ΑΠΟΕΛ: «Έριξε» εννέα χρόνια… μονοκοπανιά!

Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη μελέτη του Διεθνούς Κέντρου Αθλητικών Σπουδών (CIES), ο ΑΠΟΕΛ συγκαταλέγεται στις πρωταθλήτριες ομάδες με το μεγαλύτερο μέσο όρο ηλικίας στην Ευρώπη. Συγκεκριμένα οι «γαλαζοκίτρινοι» καταλαμβάνουν την έκτη θέση στο σχετικό πίνακα με μέσο όρο ηλικίας 28.98 (διάβασε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ).
 
Η συγκεκριμένη παράμετρος δεν είναι ούτε πρωτοφανής ούτε άγνωστη. Τόσο για τον ΑΠΟΕΛ όσο και για το κυπριακό ποδόσφαιρο. Στη διάρκεια της περασμένης περιόδου ο Γιώργος Δώνης είχε αποκαλύψει σε συνέντευξη Τύπου ότι ένα από τα βασικά κριτήρια των μεταγραφών του ήταν η ηλικία, διότι έκρινε πως ο μέσος όρος της ομάδας έπρεπε να μειωθεί.
 
Την άποψη αυτή συμμερίζονται κατά τα φαινόμενα τόσο η διοίκηση των πρωταθλητών όσο και ο Μπρούνο Μπαλταζάρ. Αυτό τεκμαίρεται και από τις μέχρι στιγμής προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ των «γαλαζοκιτρίνων», οι οποίες έχουν επιφέρει μια εντυπωσιακή πτώση του μέσου όρου ηλικίας.
 
Συγκεκριμένα από την ομάδα έχουν αποχωρήσει οι Ναουθέτ Πέρεθ (33), Ρομπέρτο Λάγο (33), Αγουστίν Φαρίας (30), Ίγκορ ντε Καμάργκο (35), ενώ έχουν ολοκληρωθεί οι δανεισμοί των Ραούλ Γουδίνιο (22) και Καρλάο (32). Μισή ντουζίνα παίκτες με μέσο όρο ηλικίας τα 32,5 χρόνια.
 
Στον αντίποδα έχουν προστεθεί στο ρόστερ οι Καζού (23), Γιόχαν Ταβάρες (30), Λέο Νατέλ (21) και Μούσα Αλ-Ταμαρί (21), δηλαδή τέσσερις παίκτες με μέσο όρο ηλικίας τα 23,75 χρόνια. Με άλλα λόγια, από τις μέχρι στιγμής κινήσεις του ο ΑΠΟΕΛ έχει «κερδίσει» εννέα χρόνια.
 
Γηραιότεροι παίκτες στο ρόστερ του είναι πλέον οι 35χρονοι Νεκτάριος Αλεξάνδρου και Στάθης Αλωνεύτης ακολουθούμενοι από τους 34χρονους Μπόι Βάτερμαν, Γιώργο Μερκή, Νούνο Μοράις και Μίκαελ Ποτέ.
 

Δειτε Επισης

Παρελθόν και επίσημα από τον Απόλλωνα ο Χάμπος Κυριάκου
Στα βαθιά η ΑΕΚ-Κληρώθηκε με την Παρτιζάν στον πρώτο προκριματικό του Europa League
Θέλει να κάνει το μπαμ με Ελ Αραμπί και Αϊτόρ ο Πανιώνιος
Αποχωρεί από τον Απόλλωνα ο Χάμπος Κυριάκου
«Η αξία του ΑΠΟΕΛ αυτή τη στιγμή είναι στα 60 εκατομμύρια, μακάρι να μας αφήσει άφωνους ο Πετρίδης»
Η ΑΕΚ μαθαίνει αντίπαλο στον πρώτο προκριματικό του Europa League
Αρχίζουν τα έργα ανακαίνισης του οικήματος του ΑΠΟΕΛ
«Αγαπημένε μας Θεόδωρε, η Ένωση Νέων Παραλιμνίου σε ευχαριστεί για όλα όσα πρόσφερες»
Παρέπεμψε τον Παπασταύρου στον… Γρηγόρη η ΚΟΠ-«Οι οικονομικές καταστάσεις ελέγχονται»
Για κοροϊδία κατηγορεί τον Λοϊζίδη ο Παπασταύρου-«Μην συγκαλύψετε τις παρανομίες της ΚΟΠ»