Ο ΑΠΟΕΛ βάζει πλώρη για «καταστροφή» του ιστορικού ρεκόρ της Ομόνοιας

Η νίκη του ΑΠΟΕΛ επί του Απόλλωνα δίνει το δικαίωμα στους γαλαζοκιτρίνους, δύο αγωνιστικές πριν από το φινάλε του πρωταθλήματος, να ονειρεύονται το έκτο σερί πρωτάθλημα.
 
Αν το πετύχει η ομάδα της Λευκωσίας τότε αυτό το πρωτάθλημα θα γραφτεί με χρυσά γράμματα στην ιστορία της και θα μπει στο κυνήγι της συμπολίτισσας Ομόνοιας.
 
Ο ΑΠΟΕΛ, που είναι ανάμεσα στις ομάδες με τις μεγαλύτερες τρέχουσες διαδοχικές κατακτήσεις στην Ευρώπη, εάν πάρει το 27ο πρωτάθλημα θα γίνει η δεύτερη ομάδα στην Κύπρο που θα πανηγυρίσει για έξι συνεχόμενες χρονιές και θα ισοφαρίσει το ρεκόρ που κατέχει η Ομόνοια.
 
Οι πράσινοι ήταν κυρίαρχοι στο κυπριακό ποδόσφαιρο τη δεκαετία του ’70, διάστημα κατά το οποίο κατέκτησαν, μεταξύ άλλων και έξι σερί πρωταθλήματα. Συγκεκριμένα, από την περίοδο 1973/74 μέχρι τη σεζόν 1978/79 το πρωτάθλημα βάφτηκε πράσινο.
 
Έτσι, ο ΑΠΟΕΛ εάν καταφέρει να κρατηθεί στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα θα επιβεβαιώσει για ακόμη μία σεζόν ότι είναι η πιο πετυχημένη ομάδα των τελευταίων χρόνων και θα βάλει πλώρη για να «καταστρέφει» εντελώς το ιστορικό ρεκόρ της Ομόνοιας, ανεβαίνοντας μόνος στην κορυφή στη σχετική κατηγορία.

Δειτε Επισης

Ηττήθηκε από την ΑΕΛ και υποβιβάστηκε η Καρμιώτισσα
Πρωταθλήτρια Ρουμανίας η Στεάουα Βουκουρεστίου του Ηλία Χαραλάμπους
Αντίδραση για οφειλόμενα-Απείχαν από το κανονικό πρόγραμμα προπόνησης οι παίκτες του ΑΠΟΕΛ
«Συμφώνησαν Στεπίνσκι και Widzew Łódź»-Δημοσίευμα στην Πολωνία για τον επιθετικό της Ομόνοιας
Ενημέρωση Απόλλωνα για τα εισιτήρια του αγώνα με την ΑΕΚ
Αποχαιρέτησαν τη χρονιά με μια χορταστική αναμέτρηση Ανόρθωση και Νέα Σαλαμίνα
Οι κορυφαίοι ποδοσφαιριστές της σεζόν 2024-2025
Επαφές ΓΣΠ με εταιρεία από τη Μ. Ανατολή για κατασκευή επιπλέον κερκίδας με σκέπαστρο
Όλες οι λεπτομέρειες για τη διεξαγωγή του τελικού κυπέλλου
Κύπριοι διαιτητές σε όλα τα παιχνίδια του Β ομίλου