Η Πέμπτη των ρεκόρ για την Κύπρο!

Το σκηνικό όπως έχει διαμορφωθεί μετά τα πρώτα παιχνίδια στον γ’ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ δίνει στις κυπριακές ομάδες τον πρώτο λόγο για την είσοδο στα πλέι οφ. Απόλλων (4-0 στο ΓΣΠ) και ΑΕΚ (2-0 στην Αυστρία) είναι ξεκάθαρα φαβορί απέναντι σε Ντινάμο Μπρεστ και Στουρμ Γκρατς αντιστοίχως, ενώ ο ΑΠΟΕΛ χάρη στα δύο γκολ στο τελ Αβίβ εκκινεί από πιο πλεονεκτική αφετηρία έναντι της Χάποελ μπερ Σεβά.

Αν οι εκπρόσωποί μας επιβεβαιώσουν τα προγνωστικά και σφραγίσουν τα εισιτήρια της πρόκρισης, τότε η Κύπρος θα έχει τρεις ομάδες στα πλέι οφ για δεύτερο συναπτό χρόνο, κάτι που ουδέποτε συνέβη στο παρελθόν! Σημειώνεται ότι και πέρυσι ήταν οι ίδιες ομάδες που έφτασαν στο κατώφλι τον ομίλων, το οποίο τελικά διαβήκαν ΑΠΟΕΛ κι Απόλλων.

Τρεις ομάδες στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ η Κύπρος είχε και την περίοδο 2014/15 (Ομόνοια, ΑΕΛ, Απόλλων), τότε ωστόσο οι «γαλάζιοι» της Λεμεσού είχαν εκκινήσει την ευρωπαϊκή πορεία τους από τον συγκεκριμένο γύρο, συνεπώς τρεις προκρίσεις η χώρα μας θα έχει την ευκαιρία να πανηγυρίσει για πρώτη φορά την ερχόμενη Πέμπτη.

Σε συλλογικό επίπεδο ο ΑΠΟΕΛ οδεύει για τη δέκατη συναπτή παρουσία του σε πλέι οφ ευρωπαϊκής διοργάνωσης (είτε Τσάμπιονς είτε Γιουρόπα Λιγκ), επίδοση-ρεκόρ για κυπριακή ομάδα), ενώ η ΑΕΚ έχει… σφιχταγκαλιάσει την τρίτη διαδοχική παρουσία της στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ -επίσης ρεκόρ!

Τόσο για τους Λαρνακείς όσο και για τον Απόλλωνα ενδεχόμενη πρόκριση την ερχόμενη Πέμπτη θα τους φέρει στο κατώφλι των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ για τέταρτη φορά στην ιστορία τους. Η διαφορά είναι πως οι μεν «κιτρινοπράσινοι» μετρούν μόλις μια πρόκριση από τα πλέι οφ, ενώ ο σύλλογος της Λεμεσού έχει μπει στους ομίλους κάθε φορά που έφτασε στα πλέι οφ -επίσης ρεκόρ για κυπριακό σύλλογο!
 

Δειτε Επισης

«Ψηλά στη λίστα του ΑΠΟΕΛ για μεταγραφή ο Καρλίτος, έδειξε ενδιαφέρον και ο Άρης Θεσσαλονίκης»
Σκάουτ από την ΑΕΚ Αθηνών για τον Πίττα στη Στοκχόλμη-«Τους έδωσα κάτι καλό για να δουν»
ΒΙΝΤΕΟ: Εξάρα η ΑΪΚ Στοκχόλμης κόντρα στη Νορκόπινγκ, δύο γκολ ο Πίττας
Ορίστηκαν οι διαιτητές για τα παιχνίδια του δεύτερο γκρουπ
Ο Φανιέρος πρόσφερε το μεγαλύτερο ποσό στον έρανο της Ανόρθωσης εις μνήμη του πατέρα του
H συμφωνία του Ουάρντα με τη Δόξα, τα ψυχολογικά προβλήματα και οι 150 χιλιάδες
Εννέα χρόνια αήττητος ο ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ κόντρα στην ΑΕΚ
Η υπόσχεση του Μπεν Σιμόν, οι δύο νίκες επί του ΑΠΟΕΛ και οι πιθανές επιστροφές
Κλήση για προπονήσεις της Εθνικής Γυναικών ενόψει Γεωργίας
Το συγκινητικό μήνυμα των οπαδών της Πάφου για τον Νάσο-«Αυτό το κύπελλο το θέλουμε και για σένα»