Στη Βουλή της ΠΓΔΜ η συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ

Τη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και πΓΔΜ που υπεγράφη στις Πρέσπες και ανoiγει το δρόμο για την επίλυση του ονοματολογικού, ενέκρινε τη Δευτέρα η κυβέρνηση της γείτονας χώρας. Η συμφωνία έχει κατατεθεί πλέον προς έγκριση στη Βουλή της πΓΔΜ.
 
Η συζήτηση επί της πρότασης  ξεκινά σήμερα,Τρίτη, από την αρμόδια επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και στη συνέχεια η συζήτηση θα μεταφερθεί στην Ολομέλεια προς ψήφιση. Όπως μεταδίδει το πρακτορείο MIA, η όλη διαδικασία θα διαρκέσει σε πρώτη φάση μέχρι την Παρασκευή και αμέσως μετά το νομοσχέδιο θα αποσταλεί προς έγκριση στον πρόεδρο της πΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβανόφ.
 
Το νομοσχέδιο απαιτεί για να εγκριθεί πλειοψηφία τουλάχιστον 61 βουλευτών.
 
Σύμφωνα με το Σύνταγμα της πΓΔΜ, ο Γκιόργκι Ιβανόφ έχει στη διάθεση του επτά ημέρες για να την εγκρίνει-υπογράψει. Με δεδομένη την άρνηση του Σκοπιανού προέδρου, αυτό σημαίνει βέτο στο νομοσχέδιο και επιστροφή του στο Κοινοβούλιο όπου πλέον θα χρειάζεται την απόλυτη πλειοψηφία 61 βουλευτών από αυτούς που θα δώσουν το παρόν στην ψηφοφορία. Εν συνεχεία, το νομοσχέδιο θα αποσταλεί εκ νέου στον Γκιόργκι Ιβανόφ, ο οποίος, βάσει Συντάγματος, είναι υποχρεωμένος πλέον να το υπογράψει.

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Το ψαλιδάκι του Ζάιρο που έδωσε το έναυσμα για προεόρτια τίτλου στο Παφιακό
«Η Μπριζ βρήκε τον δικό της… Batman»-Υπερήρωας Τζόλης, μιλάει την κατάλληλη στιγμή
Χάος και απίστευτο ξύλο στο Σπλιτ πριν το ντέρμπι τίτλου-Η Ντινάμο Ζάγκρεμπ νίκησε 3-1 τη Χάιντουκ
Ο Τζέιμι Βάρντι σφυρίζει για να σταματήσει ο αγώνας μετά από τραυματισμό διαιτητή
Κέρδισε την ΑΕΛ και πήρε προβάδισμα για την κατάληψη της 8ης θέσης ο Εθνικός
Ντόπαραν τους παίκτες και ζήτησαν πρωτάθλημα οι Παφίτες-Άρπαξε πυρσό ο Καρσέδο (vid&pics)
Νίκησε τη Φούλαμ και παραμένει σε τροχιά Champions League η Άστον Βίλα
Χρυσή ισοπαλία στο “Μεντιθορόθα” για την Αλαβές κόντρα στην Ατλέτικο
Ύποπτοι 63 αγώνες για χειραγώγηση παγκοσμίως το 2025-Ανάμεσά τους και ένας στην Κύπρο
O Kαραλής πέταξε στα 6.01 στη Σαγκάη-Δεύτερος στο Diamond League