσει την Ομόνοια. Αν έχει καλύτερη πρόταση να έρθει να την πουλήσει. Ακόμα και ο πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ σε μια τριετία μπορεί να έρθει και να αγοράσει την Ομόνοια. Σκεφτείτε τι μπορεί να γίνει αν πέσει σε λάθος χέρια η Ομόνοια».

Αναλυτικά:

Για το συνδυασμό:

«Είναι ένας 11μελής συνδυασμός για το λόγο πως θεωρούμε μεγάλο αριθμό τους 15 για το συμβούλιο. Είναι από τις αλλαγές που προτείνουμε αυτό. Αντλεί μεγάλη μάζα του Ομονοιάτικου κόσμου και όχι μόνο της Θύρας 9. Έπρεπε να βγούμε μπροστά για να γλιτώσουμε το ξεπούλημα της ομάδας και να διατηρήσουμε το λαϊκό της χαρακτήρα».

Για το αν έχουν επικεφαλής: 

«Είναι ισότιμα και τα 11 μέλη. Όπως οι ιδέες που πρεσβεύουμε. Όταν εκλεγούμε με το καλό θα προσφέρει ο καθένας όπου μπορεί».

Για τα άτομα του συνδυασμού: 

«Λίγο πολύ όλοι είμαστε γνωστοί. Ένα κράμα νομικών, εκπαιδευτικών και άλλων επαγγελματικών σε νεαρή ηλικία που μπορεί να προσφέρει και με νέες ιδέες ώστε να πάμε το σωματείο μπροστά».

Για το τι τους ώθησε να κατέβουν: 

«Ο βασικότερος λόγος είναι το ξεπούλημα της Ομόνοιας. Θεωρούμε πως η πρόταση είναι εκβιαστική και τέθηκε εκεί για να ξεπουλήσουμε το λαοφιλέστερο σωματείο. Δεν είμαστε ενάντια στην εταιρεία αλλά θεωρούμε το σωματείο βιώσιμο. Έγιναν τρανταχτά λάθη στο παρελθόν αλλά μπορούμε να επαναφέρουμε τα τμήματα εκεί που πρέπει. Εμείς λέμε να γίνουν ανοιχτές συνελεύσεις ώστε τα μέλη να αποφασίσουν πως θα πορευτεί το σωματείο. Πρέπει να έχει το πάνω χέρι το σωματείο για να μη χαθεί ο λαϊκός χαρακτήρας».

Για το κεφάλαιο εταιρεία: 

«Πέραν των προσωπικών μας πεποιθήσεων, θα προχωρήσουμε σε ανοιχτές συνελεύσεις για να αποφασίσουν τα μέλη. Δε θα πω εγώ ή όποιος άλλος το πώς θα πορευτεί η Ομόνοια όπως γίνεται ετσιθελικά τον τελευταίο καιρό».

Για τους βασικούς λόγους διαφωνίας με Παπασταύρου: 

«Αυτό που αντιπροσωπεύει. Περίπου ο μισός πληθυσμός της Κύπρου και πάμε να τη δώσουμε σε ένα άτομο. Δε δύναται να δώσουμε την Ομόνοια σε μη Ομονοιάτη. Με την πρόταση του κ. Παπασταύρου, που ο κόσμος δεν κατάφερε να την μελετήσει όπως πρέπει. Δύναται να έρθει οποιοσδήποτε να την αγοράσει την Ομόνοια, Αν έχει καλύτερη πρόταση να έρθει να την πουλήσει. Ακόμα και ο πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ σε μια τριετία μπορεί να έρθει και να αγοράσει την Ομόνοια. Σκεφτείτε τι μπορεί να γίνει αν πέσει σε λάθος χέρια η Ομόνοια».

Για το αν θα μπορεί το σωματείο να αγοράσει την εταιρεία πίσω: 

«Όλοι γνωρίζουμε τα οικονομικά του σωματείου. Δε θα μπορεί να αγοράσει πίσω το σωματείο».

Για τις συγκεντρώσεις και το οικονομικό πλάνο: 

«Παρασκευή, Σάββατο και Δευτέρα θα παρουσιάσουμε το πλάνο μας στο οικονομικό κομμάτι. Θέλουμε να πληρώνουμε τους πάντες στην ώρα μας. Έχουμε γίνει κλωτσοσκούφι τα τελευταία χρόνια πρέπει να κάνουμε το πλάνο για το 2018-19 με ανταγωνιστική ομάδα και μετά να αποφασίσουμε το μοντέλο διοίκησης».

Για πιθανούς επενδυτές:

«Πρέπει να κάτσουμε να αποφασίσουμε τι θέλουμε και μετά να βρούμε επενδυτές, όχι μόνο τον κ. Παπασταύρου υπάρχουν πολλοί στο παζάρι. Το brand name της Ομόνοιας πουλά πολύ περισσότερο από τον ΑΠΟΕΛ παρά τις επιτυχίες που έχει».

Για το αν έχουν και οι ίδιοι επενδυτές: 

«Είμαστε σε επαφές με επενδυτές, αλλά δε θέλω να αποκαλύψω ονόματα».

Για το ύψος του χρέους: 

«Το χρέος είναι μεγάλο και υπάρχει αλλά είναι βιώσιμο. Τα τρέχοντα έξοδα για να λειτουργήσει το σωματείο δεν είναι τόσα όσα λένε. Τα παραφούσκωσαν για να δώσουν την Ομόνοια. Να κοπιάσει ο κόσμος στις συγκεντρώσεις μας και θα τα αποδείξουμε όλα. Όποια απορία υπάρχει θα τη λύσουμε».

Για το τι θα πράξουν αν εκλεγεί μικρός αριθμός μελών του συνδυασμού: 

«Αυτό θα το δούμε στην πορεία. Η μόνη μας δέσμευση είναι πως 3/5 ο συνδυασμός μας διαλύεται. Αν ω μη γένοιτο εκλεγούν κάποιοι από μας τότε δε θα αλλάξουμε στάση προς τον κ. Παπασταύρου και θα δούμε τι θα κάνουμε. Τις θέσεις στο Δ.Σ. θα τις πάρουμε και θα σταθούμε υπέρμαχοι του ΑΣΟΛ και να μην προχωρήσει η πρόταση Παπασταύρου».

Για τις συναντήσεις και αν θα ανακοινώσουν επενδυτές σε αυτές: 

«Παρασκευή Λευκωσία, Σάββατο Λάρνακα, Δευτέρα Λεμεσό. Σήμερα θα ανακοινώσουμε τους χώρους. Κάποιους επενδυτές θα τους ανακοινώσουμε κάποιους όχι. Δυστυχώς υπάρχει κλίμα τρομοκρατίας και δε θέλουν να αποκαλυφθούν τα ονόματά τους».

Για την οικονομική πρόταση: 

«Η πρότασή μας είναι ξεκάθαρη. Συνετή οικονομική διαχείριση. Θα κάνουμε ένα προϋπολογισμό στα πρότυπα αυτού που είχε ο Κωστάκης Καϊάφας τότε που φτάσαμε ένα βήμα πριν τους ομίλους του Europa League».

Για τις αποφάσεις της «9» στην επόμενη μέρα: 

«Το καλύτερο σενάριο είναι να είμαστε ενωμένοι. Τα συλλογικά όργανα της Θύρας 9 θα πάρουν τις αποφάσεις του, δε μπορώ να πω εγώ τι θα κάνουν».

Για το αν είναι εναντίον στη δημιουργία εταιρείας: 

«Όχι δεν είμαστε κάθετα εναντίον εταιρείας. Αλλά εντός εξαμήνου θα το αποφασίσουν τα μέλη. Υπάρχουν 1943 μέλη να αποφασίσουν. Δεν είμαστε εναντίον εταιρείας αλλά να έχει το πάνω χέρι το σωματείο».

Για την Αμερικανική εταιρεία που θέλει να βοηθήσει: 

«Γνωρίζω πως υπάρχουν κι άλλες προτάσεις ακόμα και για τρίτο συνδυασμό. Φαίνεται περίτρανα πως υπάρχουν εταιρείες και επενδυτές που θέλουν να βοηθήσουν το σωματείο. Άρα δεν πρέπει να δώσουμε το σωματείο με μια πρόταση με ασάφειες που την έφεραν κάποιοι».

Για τις διαδικασίες που ακολουθούνται: 

«Πότε έγινε συνέλευση και πέρασε πως θα μιλήσουν με τον επενδυτή και μας τον έφεραν ετσιθελικά δήθεν για τη σωτηρία της ομάδας. Άτομα πριν δυο μήνες μιλούσαν ενάντια στην εταιρεία και τώρα λένε πως πρέπει να τη δώσουμε. Μας φοβίζει αυτή η στροφή από κάποιους που πρόσκεινται σε κάποιους χώρους».

Δειτε Επισης

Πράσινη παράνοια για την Ομόνοια 29Μ-Ξεπέρασε τις 2.000 η προπώληση για το ντέρμπι τίτλου
Κέρδισε τη Σαλαμίνα και συνεχίζει τη μάχη η Δόξα-Επικράτησε του Εθνικού ο Οθέλλος
BINTEO: Η ανάλυση πίσω από την φωτοβολίδα του Τάνκοβιτς που ξέρανε τον Απόλλωνα-Στα 35 μέτρα με 85 χλμ
Τώρα που η μπάλα καίει καλούνται να αποδείξουν πόσα καντάρια μπάλας ξέρουν-Όλα τα βαθμολογικά δεδομένα
Δημητρίου: Προχωρούν οι διαδικασίες για ιδιόκτητο γήπεδο και ανακαίνιση του Ηλίας Πούλλος
Ορίστηκαν οι διαιτητές στα κρίσιμα ντέρμπι για τη μάχη του πρωταθλήματος
Οπαδός υπέστη ανακοπής καρδιάς στο Απόλλων-Πάφος, νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού
«Την πίεση θα την έχει το ΑΠΟΕΛ και όχι εμείς, πολλοί έχουν ξεγράψει τον Άρη και ότι κάναμε φέτος»
Αυλαία για την δέκατη αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο
Τέλος και επίσημα από τον Εθνικό ο Σατσιάς