Αυτός είναι ο δράστης της μαζικής δολοφονίας δημοσιογράφων στο Μέριλαντ

Ένας λευκός άνδρας ηλικίας 38 ετών επιτέθηκε στην αίθουσα σύνταξης της εφημερίδας Capital Gazette στην Αννάπολις, την πρωτεύουσα της Πολιτείας Μέριλαντ των ΗΠΑ, σκοτώνοντας πέντε ανθρώπους.

Η τραγωδία βύθισε στο πένθος τη μικρή, συνήθως ήσυχη πόλη, περίπου μία ώρα δρόμο με το αυτοκίνητο από την Ουάσινγκτον.
Επρόκειτο για μια "στοχευμένη επίθεση εναντίον της Κάπιταλ Γκαζέτ", είπε ο Μπιλ Κραμπφ, αξιωματικός της αστυνομίας στην Αννάπολις, προσθέτοντας πως η εφημερίδα είχε δεχθεί απειλές μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης. Τέσσερα από τα θύματα του οπλοφόρου υπέκυψαν επιτόπου, το πέμπτο υπέκυψε στο νοσοκομείο όπου διακομίστηκε. κλλοι δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν, πάντως ελαφρά.


Ο δράστης, που ζει στο Μέριλαντ, κατονομάστηκε από την ίδια την Κάπιταλ Γκαζέτ και την εφημερίδα Baltimore Sun ως Τζάροντ Ράμος. Οι δύο εφημερίδες επικαλέστηκαν πηγές προσκείμενες στις υπηρεσίες ασφαλείας. Το 2012, ο Ράμος είχε κάνει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον του Έρικ Χάρτλι, τότε δημοσιογράφου και επιφυλλιδογράφου της Κάπιταλ Γκαζέτ, και του Τόμας Μάρκαρτ, τότε διευθυντή της εφημερίδας. Το 2015, η δικαιοσύνη δικαίωσε την εφημερίδα και τον πρώην συνεργάτη της, σύμφωνα με τη Μπάλτιμορ Σαν, στην οποία ανήκει η Κάπιταλ Γκαζέτ.
 

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Χάκαμπι Σάντερς καταδίκασε μέσω Twitter αυτή τη "βίαιη επίθεση εναντίον αθώων δημοσιογράφων που έκαναν τη δουλειά τους (...) μια επίθεση εναντίον όλων των Αμερικανών".
 
Ο πρόεδρος Τραμπ, ο οποίος συνηθίζει να καταφέρεται εναντίον μέσων ενημέρωσης και δημοσιογράφων, ανέφερε πως "οι σκέψεις και οι προσευχές (του) συνοδεύουν" τα θύματα και τις οικογένειές τους. Ο άνδρας άνοιξε πυρ μέσα στα γραφεία της Κάπιταλ Γκαζέτ στις 14:40 τοπική ώρα (21:40 ώρα Κύπρου). Κατόπιν, κρύφτηκε κάτω από ένα γραφείο, πριν τελικά παραδοθεί σε αστυνομικούς, σύμφωνα με τον Στιβ Σου, τοπικό αξιωματούχο της Κομητείας Αν Αρουντέλ, στην οποία υπάγεται διοικητικά η Αννάπολις, μια πόλη 38.000 κατοίκων στην ανατολική πλευρά των ΗΠΑ.

Παρά το μακελειό, οι δημοσιογράφοι διαβεβαίωσαν ότι το σημερινό φύλλο της εφημερίδας θα κυκλοφορήσει κανονικά. "Μπορώ να σας το πω: θα κυκλοφορήσει μια έκδοση αύριο", ανέφερε ένα από τα στελέχη της, ο Τσέις Κουκ. "Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι, ξέραμε αυτούς τους δημοσιογράφους", ανέφερε από την πλευρά του ο δήμαρχος της Αννάπολις, ο Γκάβιν Μπάκλεϊ.
 
ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Εκτοξεύτηκαν τα χρέη ΑΠΟΕΛ και Ομόνοιας, μειώθηκαν για ΑΕΛ και Απόλλωνα-Στη δημοσιότητα οι οφειλές των ομάδων
Φουντώνει η μάχη για τη δεύτερη θέση-Ποιες οι πιθανότητες για Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ
Η Ίντερ καταρρέει τη στιγμή που κρίνονται όλα
Αυτά είναι τα μέτρα της Αστυνομίας για τον ημιτελικό της Πάφου με τον Απόλλωνα
Πώς σχολιάζουν στην ΑΕΚ τις εκτεταμένες αλλαγές του Μπεργκ-«Αγώνας της χρονιάς με την Ομόνοια»
«Όταν βγήκε το πρόγραμμα, όλοι κυκλώσαμε τον αγώνα με τον Άρη»
Κοντράρονται την Πέμπτη ΑΠΕΑ και Δόξα Παλιομετόχου για τον τελικό κυπέλλου μικρών κατηγοριών
Στη σέντρα τα μεγάλα παιχνίδια για τη διαβάθμιση-Τα φώτα σε τρία γήπεδα
Οικογενειακές στιγμές για τον Λιονέλ Μέσι δίπλα στην Αντονέλα και τον γιο τους, Ματέο
Πέτρα του σκανδάλου η Ντιλέτα Λεότα-Σύζυγος πρώην ποδοσφαιριστή της Γιουβέντους λέει ότι τον φλέρταρε