Σε πρόταση μομφής προχωρά ο Μητσοτάκης για το Σκοπιανό

Σε πρόταση δυσπιστίας προχωρά ο αρχηγός της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως ο ίδιος ανακοίνωσε από την Βουλή. "Μετά τη λήξη της ψηφοφορίας καταθέτω πρόταση δυσπιστίας για το Σκοπιανό", είπε χαρακτηριστικά.

Σήμερα η Βουλή των Ελλήνων ψηφίζει για το πολυνομοσχέδιο για το κλείσιμο της αξιολόγησης και το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έγραψε στο Twitter του:

Από το βήμα της Βουλής είπε μεταξύ άλλων ο Μητσοτάκης:

"Το "δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας" δεν υπάρχει στη συμφωνία που φέρατε στη Βουλή. Για πρώτη φορά η Ελλάδα αναγνωρίζει μακεδονική εθνότητα και γλώσσα. Δεν έχει ουσιαστικό περιεχόμενο ο γεωγραφικός προσδιορισμός"

"Η συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ είναι μια κακή συμφωνία. Η παραχώρηση για μακεδονική γλώσσα και εθνότητα είναι μη αποδεκτή"

"Δεν θα διχάσουμε τους Έλληνες για να ενώσουμε τους Σκοπιανούς"

"Αρκετές πληγές πρέπει να επουλώσουμε ως χώρα. Δεν χρειάζεται να ανοίξουμε άλλη μία στα βόρεια σύνορα. Δεν θα διχάσουμε τους Έλληνες για να ενώσουμε τους Σκοπιανούς. Το πρόβλημα των Σκοπίων δεν πρέπει να γίνει δικό μας πρόβλημα"

"Είμαι υποχρεωμένος να εξαντλήσω κάθε δημοκρατική κίνηση. Το μέλλον της πατρίδας δεν μπορεί να υποθηκευτεί από μια κακή συμφωνία. Ο κ. Τσίπρας αρνήθηκε να ζητήσει την εξουσιοδότηση της Βουλής για να υπογράψει τη συμφωνία, για να συνεχίζει να παίζει αυτό το ανήθικο θέατρο με τον κ. Καμμένο. Απέχει και πάλι από το Κοινοβούλιο. Οφείλω να αποτρέψω αυτό που συμβαίνει. Είμαι αποφασισμένος να αποτρέψω την υποθήκη της πατρίδας"

"Υπό τις παρούσες συνθήκες, η Κ.Ο. της ΝΔ σύμφωνα με τα άρθρα 84 του Συντάγματος και 142 του κανονισμού της Βουλής, καταθέτει μετά τη ψηφοφορία πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης"

"Σας προκαλώ να κάνετε ότι έκαναν όλοι οι προκάτοχοί σας για να δούμε επιτέλους αν υπάρχουν 154 βουλευτές που είναι πρόθυμοι να πουν ναι στην υπογραφή που ετοιμάζεστε να βάλετε"

"Πού είναι ο κ. Τσίπρας, κρύβεται; Είναι αόρατος; Τον προκαλώ, να μετατρέψει την πρόταση δυσπιστίας σε πρόταση εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση"

Δειτε Επισης

Δεν θα παίξει στη Ρώμη ο Τζόκοβιτς-Με δύο παιχνίδια στο χώμα πάει στο Roland Garros
Θλίψη στην Ομόνοια-Έφυγε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Μιχαλάκης Χριστοφή
Μεγάλο πλήγμα για τον Ολυμπιακό-Εκτός ο Φουρνιέ στο Game 3 με Ρεάλ
Διθύραμβοι Μπεκάλι για Ηλία Χαραλάμπους-«Θα μείνει μαζί μου μέχρι να πεθάνω»
Επέμβαση στο γόνατο και τέλος η σεζόν για Ρούντιγκερ
Το θαύμα της Ρέξαμ-Η ομάδα του Ράιαν Ρέινολντς ονειρεύεται την Premier League και... τον Τζέιμι Βάρντι
Τι είπε γα τις αλλαγές στην εμφάνισή του ο Γιαμάλ-«Δεν συγκρίνομαι με τον Μέσι, φτιάχνω τον δικό μου δρόμο»
Συνελήφθη και κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας οπαδός έπειτα από τα επεισόδια στο Πανιώνιος-Καλαμάτα
Φαβορί η Μπαρτσελόνα για την κατάκτηση του τροπαίου-Oι πιθανότητες των ομάδων
Εκτοξεύτηκαν τα χρέη ΑΠΟΕΛ και Ομόνοιας, μειώθηκαν για ΑΕΛ και Απόλλωνα-Στη δημοσιότητα οι οφειλές των ομάδων