Κατέκτησε το Roland Garros η Χάλεπ

Υστερα από τρεις χαμένους τελικούς Grand Slam, η Σιμόνα Χάλεπ επικράτησε 2-1 σετ (3-6, 6-4, 6-1) της Αμερικανίδας, Σλόαν Στέφενς (Νο.10 στην παγκόσμια κατάταξη) και κατέκτησε το Roland Garros. Το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, παρότι βρέθηκε πίσω με 1-0, έκανε την ανατροπή και πανηγύρισε το πρώτο major tournament της καριέρας της!

Η Στέφενς πήρε το πρώτο σετ με 6-3, ενώ προηγήθηκε και με 2-0 game στο δεύτερο. Ωστόσο, η Ρουμάνα τενίστρια έβγαλε αντίδραση και με ένα εντυπωσιακό 4-0, προηγήθηκε 4-2. Η Στέφενς επέστρεψε, ισοφάρισε σε 4-4, αλλά η Χάλεπ έδειξε τεράστια ψυχικά αποθέματα και πήρε το δεύτερο σετ με 6-4.

Το τρίτο σετ μετατράπηκε σε παράσταση για ένα ρόλο, αφού η Χάλεπ το πήρε εύκολα, επικρατώντας 6-1 της αντιπάλου της. Αξίζει να σημειωθεί πως η 26χρονη πρωταθλήτρια είναι μόλις η δεύτερη Ρουμάνα στην ιστορία, μετά την Βιρτζίνια Ρουζίτσι το 1978 που κατακτάει Grand Slam και δη το Rolan Garros.

O τελευταίος πόντος της Χάλεπ:

 

 

Πηγή: www.sport24.gr

Δειτε Επισης

Δήλωση «βόμβα» από Στέφανο Τσιτσιπά-«Ίσως σταματήσω το τένις, δεν βλέπω λόγο να συνεχίσω έτσι»
Πρωτόγνωρες εμπειρίες προσφέρει η διεξαγωγή του EuroBasket στην Κύπρο-«Είναι μεγάλη τιμή για όλους μας»
Ο κυπριακός στίβος αποχαιρέτησε την Β kατηγορία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων
Μπλοκαρίστηκαν οι τραπεζικοί της λογαριασμοί της Γελένα Ισινμπάγιεβα-Κινδυνεύει με απαγόρευση εξόδου από τη Ρωσία
Μπογκντάνοβιτς: Αποσύρθηκε από το μπάσκετ
EuroBasket Γυναικών 2025: Η ώρα για την στέψη σε ένα... remake του προηγούμενου τελικού
«Δεν ήθελα να κερδίσω απλά, ήθελα να τους διαλύσω, να τους ρίξω 40 πόντους»
Ο Μίλτος Τεντόγλου έκανε κορυφαία επίδοση φέτος στον κόσμο χωρίς καν να πατήσει στη βαλβίδα
Άπιαστος στην Αυστρία και pole position για τον απίθανο Νόρις-Έκλεψαν την παράσταση Μπορτολέτο και Λόσον
Η απάντηση του Τζόκοβιτς για το ενδεχόμενο μετακόμισής του στην Ελλάδα