Βαυαρική «απόβαση» στα ημιτελικά!

Στα χαρτιά οι γηπεδούχοι είχαν τον πρώτο αγωνιστικό λόγο: η Σεβίλλη δεν είχε χάσει ποτέ εντός έδρας από ισπανική ομάδα, μετρώντας 7 νίκες και 4 ισοπαλίες σε σύνολο 11 παιχνιδιών. Επομένως, θα έπρεπε τουλάχιστον βάσει παράδοσης να μην χάσουν, σωστά;

Λάθος- κυρίως γιατί η θεωρία απέχει αρκετά από την πράξη: η Μπάγερν του Γιουπ Χάινκες επικράτησε με 1-2 των Ισπανών εκτός έδρας και βρίσκονται από σήμερα με τα 2, σχεδόν, πόδια στα ημιτελικά του θεσμού.

Κι όμως, τα πράγματα στην αρχή έμοιαζαν να πηγαίνουν ιδεατά για τους Ανδαλουσιανούς: μετά από ένα «μουδιασμένο» πρώτο εικοσάλεπτο, έφτασαν μια ανάσα από το γκολ με τον Σαράμπια στο 21΄ από κοντά να... καταφέρνει ν' αστοχήσει.

Δώδεκα λεπτά αργότερα, ωστόσο, δεν έκανε το ίδιο λάθος: ο Εσκουδέρο σέντραρε, ο Μπερνάτ ήταν αλλού γι' αλλού και η μπάλα έφτασε στον Σαράμπια που την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0, αφήνοντας τους φιλοξενούμενους να διαμαρτύρονται για χέρι.

Πριν, ωστόσο, προλάβουν να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, οι παίκτες του Μοντέλα έβαλε το... πόδι της κι έβγαλε εντέχνως τα μάτια της: ο Ριμπερί στο 37΄ έκανε το γύρισμα, ο Νάβας βρέθηκε στην πορεία της μπάλας και με ψύχραιμο τελείωμα την έστειλε στο βάθος της εστίας της ομάδας του σημειώνοντας με αυτογκόλ το 1-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο- και απαλλαγμένη από το άγχος του να κυνηγάει, για πρώτη φορά με τον Χάινκες στον πάγκο, στο σκορ- η Μπάγερν ανέβασε στροφές και μπήκε μπροστά στο 68΄: σέντρα Ριμπερί, κεφαλιά ο Τιάγκο Αλκάνταρα και 1-2. Ο Ισπανός έφτασε τα 8 γκολ στο Champions League, με τα 7 εξ αυτών να έχουν επιτευχθεί σε φάση νοκ- άουτ!

Στα εναπομείναντα 25 λεπτά μαζί με τις καθυστερήσεις η Σεβίλλη ήθελε, όμως εμφανώς δεν μπορούσε, την στιγμή που οι Βαυαροί σπατάλησαν τεράστια ευκαιρία με τον Λεβαντόφσκι στο 85΄ να τελειώσουν από σήμερα την υπόθεση «πρόκριση».

Κάπως έτσι, το 1-2 δεν άλλαξε μέχρι τέλους και η Μπάγερν έσπασε την «κατάρα» των γερμανικών ομάδων απέναντι στη Σεββίλη, παίρνοντας σπουδαία νίκη, η οποία την φέρνει μια ανάσα από την τετράδα.

Δεδομένου ότι ο Χάινκες έγινε ο πρώτος προπονητής που έφτασε τις 12 σερί νίκες στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, από κει μέχρι την κούπα με τα μεγάλα αυτιά, ο δρόμος δε μοιάζει, πια, και τόσο κακοτράχαλος...

Σεβίλλη (Βιντσέντζο Μοντέλα): Νταβίντ Σόρια, Χεσούς Νάβας, Κιάερ, Λενγκλέ, Εσκουδέρο, Ενζονζί, Πιζάρο, Βάσκεθ, Σαράμπια, Κορέα (78΄ Ραμίρες), Μπεν Γεντέρ (80΄ Μουριέλ)  

Μπάγερν (Γιουπ Χάινκες): Ούλραϊχ, Κίμιχ, Μπόατενγκ, Χούμελς, Μπερνάτ (46΄ Ραφίνια), Χάβι Μαρτίνεθ, Τιάγκο Αλκάνταρα, Βιδάλ (36΄ Χάμες Ροντρίγκες), Μίλερ, Ριμπερί (79΄ Ρόμπεν), Λεβαντόβσκι 

Δειτε Επισης

Μπαρτσελόνα: Κρατάει για έναν ακόμη χρόνο τον Στσέζνι
«Τέλος από την Ρεάλ Μαδρίτης ο Αντσελότι»
Τα είπε έξω από τα δόντια ο Φίλκρουγκ: «Είμαστε σκ@τ@, έχουμε σοβαρό πρόβλημα νοοτροπίας»
Αγωνία στη Μπαρτσελόνα για τον τραυματισμό του Λεβαντόφσκι, αμφίβολος για τον τελικό με τη Ρεάλ
«Στηρίζουμε απόλυτα τον Φλικ και συμφωνούμε μαζί του»
Μπάγερν Μονάχου: Καθυστερεί η επιστροφή του Νόιερ
Δεν τον σταματάει κανείς-Ο Παυλίδης σκόραρε ξανά και έφτασε τα 26 γκολ
La Liga, Μπαρτσελόνα – Θέλτα 4-3: Απίθανη ανατροπή τίτλου στο 90’+8’
Στο πλάι του Φλικ η Μπαρτσελόνα: «Το επιβαρυμένο πρόγραμμα είναι εις βάρος των πραγματικών αστέρων»
Η απάντηση του Τσάμπι Αλόνσο στις φήμες για την Ρεάλ Μαδρίτης-«Δεν μιλάω για εικασίες»